Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 3 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123
Toplam 29 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 29 arasi kadar sonuc gösteriliyor

sancezz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yuksel cetıner
    drıver
     regal raptor 250cc
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    allah rahmet eylesın dıyerek bu konuyu kapatmayalı dostlar acıl bır sekılde toplanıp yollara dokulelım bu yaz onlarca dostumuzu hep bu sorumsuz cahıl dıkkatsız ınsanlar yuzunden kaybettık artık dur dıyelım ben dusunuyorumda:
    *********************LUTFEN DIKKATLE OKUYUNUZ*******************
    DOSTLAR DUSUNCEME NE KADAR KATILIRSINIZ BILMEM DEMIYORUM EMINIM HEPINIZ BANA DESTEK OLURSUNUZ SU AN EN MANTIKLISI UZERINDE MOTORSIKLET AMBLEMI OLAN VE ALTINDADA ANLAMI GUZEL BIR CUMLE YAZARAK BASKI YAPALIM VE HEPIMIZ BI MIKTAR ELIMIZE ALALIM TUM ARAC SURUCULERINE OTOBUS,MINIBUS,TAKSI VS ARACLARA DAGITALIM BUNUN ICINDE CLUPCE DONER SERMAYEMIZ OLSUN BENCE BANA KATILAN OLURSA KOLLARI SIVAMAYA BASLAYABILIRIZ NIHAYETINDE BEN BIR SOFORUM GUN ICINDE HIC SIKILMADAN ONLARCA ARACA DAGITIM YAPABILIRIM VE HAFTA SONLARIMIDA BU ISE VEREBILIRIM FAYDASI OLUCAGINA EMINIM NE DERSINIZ??????
    ***YOKLUĞUMLA İYİ GEÇİNMEYE BAK ÇÜNKÜ VARLIĞIM ASLA SENİNLE OLMAYACAK***34 PZA 37***0 RH + ***SEYTANIM***

Arkadaşlar ben ne yazık ki bir hukuk bürosunda çalışıyorum.ne yazık ki ki diyorum çünkü Türkiyede hukuğun nasıl işlediğini çoğunuzdan iyi biliyorum. Bundan dolayı ben ne yazık ki olayların hukuksal boyutuna sizler kadar iyimser bakmıyorum.Polis nasıl tutanak tutarsa , bilirkişi ne bilerek rapor tutarsa ve Hakim meseleyi ne kadar anlarsa karar böyle oluyor.Keza yargıtayın halide içler acısı ve çoğu dosya ne zayık ki doğru düzgün incelenmeden onanıyor. bunlarla ilgili bir çok örnek verebilirim. ama keyfiniz kaçar.adalete olan güveniniz sarsılır.mevcut kanunlarla bu kadar olabiliyor.halkımız trafik konusunda bilinçlenmediği taktirde de mevcut durum aynen devam edecek.Bırakın iyi bir avukatı , avukatların kralı gelse durum böyle.değişmiyor.

Dolayısıyla ses getirecek bir eylem yapılacaksa mutlaka basın desteği olmalıdır.Hatırlarmısınız bir adam , Kızı bağdat caddesinde motorsiklet ile kaza geçirdiği vakit Ankaraya kadar yürümüştü ve bu olayın sonucunda trafik kanunu değişmişti. Basın her gün bu kadar gündeme getirmeseydi bırakın kanun değişmesini , ne bu yürüyüşten ve de bu olaydan kimsenin haberi olmazdı. Müslüm Baba doğru söyler.Eylemler kitlesel tepkilere dönmezse ses getirmez. trafik terörü denilince ilk akla taksiciler ve minibüsçüler geliyor. Ama canları yanıncada ilk eylemler yine bunlardan geliyor.çatır çatır haklarını arıyorlar.ancak konu motorsiklet olunca ilginç durumlar oluyor ve Halkımız kazaya karışan bir motorsiklet haberi duyduğunda anlamadan dinlemeden ilk tepkisi motor kullanıcısına gösteriyor .Avrupada ki gibi ayrı yol da yapılamayacağına göre ses getirecek bir eylem şart. bıkmadan yılmadan , gerekirse her hafta her gün , gerekirse polis engellemesinide göz altına alarak , bu durumu düzeltebilecek yetkililer artık bu duruma uyanana ve gerekli önlemleri alana kadar yapmak lazım.

handojoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

serkan günay
    müzisyen
     yamaha xvs 535 virago
     Edirne
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    yapılabilecek tekşey var oda hiçbir şey yapmamak...

sesimizi kime duyuracağız, hem duysalar ne olacak...

istanbul'da ve büyük şehirlerde motorcuları araçlar öldürüyor, küçük şehirlerde ise motorcular kendini öldürüyor...

savaşa en çok karşı olan millet amerika, ama en çok savaşan devlette yine amerika...

şu romantizm çağımızın hastalığı olsa gerek, duygusallığı bırakın

motorlarınıuzı ister sürün ister sürmeyin... belki ölürsünüz, belki sakat kalırsınız yada sağ kalırsınız...

şimdi gündem bu değil... bekleyin! ünlü biri (siyasi arenadan olsun) bir motor kazasından ölsün... ya da basının

ilgisini çekecek bir olay gelişsin... ama bu yıllar alabilir... bu kazaları dramatikleştirip magazinleştirmek lazım...

yoksa bu protestolar motorla yapılan günlük bir geziden öteye geçemez...
    ___ŞEHİR KOVBOY'U YOLDA____ YASAL HAYDUT

barismert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barış mert bulca
    Serbest Meslek
     rr dd250
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Allah rahmet eylesin toplansak ankaraya gitsek 3000 kişi olsak yada 5000 yada 10000 hiç bi anlamı olmıcak sadece gezicez gelicez ben tek şeyi bilirim ve hep sölerim herşeyin başı eğitim bilinçli sürücü olmak biz motor camiası olarak bunlara karşı tek yapabilicemiz şey taksilerden otobüslerden minübüslerden kısacası ekmeğini trafikte şöförlük yaparak kazananlardan ve bunların içinde bulunan bazı hayvan oğlu hayvanlardan (hepsini kastetmiyorum) uzak durmak vefat eden arkadaş içinde dua edelim en çok bunlar işe yarıcaktır birde gövde gösterisi anlamında hani sesimizi duyurmak için illede gerekliyse taksim meydanında toplanılabilinir iyi bi organizasyonla saglam bi mesaj olabilir hem katılım bol olur ama bi anlamı olurmu bilmem
    RESMİNİZİ ÇİZELİM İSTER MİSİNİZ?

http://www.yagliboyasanati.tr.gg

İsmail Akyürek
    Bankacılık
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    şu romantizm çağımızın hastalığı olsa gerek, duygusallığı bırakın .... Handooo
    hey gidiiii güzel kardeşim eli öpülesi adamsın ama anlayan yok......

ARKADAŞLAR,DOSTLAR,KARDEŞLER , ben motor sevdalısıyım demek yol yapmak demek, karda kışta etrafta motorunda arıza çıkaran kardeşlerine yardım etmek demektir, hadi canım sıkıldı motorla yol yapalım demektir vs vss..
    bir motor kazasında hadi duyarlı olun demek değildir. hepimiz ölen kardeşimiz için üzülüyoruz ve onun yaşamış olduğu sıkıntıların aynısını defalarca yaşıyoruz ...

bazı şeyleri siteye , sitede varolan kardeşliğe maletmenin bi alemi yok...
    burası kardeşliğin, yanlış olan şeylerin doğruralına ulaşmak için mücadele ettiğimiz motorcuların yeri....
    bunun için eğitimler organize etmeye çalıştığımız, bi araya geldiğimizde netleştirmeye çalıştığımız bir yer...
    evet toplantılarımızın çoğunda Allaha şükür kaza haberi ve ölüm olmadığı için bir takım yerlere geziler düzenlemeye çalıştığımız gerçektir... ki olması gerekende budur ,,,,

Allah rahmet eylesin Sarp kardeşimize.. yakınlarına, bize sabır ve güç versin.
    Motor sevdalısı Sarp kardeşimiz motor kazasında ölmüş raptor ailesi geyik yapıyo demek üzücüdür. Geyik yapıyor diyenler neler yaptı ki bunu söyleyebiliyor ?!???

