Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 5 Toplam 6 Sayfadan BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu
Toplam 60 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 50 arasi kadar sonuc gösteriliyor

SAMİ BAŞKAYA
    MEMUR
     DD 250 E-9
     ANTALYA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    24
    merhaba arkadaşlar. geçen cumartesi karbüratör söküp temizleme işlemini yaptım. ancak video çekemedim malum ellerim biraz kirliydi. ama size bana rehber olan videoyu göndermek istedim. MCT 250 karbüratör ile aynı karbüratör bizim motorların. içini açma takmayı arkadaş anlatmış.

https://www.youtube.com/watch?v=72AtY-lDK04

karbratörü yerinden sökme takma ise çok basit. ilk başta gaz telini çıkarıyoruz. ama ilk önce gaz telinin muhafazasını çıkarmamız lazım. 2 adet vida tutuyor zaten. ondan sonra gaz teli sökülebilir. benzin deposundan gelen ince hortumu çıkarıyoruz. bunu yapmamız için benzin musluğunu kapalı konuma getirmeyi unutmayın. sırada karbüratörü tutan hortumların kelepçelerini gevşetiyoruz ve hortumlara zarar vermeden çıkarıyoruz. motor tarafına giden hortumların vidalarından söküp çıkardım ben. zaten içeresinde demir boru varmış. dışarıda hortum gibi duruyor içi demir. ancak hava filitresi yani motorun arka teker tarafına giden hortuma dikkat edelim. çünkü yırtılmaması lazım. benimkisi yırtılmış zamanla. ben değiştirmek yerine biraz tadilat yaptım kendimce. sonrası yani açıp temizleme videoda anlatıyor arkadaş zaten.
    ben söküp takma sebebim alt bölümünden benzin kaçırıyordu onun için söktüm. hava ayar vidasına dokunmadım ama anlayan arkadaşlar hava vidasınıda söküp temizleyebilirler.

bu vidaoda sizlere biraz bilgi verebilir. karbüratörlerin mantığı aşağı yukarı aynı sayılır.
    https://www.youtube.com/watch?v=hpQwtamjYjc&vl=tr
    CELİL (19.March.2019), Eray Aksoy (19.March.2019), Mehmet A. (22.March.2019) Bunu beğendi.

endroad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cemil Taşdemir
    Grafiker
     Rx3i EVO (Melek)
     Antalya
    Beğenmiş
    3,892
    Beğenilmiş
    567
    Alıntı samibaskaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar. geçen cumartesi karbüratör söküp temizleme işlemini yaptım. ancak video çekemedim malum ellerim biraz kirliydi. ama size bana rehber olan videoyu göndermek istedim. MCT 250 karbüratör ile aynı karbüratör bizim motorların. içini açma takmayı arkadaş anlatmış.

karbratörü yerinden sökme takma ise çok basit. ilk başta gaz telini çıkarıyoruz. ama ilk önce gaz telinin muhafazasını çıkarmamız lazım. 2 adet vida tutuyor zaten. ondan sonra gaz teli sökülebilir. benzin deposundan gelen ince hortumu çıkarıyoruz. bunu yapmamız için benzin musluğunu kapalı konuma getirmeyi unutmayın. sırada karbüratörü tutan hortumların kelepçelerini gevşetiyoruz ve hortumlara zarar vermeden çıkarıyoruz. motor tarafına giden hortumların vidalarından söküp çıkardım ben. zaten içeresinde demir boru varmış. dışarıda hortum gibi duruyor içi demir. ancak hava filitresi yani motorun arka teker tarafına giden hortuma dikkat edelim. çünkü yırtılmaması lazım. benimkisi yırtılmış zamanla. ben değiştirmek yerine biraz tadilat yaptım kendimce. sonrası yani açıp temizleme videoda anlatıyor arkadaş zaten.
    ben söküp takma sebebim alt bölümünden benzin kaçırıyordu onun için söktüm. hava ayar vidasına dokunmadım ama anlayan arkadaşlar hava vidasınıda söküp temizleyebilirler.

bu vidaoda sizlere biraz bilgi verebilir. karbüratörlerin mantığı aşağı yukarı aynı sayılır.
    Merhaba Sami,
    paylaşım için teşekkürler, bu Videoyu daha önce izlemiştim, keşke arkadaşlar biraz daha teknik konulara girip sonunu getirselerdi dediğim Videolardan. Yinede her açıdan insanın ne beklediğine dair ip uçları veriyor.

