Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 60 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

SAMİ BAŞKAYA
    MEMUR
     DD 250 E-9
     ANTALYA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    24
    merhaba arkadaşlar. geçen cumartesi karbüratör söküp temizleme işlemini yaptım. ancak video çekemedim malum ellerim biraz kirliydi. ama size bana rehber olan videoyu göndermek istedim. MCT 250 karbüratör ile aynı karbüratör bizim motorların. içini açma takmayı arkadaş anlatmış.

https://www.youtube.com/watch?v=72AtY-lDK04

karbratörü yerinden sökme takma ise çok basit. ilk başta gaz telini çıkarıyoruz. ama ilk önce gaz telinin muhafazasını çıkarmamız lazım. 2 adet vida tutuyor zaten. ondan sonra gaz teli sökülebilir. benzin deposundan gelen ince hortumu çıkarıyoruz. bunu yapmamız için benzin musluğunu kapalı konuma getirmeyi unutmayın. sırada karbüratörü tutan hortumların kelepçelerini gevşetiyoruz ve hortumlara zarar vermeden çıkarıyoruz. motor tarafına giden hortumların vidalarından söküp çıkardım ben. zaten içeresinde demir boru varmış. dışarıda hortum gibi duruyor içi demir. ancak hava filitresi yani motorun arka teker tarafına giden hortuma dikkat edelim. çünkü yırtılmaması lazım. benimkisi yırtılmış zamanla. ben değiştirmek yerine biraz tadilat yaptım kendimce. sonrası yani açıp temizleme videoda anlatıyor arkadaş zaten.
    ben söküp takma sebebim alt bölümünden benzin kaçırıyordu onun için söktüm. hava ayar vidasına dokunmadım ama anlayan arkadaşlar hava vidasınıda söküp temizleyebilirler.

bu vidaoda sizlere biraz bilgi verebilir. karbüratörlerin mantığı aşağı yukarı aynı sayılır.
    https://www.youtube.com/watch?v=hpQwtamjYjc&vl=tr
    CELİL (19.March.2019), Eray Aksoy (19.March.2019), Mehmet A. (22.March.2019) Bunu beğendi.

endroad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cemil Taşdemir
    Grafiker
     Rx3i EVO (Melek)
     Antalya
    Beğenmiş
    3,892
    Beğenilmiş
    567
    Alıntı samibaskaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar. geçen cumartesi karbüratör söküp temizleme işlemini yaptım. ancak video çekemedim malum ellerim biraz kirliydi. ama size bana rehber olan videoyu göndermek istedim. MCT 250 karbüratör ile aynı karbüratör bizim motorların. içini açma takmayı arkadaş anlatmış.

karbratörü yerinden sökme takma ise çok basit. ilk başta gaz telini çıkarıyoruz. ama ilk önce gaz telinin muhafazasını çıkarmamız lazım. 2 adet vida tutuyor zaten. ondan sonra gaz teli sökülebilir. benzin deposundan gelen ince hortumu çıkarıyoruz. bunu yapmamız için benzin musluğunu kapalı konuma getirmeyi unutmayın. sırada karbüratörü tutan hortumların kelepçelerini gevşetiyoruz ve hortumlara zarar vermeden çıkarıyoruz. motor tarafına giden hortumların vidalarından söküp çıkardım ben. zaten içeresinde demir boru varmış. dışarıda hortum gibi duruyor içi demir. ancak hava filitresi yani motorun arka teker tarafına giden hortuma dikkat edelim. çünkü yırtılmaması lazım. benimkisi yırtılmış zamanla. ben değiştirmek yerine biraz tadilat yaptım kendimce. sonrası yani açıp temizleme videoda anlatıyor arkadaş zaten.
    ben söküp takma sebebim alt bölümünden benzin kaçırıyordu onun için söktüm. hava ayar vidasına dokunmadım ama anlayan arkadaşlar hava vidasınıda söküp temizleyebilirler.

bu vidaoda sizlere biraz bilgi verebilir. karbüratörlerin mantığı aşağı yukarı aynı sayılır.
    Merhaba Sami,
    paylaşım için teşekkürler, bu Videoyu daha önce izlemiştim, keşke arkadaşlar biraz daha teknik konulara girip sonunu getirselerdi dediğim Videolardan. Yinede her açıdan insanın ne beklediğine dair ip uçları veriyor.

Umarım sorun çözülmüştür, sıvı conta kullanmayı düşünüyordun ? Problemi çözebildin mi ?
    Eray Aksoy (19.March.2019) Bunu beğendi.
    hayal edebiliyorsan yapabilirsin demektir...

Eray Aksoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Eray Aksoy
    Turizm
     Bisiklet Sayılır Mı ?
     Antalya - Manavgat
    Beğenmiş
    2,535
    Beğenilmiş
    1,544
    Alıntı samibaskaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sami son durum nedir peki ? Sıkıntıyı giderebildin mi ? Bir de Cemil ile Ustaya gidecektiniz.O durum ne oldu ? Gittiyseniz Usta hakkında biraz bilgi verebilir misin lütfen ?
    endroad (20.March.2019) Bunu beğendi.

endroad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cemil Taşdemir
    Grafiker
     Rx3i EVO (Melek)
     Antalya
    Beğenmiş
    3,892
    Beğenilmiş
    567
    Alıntı Eray Aksoy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sami son durum nedir peki ? Sıkıntıyı giderebildin mi ? Bir de Cemil ile Ustaya gidecektiniz.O durum ne oldu ? Gittiyseniz Usta hakkında biraz bilgi verebilir misin lütfen ?
    Merhaba Eray,
    maalesef Ustaya gitme fırsatım olmadı. Gitmişken baktırmak belkide bırakmak lazım o da bütçe meselesi .
    Öyle S.A. biz geldik mekanı görmeye diye de gitmek istemedim .
    CELİL (20.March.2019), Eray Aksoy (20.March.2019) Bunu beğendi.
    hayal edebiliyorsan yapabilirsin demektir...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)