Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 13 Toplam 46 Sayfadan BirinciBirinci ... 3111213141523 ... SonuncuSonuncu
Toplam 452 adet sonuctan sayfa basi 121 ile 130 arasi kadar sonuc gösteriliyor

El_Mariachi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

volkan eken
    Mühendis/Exper
     RR DD250E9-B
     Türkiye
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı aidikurt Nickli Üyeden Alıntı
    Alıntı okan Nickli Üyeden Alıntı
    Allah başımızdan eksik etmesin analarımızı...ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar diye boşuna dememişler...
    Okan kardeşim orası doğru Allah başımızdan eksik etmesin ama herhalde oglunun motor almasını onaylıyacak anne zor bulunur
    Burasıda dogru demi:?
    valla benim annem bi ara araba alalım bile dedi, sonra dedim istemem, sıfır araba alsanız bile ben motosiklet istiyorum,
    babam da motosiklet isteyince napsın garip, o da alıştı :lol:
    artık bişiy alınacak diye konuşulunca önce motoru alalım demeye başladı.. almadan cok önce ortamı hazırladım bile ehehe :lol:
    34 J 1239-A Rh(+)İnsan her gün bir parça müzik dinlemeli, iyi bir şiir okumalı, güzel bir tablo görmeli ve mümkünse birkaç mantıklı cümle söylemelidir- Goethe-

Kino - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İ.Ergun KANCAAL
    Jeoloji Mühendisliği
     2006 250e
     Mersin
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

uzaktan kumanda kontak ve alarm

ben raptoruma uzaktan kumanda ile motor calıştıran alarm takmak isterim

ancak ;
    raptorun ayağı yerde iken motor çalışmaz bunu iptal etmenin ne gibi mahsurları olur
    veya faydaları nelerdir.

bu soguklarda motorun 3-5 dakika calışması gerekli ayak yerde iken çalışmadıgından dolayı üstüne oturup motoru çalıştırıp üstünde 5 dakika ısıtma yapmak zorunda kalıyorum ev bahceli yani calınma gibi bir durum söz konusu değil ( o zaman niye alarm takacaksın demeyin evin önünde degil cünkü şehir icinde alarmın faydası oluyor)

ne dersiniz kontakla ayağın baglantısını kesmelimi ??

irtibatı kesen varmı nasıl bir durum oluyor.

okan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

okan verim
    Tekstil
     caponord
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    ben aldığım gün kestim ayaklığın bağlantısını..çok saçma gelmişti bana ...ayrıca ayaklığın sert çukurlarda açıldığını düşünsene motor bi anda kompresöre biner bi de virajdaysan hoopp aşşaaa..ayrıca üzerine binip ısınmasınıda beklemek zor gerçekten...alarm takan arkadaşlarım da sonradan hep iptal ettiler ...vitesde bırakınca eldeki alarmla motorunu düşürebiliyosun....
    OKAN VERİM -1973 -SAMSUN

APRİLİA CAPONORD ETV 1000
    APRİLİA PEGASO 650 ie
    SUZUKİ AN 125

Türk Silahlı Kuvvetleri
     Eskişehir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Yalnız ben bunun uzaktan kumanda ile çalışıp çalışmayacağından emin değilim. Jikle çekmek lazım, çekili de bırakamıyorsun, çünkü yaylı gibi yavaş yavaş kendini bırakıyor. Ayrıca soğuklarda bir kerede almıyor, biraz gazla desteklemek gerekiyor. Gerçi bu belki benim motorumla alakalı bir konudur.

okan verim
    Tekstil
     caponord
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Alıntı emrahss Nickli Üyeden Alıntı
    Yalnız ben bunun uzaktan kumanda ile çalışıp çalışmayacağından emin değilim. Jikle çekmek lazım, çekili de bırakamıyorsun, çünkü yaylı gibi yavaş yavaş kendini bırakıyor. Ayrıca soğuklarda bir kerede almıyor, biraz gazla desteklemek gerekiyor. Gerçi bu belki benim motorumla alakalı bir konudur.
    soğuk havada benimkide zor çalışıyor dostum..hellde bikaç gün ara verdiysen ...
    OKAN VERİM -1973 -SAMSUN

