Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 36 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

Emirhan BEKÇİ
    Serbest Meslek
     rr 250
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Gidon (Dış modifiye)

Evet tekrar selamlar.

2006 yılının başında bir Keeway SL150 almıştım. yaptığım ilk iş gidonu değiştirmek olmuştu. O meşhur Sapanca pikniğinden sonra ilk dökülenlerden biri Alper oldu yaklaşık 1 hafta sonra sürpriz bir şekilde RR250 aldığını duyurdu ve bende bu şekilde gaza gelip regal gidonlu keewayimi satarak şimdiki kızımı satın aldım Yopaş'tan.

kızım Reyhan (bu Regalime koyduğum isim oluyor) ile gezmekten bir türlü fırsat bulup ta bu işlerle ilgilenemedim. Ayrıca şöyle bir baktığımda dış görüntüsü o kadar da fazla bir modifiye ye ihtiyaç duymuyordu. Ehhh... 1 senede 16000km gibi bir yol yapmışım artık zamanı geldi değişikliğin dedim ve başladım.

işte sipariş ettiğim gidon üstteki geldiğinde montajını kendim yapacağım ve tabii ki sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım.

Kazasız belasız günler dilerim.

Kino - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İ.Ergun KANCAAL
    Jeoloji Mühendisliği
     2006 250e
     Mersin
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    dostum şu gidonu nereye sipariş veriyorsun
    hazır mı alacaksın?? yoksa kafana göre yaptırmak için mi sipariş veriyorsun?

Emirhan BEKÇİ
    Serbest Meslek
     rr 250
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Abi amerika dan gelecek bu gidon 2. el aldım. Triumph T20C gidonudur kendisi

hakkı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

hakkı özboyacı
    Makina Mühendisliği
     suzuki DL1000
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    dostum eğer sende benim gibi uzun (1.95) boyluysan bunu koyduğunda böbreklerine kadar gelir. ön çatal açısının yanısıra kardoyuda uzatman gerekir.
    hakkı
    DL1000

Emirhan BEKÇİ
    Serbest Meslek
     rr 250
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    boyum 1:74 sorun yok
    "Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk
    büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte,
    adı konamaz... "
    İslam ÇUPİ

Emirhan BEKÇİ
    Serbest Meslek
     rr 250
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    ön çatal açısı değişikliği ile ilgili bir çalışma buldum. bilmem ne kadar yararı olur

Evet… Hepimizin içinin gittigine emin olduğum ama gerek Türkiyedeki teknik yetersizlikler gerekse bu konudaki tecrübesizlik nedeni ile pek cesaret edemediğimiz bir konu... Ön çatalı uzatmak... Hepinizin bir Aaahhh çektiğini duyar gibiyim. Bu konuda görünüm önemli iken en çok dikkat etmemiz gereken konu bu işin doğru yapılması. Motorumuzun kontrol karakteristikleri üzerinde olumsuz etkileri minumuma indirerek bu işi yapmak için gerekli bilgileri ve linkleri bu yazıda vermeye çalışacağız. Konunun olmazsa olmaz iki başlığı RAKE (çatalın şase bağlatı açısı) ve TRAIL (çatal ve ve şase bağlantılarının iz düşümlerinin arasındaki fark)

Önemli kural: Ön tekerleğe ne kadar güç uygularsak yüksek hızlarda kontrolu o kadar kolay olur.

Çözülmesi gereken problem: Bu gücü ön tekerleğe öyle bir açıyla aktaralım ki, düşük hızlarda manevra kabiliyetimizi kaybetmeden yüksek hızlarda kontrolde bir azalma olmasın.

Hayatın gerçeği: Açı ufaldıkça yavaş hızlarda manevra, açı büyüdükçe yüksek hızlarda kontrol iyileşir. (Tabiki bunun dışında motorun kullanımını etkiliyen diğer birçok unsurun olduğu unutulmamalıdır.)

RAKE:

Üste iki farklı açının motordaki duruşunu görebilirsiniz. Neredeyse bütün standart üretim motorlarda bu açı 24 ile 35 derece arasındadır. Özel üretim chopperlarda bu açı 5 ile 10 derece arasında arttırılır. Drag bike lar burada konumuz değil ama onlarda sadece bir yöne gidicek olunması ve sadece yüksek hızlarda kontrol önemli olduğu için bu açı olabildiğince büyüktür.

Aşşagıdaki resimlerde ise aynı motorda açı değişikliklerinin motorun genel profili üzerindeki dramatik etkisini görebilirsiniz.

TRAIL:

Genelde otoritelerin kabul ettiği değer trail in 3 ile 7 cm arasında olmasıdır. Kullanıcılar genelde daha ekonomik olduğundan sadece çatalı modifiye ederek açıyı arttırma yoluna giderler. Fakat bu beraberinde bir yanılgıyıda getirir. Motor düşük hızlarda son derece kontrollü görünürken yüksek hızlarda ön tekerlek gezmeye başlar. Kesinlikle kaçınmamız gereken konu bize negatif bir trail verecek modifikasyon yapmaktır. Bunla ilgili çizimleri altta görebilirsiniz.

rake and trail calculator

RAKE ve TRAIL hesaplamalarını motorunuz için yukarıdaki adresteki tabloda yapabilirsiniz.

Harleyci.net ten alıntıdır.

handojoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

serkan günay
    müzisyen
     yamaha xvs 535 virago
     Edirne
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    yararlı bilgiler için saol dostum
    ___ŞEHİR KOVBOY'U YOLDA____ YASAL HAYDUT

Emirhan BEKÇİ
    Serbest Meslek
     rr 250
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    rica ederim. konu ile ilgili yeni bilgilere ulaştığımda ön çatal konusuna ayrı bir başlık altında devam edeceğim.
    adı konamaz... "
    İslam ÇUPİ

Kino - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İ.Ergun KANCAAL
    Jeoloji Mühendisliği
     2006 250e
     Mersin
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    ya arkadaşlar

şu gidon denen zımbırtıyı nasıl buluruz ille de yurtdışına bağımlı mı kalacazzz yani ithla mi edecez

yok mu şu türkiyede gidon yapan kıvıran bir yer dükkan atölye

yoksa mecbur bizde bakalım yurtdışına diyecez şöyle kollarımızı yormayacak bir güzel gidon yakışır derim

Emirhan BEKÇİ
    Serbest Meslek
     rr 250
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Kino baba sen ne tip bir gidon istiyorsun? Eğer Tiger gidonu düşünürsen (ki ben yavaş yavaş o yöne doğru kaymaya başladım benim gidonun gelmesi uzayacak çünkü) ben sana yardımcı olmaya çalışayım. onun dışında sandalye imalatçılarında istediğin şekilde büküyorlar eğer ısrar edersen)) ama kanuni tiger gidonunu bir incele derim. bizim gidondan rahat olduğu tartışılmaz.
    adı konamaz... "
    İslam ÇUPİ

Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)