Motora gönül verenler, onunla yaşayanlar, yol yapanlar, adınız soyadınız ne olursa olsun her zaman yanındayım....
    Çünkü bende sevdalısıyımmm......

kaanka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alper Kaan Ka...
    Bankacı
     Artık yok ;(
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Sitedeki bütün arkadaşlar motor sevdalısı, bur da herkes ayrı kişiliklere, işlere, karaktere sahip olsada, tek ortak noktamız motor olsada, bu sevda bizi bir arada tutuyor ve dost, arkadaş olmamızı sağlıyor. Arkadaşlar herkezde bir karamsarlık havası var. Biz motor sevdalıları bir şeyleri yapacağımıza, sesimizi duyuracağımıza inanmazsak. Motosikleti tanımayan onunda trafikteki bütün motorlu taşıtlarla aynı haklara sahip olduğunu bilmeyenlere kendimizi nasıl ifade edeceğiz ve nasıl inandıracağız???

Türk Silahlı Kuvvetleri
     Eskişehir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı DONDES Nickli Üyeden Alıntı
    NEYSE,BU TARTIŞMAYI UZATMANIN ANLAMI YOK.BENİM KIZGINLIĞIM SİZLERE DEĞİL.O ARKADAŞIMIZI EZİPTE ORTADAN KAYBOLAN TAKSİ ŞOFÖRÜNE.EĞER GAZETECİ GÖRGÜ TANIĞI OLMASA BELKİ İKİNCİ EZİP GEÇENDE BULUNAMIYACAKTI.

Yapılması gereken ilk iş bu kaçan ve plakası alınamıyan katil taksiciyi bulmak.Yani,Sarp Eren'e çarpıp ayağını kıran'a.Bunun için yüksek mevkilerde bir kanun adamına ve avukata ihtiyacımız var.O yol hattı üzerinde o saatte geçen tüm taksilerin plakasını tespit edecek ve sorguya alacak yetkide birilerine.(MOBESE)
    Bu arada hepimiz 'Türk Ceza Kanunu ve Karayolları Trafik Kanununu araştırıp,bu çarpan şahısların en ağır ceza ile çarptırılmasını sağlıyalım ki,ibreti alem olsun.Mesela taammüden adam öldürmek suçu veya buna benzer Türk Ceza Kanunu suçu ile yargılatabilmek.
    Emsal teşkil edecek bir ceza çıkarsa,bundan sonra vuranın vay haline.
    Hadi arkadaşlar kolay gelsin,ben Türk Ceza Kanununu araştırmaya başladım bile.Hatta bir kanun yakaladım!
    Ayrıca ses getirmek için büyük motorsiklet klüplerine ihtiyaç yok.Bu taksicinin yargılandığı mahkeme salonuna gidilir ve orda mutlaka gazeteciler olucak,onlarla konuşulur ve suçluya ayrıca dava açılacağı belirtilir.İşte size suçlamak için gerekli kanunlardan biri.Hemde Türk Ceza Kanunu:

BİRİNCİ BÖLÜM

Ceza Sorumluluğunun Şahsîliği, Kast ve Taksir

Kast

MADDE 21. - (1) Suçun oluşması kastın varlığına bağlıdır. Kast, suçun kanunî tanımındaki unsurların bilerek ve istenerek gerçekleştirilmesidir.

(2) Kişinin, suçun kanunî tanımındaki unsurların gerçekleşebileceğini öngörmesine rağmen, fiili işlemesi hâlinde olası kast vardır. Bu hâlde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektiren suçlarda müebbet hapis cezasına, müebbet hapis cezasını gerektiren suçlarda yirmi yıldan yirmibeş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur; diğer suçlarda ise temel ceza üçte birden yarısına kadar indirilir.

