Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 17 arasi kadar sonuc gösteriliyor

okan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

okan verim
    Tekstil
     caponord
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    önce düzünü öğren ... kontrayı sooradan kendin keşfedersin zaten...

carvalho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Selçuk Tanrıverdi
    At Hırsızı
     BMW GS 1200 ADV
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    Alıntı okan Nickli Üyeden Alıntı
    önce düzünü öğren ... kontrayı sooradan kendin keşfedersin zaten...

Okan haklı.

Kontra tekniği sözel açıklamasından çok daha basit bir iş aslında. Motoru, döndüreceğin istikamete yatırdıktan sonra çevirdiğin istikametteki elciği itme hareketi. Yani sağa döndürüyorsan sağı, sola döndürüyorsan solu.

Şöyle basit mantıkla düşün. Motoru sağa yatırdığında gidon sağ tarafa gitmek isteyecektir ve sen bunu ters kuvvetle dengeliyorsun.

Ama Okan'ın dediği gibi, önce düzde rahat et, dönüşleri gerekirse bisiklet gibi yap tecrübe kazandıkça motoru yatırarak kontra tekniğini uygularsın...
    yol yapalım yol

Nihat Uzun
    -
     E-250
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı carvalho Nickli Üyeden Alıntı
    Motoru, döndüreceğin istikamete yatırdıktan sonra çevirdiğin istikametteki elciği itme hareketi
    SelçuK kardeşim. Motoru yatırdıktan kontraya ihtiyacın kalmıyor ki. Ancak viraj, alamayacağın şekilde kapanmaya başlarsa kontrayla desteklersin.
    Bildiğim, motor dümdüz giderken onu kontrayla yatırman gerektiğidir. Zaten yatırdığın motora kontra uygulamak onu biraz daha yatırmak anlamına gelir.

Uygulaması anlatmasına daha kolay lafına dibine kadar katılıyorum. İlk okuduğumda "ya yazan sarhoş, ya ben" demiştim

...ve Mr.Quanta, daha kıvırmaca'mız var ki, hayat kurtarır, tadından yiyemezsin
    Yalnız, virajda frene ihtiyaç duyduğunda doğru şeyi yapabilmek için önce düz yolda frenlerin tepkisini öğrenmek gerekiyor.
    Off of, nerden bulaştın sanki bu işe
    Yeterli miktarda benzin ve portakal suyuyla Boğaz Köprüsünü havaya uçurabilirsin.
    Sabun katarsan, nitrogliserin olur.
    (Dövüş Kulübü)

leventse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

L
    Öğrenci
     keeway sl 150
     1
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Mr.Quanta Nickli Üyeden Alıntı
    Alıntı altug Nickli Üyeden Alıntı
    sürüş eğitimi konusunu atlama. ehliyeti halledebildin sanırım.
    abi seninle konustuktan sonra internetten telefonuna baktim tandogan surucu kursu'nun. araya bisey girdi, aramayi unuttum. az once aradim da, soyledigin isimler yerlerinde yokmus, tekrar aricam abi. ehliyet onemli tabi abi farkindayim. baksana onun korkusundan geceleri cikmak zorunda kaliyorum.

Alıntı infinitedreams Nickli Üyeden Alıntı
    Eğer fırsatın varsa hemen, bugün Reşat Arbaş'ın "Motosiklet Teorisi" kitabını almanı öneririm. Bir şeyleri kendi kendine yanlış veya eksik öğrendikten sonra düzeltmesi zor olabiliyor. Kontra viraj gibi, ön freni her ne olursa olsun dört parmakla kullanmak gibi...
    abi, forumda bununla ilgili basliklarin hepsini okumustum ben bi ara, ama herseye tamam da su kontra teknigini hala daha anlamis degilim ya :P cok ters gelio bana.
    hıc zor degıl mantıklı gelmemıstı banada basta ama kontranın mantıklı oldugunu anlamak ıcın ılk denemeyı vırajda yapma bos alan bul duz gıderken kendını hıc egmeden gıdonu bı yone cevır(fazla olmamak kaydıyla) tam tersı yone yattıgını goreceksın

sonra ıcın rahat edınce cekınmeden vırajda kullanabılırsın sadece dık dururken donmek ıstedıgın tarafın tersıne dıreksıyon cevıreceksın ama hızın en az 20 km olmalı yoksa cevırdıgın yone doner

b
    a
     a
     a
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    ...ve Mr.Quanta, daha kıvırmaca'mız var ki, hayat kurtarır, tadından yiyemezsin
    Yalnız, virajda frene ihtiyaç duyduğunda doğru şeyi yapabilmek için önce düz yolda frenlerin tepkisini öğrenmek gerekiyor.
    Off of, nerden bulaştın sanki bu işe
    abi dun gece denedim ben. Swerving'i gene resat arbas'in derslerinde okumustum. yolda bi at kestanesi vardi, onu gorunce kivirdim :P gayet de kolaymis. :P :P

ama hakkaten nerden bulastim ben bu ise :mrgreen: :mrgreen:

carvalho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Selçuk Tanrıverdi
    At Hırsızı
     BMW GS 1200 ADV
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    Alıntı carvalho Nickli Üyeden Alıntı
    Motoru, döndüreceğin istikamete yatırdıktan sonra çevirdiğin istikametteki elciği itme hareketi
    SelçuK kardeşim. Motoru yatırdıktan kontraya ihtiyacın kalmıyor ki. Ancak viraj, alamayacağın şekilde kapanmaya başlarsa kontrayla desteklersin.
    Bildiğim, motor dümdüz giderken onu kontrayla yatırman gerektiğidir. Zaten yatırdığın motora kontra uygulamak onu biraz daha yatırmak anlamına gelir.
    Tanımlara takılmamak en iyisi sanırım.

Motoru nasıl yatırdığımın algoritmasını hiç çıkarmamıştım açıkçası. yatırdıktan sonra dediğim gibi dönüş istikametinin ters yönünde gidonu ittiğimi söyleyebilirim ama...

Eğitim şart...
    yol yapalım yol

MaRaNtZz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Hamit İLKADLI
    Bilgi İşlem
     Regal Raptor DD250-9B Çok Yakında
     Kocaeli
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    _Saygılarımla...
    >>__MaRaNtZz__<<

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)