APRİLİA PEGASO 650 ie
    SUZUKİ AN 125

GÖZTEPELİ RAPTOR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kenan Coşan
    Memur
     250 cc Keşke Satmasaydım
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bira önce Mcgyver arkadaşımın yazdıklarını okudum...sağolsun aklımıza gelmeyen şeyleri de not düşmüş...sormak istediğim bişey var...garanti kapsamına giren ve girmeyen durumları nasıl öğrenebilirim? Mesela bizim buradaki ana servis sağolsun bu tarz şeyleri pek söylemiyor...yada söylemeye yanaşmıyor...mesela ben egzozların sararması neticesinde değiştirildiğini bilmiyordum...Bu arada daha önce orada çalışan ve çin deki fabrikaya kadar gidip gelen eski bir bayii çalışanıyla görüştüm geçenlerde...bana çin maceralarını anlattı...orada gördüğü modellerden bahsetti...mesela orada bizim makinelerin 500 cc lik olanlarını gördüğünü...bindiğini...ancak bunların avrupa birliği uygunluk belgesi olmadığı ve özellikle de japonya nın ticari baskıları nedeniyle çin dişina çıkamadığını...regalin dışında daha birçok motosiklet modellerini gördüğünü...özellikle de yamaha dragstar ın kopyası (hatta daha da iyisi) dragmaster diye 650 cc lik bir yavruya bindiğini...o alete aşık olduğunu...sırf o alet yüzünden neredeyse çin li bir güzelle evlenmek üzere olduğunu anlattı...anlattı...anlattı...biz de ağzımızın suyu aka aka dinledik tabiii...anlattıklarının doğru olduğuna inanıyorum çünkü babamın iş arkadaşları da çin e gidip geliyor...geçenlerde onlardan biri benim aleti gördüğünde " bu da bişey mi...sen gel de shangay daki makinaları bir gör" demişti...neyse...gelelim konumuza...bu arkadaş regal deki işinden ayrılmadan önce (şimdi denizli de bir tekstil firmasında) çin e gittiklerinde orada spiderleri görmişler...hava soğutmalı olarak üretildiklerini...300 ve 350 cc lik versiyonları olduğunu görmüşler...ama onlar su soğutmalı olarak üretilip üretilemeyeceğini sorduklarında olur cevabı almışlar...ancak ab uygunluk belgesi için beklenmesi gerektiğini belirtmişler....spider i deneyen arkadaşımız...makinanın çok hoş olduğunu...çok hoş bir sürüş zevkinin olduğunu söyledi...ancak kendince de bazı kusurları olduğunu belirtti...mesela bizim class tan bilke uzun olmasının manevra kabiliyetini azalttığını...virajlarda çok dikkat edilmöesi gerektiğini...tek kişilik olması nedeniyle alınmadan önce çok iyi düşünülmesi gerektiğini...çünkü bizim türk zekasının bunların arka çamurluğunun üzerine hemen bir sele uydurup onu 2 kişilik haline getireceğini bildiğini ancak bunun ön çatalının çok önde olması nedeniyle çok sakıncalı olduğunu çünkü o motorun 2 kişi oturulması halinde kesinlikle şaha kalkacağını söyledi...bu arada satış fiyatının da tahminen 8.000-8.500 ytl civarında düşünüldüğünü belirtti...evet arkadaşlar...bunlar spider ile ilgili alabildiğim ilk tüyolar...daha fazlası için uğraşıcam almak isteyenler için...Bu arada unutmadan...KEDİLERDEN NEFRET EDİYORUUUUMMMM
    izmirliyiz...inadına GÖZTEPELİYİZ

okan verim
    Tekstil
     caponord
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    bilgilerin için saol dostum yeni haberlerini bekliyorumm...
    OKAN VERİM -1973 -SAMSUN

APRİLİA PEGASO 650 ie
    SUZUKİ AN 125

innocentbystander - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Aydin Sahin
    İnşaat Mühendisi
     Yamaha Virago XV 535
     Denizli
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Patron eğitim sayfalarına yorum yazmak yassah mı? Kaybolmuş oradaki mesajlar. Hani öyleyse başka yerlere yazarız, o bakımdan şeettim.

emrahkucukgirgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emrah Küçükgirgin
    Mühendislik
     DD250-9B
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Teşekkürler Göztepeli...

Ama şunu hatırlatmak isterim ki; Spyder 125 de zaten fabrika çıkışı arka sele ve sissy bar var... arkadaş buna ne diyecek?
    Krom aşkı ile parlak yarınlara ...

Doktor
     Denizli
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Re: uzaktan kumanda kontak ve alarm

Alıntı Kino Nickli Üyeden Alıntı
    raptorun ayağı yerde iken motor çalışmaz bunu iptal etmenin ne gibi mahsurları olur
    veya faydaları nelerdir.
    bu soguklarda motorun 3-5 dakika calışması gerekli ayak yerde iken çalışmadıgından dolayı üstüne oturup motoru çalıştırıp üstünde 5 dakika ısıtma yapmak zorunda kalıyorum
    Ben de motoru ısıtırken üzerinde olmaktan canım sıkıldığı için iptal etmek istedim, kafam karıştığı için vazgeçmiştim, ama işi çözdüm sanırım.
    Bu konuda farklı görüşler var.

Yan ayak müşürünün yararları;
    Yan ayak açıkken marşa basıldığında motorun düşmesini önlemek, yan ayağın açık unutulmasını önlemek ( ki ayak açıkken viraj alma durunda düşmeye yol açabilir) ve hızla giderken kasis veya çukura düşme ile ayak açıldığında stop ederek sürücüyü uyarmak (ne kadar mantıklı bilmiyorum, ayrıca bu durumla karşılaşan var mı bilmiyorum))

Zararı ise;
    Hızla giderken kasis veya çukura düşme ile ayak açıldığında stop ederse oluşacak koprasör etkisi ile motorun kontrolden çıkabileceği ( ki bu durumda da debriyaja basılarak tehlike önlenir ama kafamı karıştırdı)

Sonuç;
    Fikrim şudur, önce bu muşuru iptal edip yerine ayak açıkken kontak açıldığında devreye girecek bir buzzer takmak. Bu henm ayağın açık unutulmasını önler hem de yolculukta açıldığında haber verir. Bunun yanıda ayal açılmasıyla stop etme ve ayak açıkken çalıştıramam sorunu da ortadan kalkmış olur.
    Ne dersiniz?

Sayfa 13 Toplam 46 Sayfadan BirinciBirinci ... 3111213141523 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 10 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 10 misafir)