Bu kanunla yargılanırsa Sarp Erem geri gelmez ama emsal teşkil edecek bir ceza çıkarsa,bundan sonra vuranın vay haline.
    Öncelikle Allah rahmet eylesin, tekrarını göstermesin. Fakat bir konu var. Kast olması demek şoförün motorcuyu kasten öldürmesi yani cinayet işlemesi anlamına gelir. Oysa trafik kazalarında işlenen suçlar taksirle işlemiş sayılır. Adı üstünde kaza, her ne kadar cinayet gibi olsa da. Alkollü kazaları bile kasta sokamaılar, o kadar uğraşılmasına rağmen. Taksicinin kaçması sadece cezayı ağırlaştırır, bir de ilk mahkemeye kadar tutuklanmasını sağlar, pratikte malesef kastı ispatlamak mümkün değil. Adam öldürme suçunu okuyun, oradaki unsurları bilerek işlemiş olması gerekli. Fakat motorsiklet kazaları ile ilgili kanunda ayrıca bir düzenleme yapılabilir tabii, bununla ilgili çabanıza aynen katılıyor ve destekliyorum.

inci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

inci erdoğan
    Öğretmen
     regal raptor 100 ddE
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Alıntı emrahss Nickli Üyeden Alıntı

Öncelikle Allah rahmet eylesin, tekrarını göstermesin. Fakat bir konu var. Kast olması demek şoförün motorcuyu kasten öldürmesi yani cinayet işlemesi anlamına gelir. Oysa trafik kazalarında işlenen suçlar taksirle işlemiş sayılır. Adı üstünde kaza, her ne kadar cinayet gibi olsa da. Alkollü kazaları bile kasta sokamaılar, o kadar uğraşılmasına rağmen. Taksicinin kaçması sadece cezayı ağırlaştırır, bir de ilk mahkemeye kadar tutuklanmasını sağlar, pratikte malesef kastı ispatlamak mümkün değil. Adam öldürme suçunu okuyun, oradaki unsurları bilerek işlemiş olması gerekli. Fakat motorsiklet kazaları ile ilgili kanunda ayrıca bir düzenleme yapılabilir tabii, bununla ilgili çabanıza aynen katılıyor ve destekliyorum.
    +1
    SUZUKİ intruder vl 250
    SUN GOES DOWN

technosat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

suat öztürk
    Serbest Meslek
     şuan motorsuzum!...
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    öncelikle Sarp Eren kardeşimize Allahtan rahmet ,kederli ailesine baş sağlığı diliyorum.
    arkadaşlar,henüz RR kullanıcısı olamadım ama iş yerimde 150cc scooter var ,arada bir onu kullanıyorum en azından stresimi atıyorum ve rahatlamaya çalışıyorum.Bundan birkaçgün önce bir taxi beni öyle bir sıkıştırdıki dalgın veya dikkatsiz olmuş olsaydım kesin şuan aranızda yoktum.durdum ve avazım çıktığı kadar bağırıp malesef küfrettim.yol boyunca kafamda kurdum ne yapabilirim diye ,bazı arkadaşlarımın dediği gibi neyaparsak yapalım duyarsız bir toplum duyarsızdır.öncelikle insanlık kendi içinde olmalıdır.Yaptıkları şeye hayvanlık deyip zavallı hayvanlara haksızlık etmeyelim çünkü onlar bile bu şekilde yapmazlar.neyse... aklıma şoforler odasına birkaç arkadaşımla gidip başkanla görüşmek geldi en azından izmir için ,istanbul içinde istanbuldaki arkadaşlar yapabilir.
    başkana tepkimizi dile getirmeli sonuçlarının iyi şeyler olmayacağına dair ikna edici şeyler söylemeliyiz..haaa başkan ne yapabilir ellerinde telsiz var bunların en azından 1 ay boyunca hergün 1 kez veya birkaç kez motorlu sürücülere karşı dikkatli ve saygılı davranılması gerektiğini anons etmesini isteyebiliriz.bu hem bizim hem onlar için zor birşey olmayacağı kanısındayım . benim düşüncem bu ,aklıma başka bişi gelmiyor.fikir ile ilgili olumlu veya olumsuz bilgi verirseniz sevinirim çünkü bunu ivedi bir şekilde hayata geçirmemiz lazım.bunda başarılı olursak minübüs ve otobuscüler içinde aynı şeyler düşünülebilir....saygılar...ALLAH HEPİMİZİ BÖYLE BİR VAHŞETTEN KORUSUN !...

Sayfa 3 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)