Umarım sorun çözülmüştür, sıvı conta kullanmayı düşünüyordun ? Problemi çözebildin mi ?
    Eray Aksoy (19.March.2019) Bunu beğendi.
    hayal edebiliyorsan yapabilirsin demektir...

Eray Aksoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Eray Aksoy
    Turizm
     Bisiklet Sayılır Mı ?
     Antalya - Manavgat
    Beğenmiş
    2,535
    Beğenilmiş
    1,544

Sami son durum nedir peki ? Sıkıntıyı giderebildin mi ? Bir de Cemil ile Ustaya gidecektiniz.O durum ne oldu ? Gittiyseniz Usta hakkında biraz bilgi verebilir misin lütfen ?
    endroad (20.March.2019) Bunu beğendi.

Cemil Taşdemir
    Grafiker
     Rx3i EVO (Melek)
     Antalya
    Beğenmiş
    3,892
    Beğenilmiş
    567
    Alıntı Eray Aksoy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sami son durum nedir peki ? Sıkıntıyı giderebildin mi ? Bir de Cemil ile Ustaya gidecektiniz.O durum ne oldu ? Gittiyseniz Usta hakkında biraz bilgi verebilir misin lütfen ?
    Merhaba Eray,
    maalesef Ustaya gitme fırsatım olmadı. Gitmişken baktırmak belkide bırakmak lazım o da bütçe meselesi .
    Öyle S.A. biz geldik mekanı görmeye diye de gitmek istemedim .
    CELİL (20.March.2019), Eray Aksoy (20.March.2019) Bunu beğendi.

SAMİ BAŞKAYA
    MEMUR
     DD 250 E-9
     ANTALYA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    24
    arkadaşlar problemi sıvı conta ile çözdüm. içine taşmayacak şekilde sürdüm. hazır açmışkende komple temizledim.
    elim deymişkende mars motorunuda çıkarıp kömürlerini değiştirdim. ancak şöyle bir sorun oluştu. mars motorunu tekrar takmak statörün içinde oldu nikalaj parçayıda çıkartmak lazım. mars motoru, motoru çalıştırırken bir zincir vasıtası ile çalıştırıyor. zinciri tekrar takmak için o nikalaj bölümü açmak lazım. benim yaptığım yanlış oradaki kabloları tutan parçayı volanta değmesin diye biraz eğdim. sonra taktığımda motor çalışmadı. ne yaptıysam olmadı. bujilere elektrik gelmiyor. herhalede orada bir müşir vardı onamı zarar verdim tam anlamadım. bana bu konuda yardım edebilirmisiniz arkdaşlar?
    CELİL (22.March.2019), endroad (20.March.2019) Bunu beğendi.
    Konu samibaskaya tarafından (20.March.2019 Saat 18:24 ) değiştirilmiştir.

Cemil Taşdemir
    Grafiker
     Rx3i EVO (Melek)
     Antalya
    Beğenmiş
    3,892
    Beğenilmiş
    567
    arkadaşlar problemi sıvı conta ile çözdüm. içine taşmayacak şekilde sürdüm. hazır açmışkende komple temizledim.
    elim deymişkende mars motorunuda çıkarıp kömürlerini değiştirdim. ancak şöyle bir sorun oluştu. mars motorunu tekrar takmak statörün içinde oldu nikalaj parçayıda çıkartmak lazım. mars motoru, motoru çalıştırırken bir zincir vasıtası ile çalıştırıyor. zinciri tekrar takmak için o nikalaj bölümü açmak lazım. benim yaptığım yanlış oradaki kabloları tutan parçayı volanta değmesin diye biraz eğdim. sonra taktığımda motor çalışmadı. ne yaptıysam olmadı. bujilere elektrik gelmiyor. herhalede orada bir müşir vardı onamı zarar verdim tam anlamadım. bana bu konuda yardım edebilirmisiniz arkdaşlar?
    Merhaba Sami,
    sorunun çözülmüş olması güzel, bilgi için teşekkürler.

