önce düzünü öğren ... kontrayı sooradan kendin keşfedersin zaten...
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
caponord
Samsun
B Rh (+)önce düzünü öğren ... kontrayı sooradan kendin keşfedersin zaten...
BMW GS 1200 ADV
İstanbul
A Rh (+)okan Nickli Üyeden Alıntı
Okan haklı.
Kontra tekniği sözel açıklamasından çok daha basit bir iş aslında. Motoru, döndüreceğin istikamete yatırdıktan sonra çevirdiğin istikametteki elciği itme hareketi. Yani sağa döndürüyorsan sağı, sola döndürüyorsan solu.
Şöyle basit mantıkla düşün. Motoru sağa yatırdığında gidon sağ tarafa gitmek isteyecektir ve sen bunu ters kuvvetle dengeliyorsun.
Ama Okan'ın dediği gibi, önce düzde rahat et, dönüşleri gerekirse bisiklet gibi yap tecrübe kazandıkça motoru yatırarak kontra tekniğini uygularsın...
yol yapalım yol
E-250
İstanbul
0 Rh (+)SelçuK kardeşim. Motoru yatırdıktan kontraya ihtiyacın kalmıyor ki. Ancak viraj, alamayacağın şekilde kapanmaya başlarsa kontrayla desteklersin.carvalho Nickli Üyeden Alıntı
Bildiğim, motor dümdüz giderken onu kontrayla yatırman gerektiğidir. Zaten yatırdığın motora kontra uygulamak onu biraz daha yatırmak anlamına gelir.
Uygulaması anlatmasına daha kolay lafına dibine kadar katılıyorum. İlk okuduğumda "ya yazan sarhoş, ya ben" demiştim
...ve Mr.Quanta, daha kıvırmaca'mız var ki, hayat kurtarır, tadından yiyemezsin
Yalnız, virajda frene ihtiyaç duyduğunda doğru şeyi yapabilmek için önce düz yolda frenlerin tepkisini öğrenmek gerekiyor.
Off of, nerden bulaştın sanki bu işe![]()
Yeterli miktarda benzin ve portakal suyuyla Boğaz Köprüsünü havaya uçurabilirsin.
Sabun katarsan, nitrogliserin olur.
(Dövüş Kulübü)
keeway sl 150
1
A Rh (+)hıc zor degıl mantıklı gelmemıstı banada basta ama kontranın mantıklı oldugunu anlamak ıcın ılk denemeyı vırajda yapma bos alan bul duz gıderken kendını hıc egmeden gıdonu bı yone cevır(fazla olmamak kaydıyla) tam tersı yone yattıgını goreceksınMr.Quanta Nickli Üyeden Alıntı
sonra ıcın rahat edınce cekınmeden vırajda kullanabılırsın sadece dık dururken donmek ıstedıgın tarafın tersıne dıreksıyon cevıreceksın ama hızın en az 20 km olmalı yoksa cevırdıgın yone doner
a
a
A Rh (+)abi dun gece denedim ben. Swerving'i gene resat arbas'in derslerinde okumustum. yolda bi at kestanesi vardi, onu gorunce kivirdim :P gayet de kolaymis. :P :Pinfinitedreams Nickli Üyeden Alıntı
ama hakkaten nerden bulastim ben bu ise :mrgreen: :mrgreen:
BMW GS 1200 ADV
İstanbul
A Rh (+)Tanımlara takılmamak en iyisi sanırım.infinitedreams Nickli Üyeden Alıntı
Motoru nasıl yatırdığımın algoritmasını hiç çıkarmamıştım açıkçası. yatırdıktan sonra dediğim gibi dönüş istikametinin ters yönünde gidonu ittiğimi söyleyebilirim ama...
Eğitim şart...
yol yapalım yol
Regal Raptor DD250-9B Çok Yakında
Kocaeli
0 Rh (+)_Saygılarımla...
>>__MaRaNtZz__<<
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)