Marşmotorun bulunduğu yerde tahmin ettiğin gibi boş vites müşürü olabilir. Boşta olduğunu bilmeden basmıycaktır. Benim Motorumda aldığımdan beri boş vites lambası sürekli yanıyor, zamanında ustaya sorduğumda çok ters yerde demişti, çalışsın diye de düz bağlamışlar. Motorun boşta olduğu halde lambası yanmıyorsa ordandır diye düşünüyorum.

Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    CELİL (22.March.2019), Eray Aksoy (20.March.2019) Bunu beğendi.

SAMİ BAŞKAYA
    MEMUR
     DD 250 E-9
     ANTALYA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    24
    Alıntı endroad Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Sami,

Marşmotorun bulunduğu yerde tahmin ettiğin gibi boş vites müşürü olabilir. Boşta olduğunu bilmeden basmıycaktır. Benim Motorumda aldığımdan beri boş vites lambası sürekli yanıyor, zamanında ustaya sorduğumda çok ters yerde demişti, çalışsın diye de düz bağlamışlar. Motorun boşta olduğu halde lambası yanmıyorsa ordandır diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. başka bir arkadaşta orada volant pozisyon sensörü olduğunuda söyledi. beyine ateşleme zamanını iletiyormuş. o sensör arıza yaparsa yada okumazsa ateşleme yapmayacağını söyledi. yani beyin o sensöre göre bujiye elektrik gönderiyormuş. cumartesi günün bakacağım allah kısmet ederse. şu anda bujilere elektrik gelmiyor. bu konuda bilen arkadaşlar bana yol gösterirlersede çok sevinirim. bilgilerimizi paylaşalım. paylaştıkca daha bilgili oluruz hepimiz.
    CELİL (22.March.2019), Eray Aksoy (22.March.2019) Bunu beğendi.

Eray Aksoy
    Turizm
     Bisiklet Sayılır Mı ?
     Antalya - Manavgat
    Beğenmiş
    2,535
    Beğenilmiş
    1,544
    Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. başka bir arkadaşta orada volant pozisyon sensörü olduğunuda söyledi. beyine ateşleme zamanını iletiyormuş. o sensör arıza yaparsa yada okumazsa ateşleme yapmayacağını söyledi. yani beyin o sensöre göre bujiye elektrik gönderiyormuş. cumartesi günün bakacağım allah kısmet ederse. şu anda bujilere elektrik gelmiyor. bu konuda bilen arkadaşlar bana yol gösterirlersede çok sevinirim. bilgilerimizi paylaşalım. paylaştıkca daha bilgili oluruz hepimiz.

Sami Hocam yarın (23.03 cumartesi) saat 19:30 da yapılacak seminere gelirsen tanışırız inşallah.Adres ve telefon aşağıda.

Altay Ticaret
    Yükseliş Mahallesi, Gazi Blv. No: 131, 07025 Kepez/Antalya
    345 14 21
    CELİL (25.March.2019) Bunu beğendi.

SAMİ BAŞKAYA
    MEMUR
     DD 250 E-9
     ANTALYA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    24
    Alıntı endroad Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Sami,

hocam hafta sonu motorun sökmediğim parçası kalmadı. yinede çalışmadı. motorsikleti uncalı tarafındaki bir motorcu arkadaşa götürdüm. ittire ittire götürdüğüm için bende hal kalmadı tabi. çok ağır bir motormuş. neyse motorcu arkadaştı benim gibi sökmediği parça kalmadı. sonra motosikletin gidonundaki motosikleti stop ettiren düğmenin ters bağlandığını tesadüf eseri bulduk. yani kapalı pozisyondayken açıkmış anlayacağınız. düğmenin kapalı olduğu içinde çalışmıyor haliyle. 2 gün uğrastım çalışması için hepsi boşmuş düğmeyi ters bağlayan arkadaşa epeyi bir dua ettim arkasından ama. çalışıncada eksozundan benbeyaz bir duman attı. ben marşa epeyi bir bastığım için benzin eksozların içine kadar gitmiş. sonrada geçti tabi.

birde mars motorunu sökme takma için açıklama yapmıştım ya kömürlerin altında sarı bir burç var. pimin ucu oraya giriyor. elektrik kaplosunun bağlandığı yerin hemen iç tarafında ben orayı yağlamadım. kömürlerin pisliği oraya toplanır diye. dün yine mars motoru sesi çıkarmaya başladı motorcu arkadaş sen orayı yağlamadığın için ses yapmaya devam ediyor ses aslında oradan geliyormuş dedi.

siz siz olun mars motorunu açınca orayada birazcık gres yağı sürmeyi unutmayın.

kusura bakmayın arkadaşlar hafta sonu yanınıza gelemedim bu sebepten dolayı. gelmeyi çok istedim ama malum motorum çalışmadı.
    CELİL (25.March.2019), Eray Aksoy (25.March.2019), newmoon06tr (25.March.2019), Ömer (25.March.2019), TuruncuBuji (25.March.2019) Bunu beğendi.
    Konu samibaskaya tarafından (25.March.2019 Saat 10:16 ) değiştirilmiştir.

Eray Aksoy
    Turizm
     Bisiklet Sayılır Mı ?
     Antalya - Manavgat
    Beğenmiş
    2,535
    Beğenilmiş
    1,544
    hocam hafta sonu motorun sökmediğim parçası kalmadı. yinede çalışmadı. motorsikleti uncalı tarafındaki bir motorcu arkadaşa götürdüm. ittire ittire götürdüğüm için bende hal kalmadı tabi. çok ağır bir motormuş. neyse motorcu arkadaştı benim gibi sökmediği parça kalmadı. sonra motosikletin gidonundaki motosikleti stop ettiren düğmenin ters bağlandığını tesadüf eseri bulduk. yani kapalı pozisyondayken açıkmış anlayacağınız. düğmenin kapalı olduğu içinde çalışmıyor haliyle. 2 gün uğrastım çalışması için hepsi boşmuş düğmeyi ters bağlayan arkadaşa epeyi bir dua ettim arkasından ama. çalışıncada eksozundan benbeyaz bir duman attı. ben marşa epeyi bir bastığım için benzin eksozların içine kadar gitmiş. sonrada geçti tabi.

birde mars motorunu sökme takma için açıklama yapmıştım ya kömürlerin altında sarı bir burç var. pimin ucu oraya giriyor. elektrik kaplosunun bağlandığı yerin hemen iç tarafında ben orayı yağlamadım. kömürlerin pisliği oraya toplanır diye. dün yine mars motoru sesi çıkarmaya başladı motorcu arkadaş sen orayı yağlamadığın için ses yapmaya devam ediyor ses aslında oradan geliyormuş dedi.

siz siz olun mars motorunu açınca orayada birazcık gres yağı sürmeyi unutmayın.

kusura bakmayın arkadaşlar hafta sonu yanınıza gelemedim bu sebepten dolayı. gelmeyi çok istedim ama malum motorum çalışmadı.

Sami çok çok geçmiş olsun.Çektiğin sıkıntıyı az çok hayal edebiliyorum.Gerçekten de çok can sıkıcı bir durum.Nerede oturduğunu bilmiyorum ama motoru yine de bir kaç km. iteklemek zorunda kalmışsın.Adamı çok yorar gerçekten.Düğmeyi ters bağlayan Usta mıydı ? Haftasonu oradaydık.Yazsaydın yanına gelip yardım ederdik.Neyse tekrardan geçmiş olsun.Böyle sıkıntıları bir daha yaşamazsın inşallah.

Gelemediğin için de üzülme.Bir daha ki sefere gelirsin.Aslında motor olmadan da gelirsin istersen.İlla Motor ile geleceksin diye bir kural yok.Ben motorum henüz olmadığından dolayı arabamla geliyorum mesela.Başka bir sıkıntı falan olursa da haber ver.Elimizden geleni yaparız.Hiç olmadı Uncalı ya beraber iteriz.Sıkıntıyı paylaşmak da güzel
    CELİL (25.March.2019), Ömer (25.March.2019), TuruncuBuji (25.March.2019) Bunu beğendi.

Sayfa 5 Toplam 6 Sayfadan BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)