bu sorunun cevabını bende merak ediyorum.şahsen daha ben hiç temizlemedim.nerde olduğunu bile bilmiyorum
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
Cbf150
İstanbul - Esenyurt (Avrupa Yakası)
B Rh (+)bu sorunun cevabını bende merak ediyorum.şahsen daha ben hiç temizlemedim.nerde olduğunu bile bilmiyorum
KUBA 150-25
Balıkesir
0 Rh (+)Kıvılcım vermiş olduğun emek için teşekkürler.Eline emeğine sağlık.Artık bunu okuduktan sonra yağ konusunda kimsenin soru sormasına gerek kalmayacak.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kalın.
olacak inşllh
istanbul
B Rh (+)Kıvılcım abi 4 hafta önce yazdığın bu kapsamlı yazı için gerçekten çok teşekkür ederim sana discovery izlemiş gibi hissettim kenmi birden tebrik edilir cinten bi yazı olmuş emeğine sağlık
RR 250E-9 35 HTS 87
ızmır
B Rh (+)arkadaşlar henüz dün değiştirmiş ve ilk defa bu işi yapmış biri olarak söylüyorum.tapa denen olayı bulmam kafadan bir kaç günümü aldı.
yaşadığım zorluklardan hareketle ilk defa yağ değiştirecek arkadaşlar için yazmaya çalışacağım.
1.öncelikle aldığım yağ 10 40 castrol ün özel motor yağı 2lt sini 30 tl ye aldım.
2.motorunuzu öncelikle sol tarafı yani ayaklığınızın olduğu yön altını görebileceğiniz bir yükseklikteki kaldırım olabilir apartman girişi olabilir yani rahatça altına bakabileceğiniz bi yere çekilmeli.yoksa tapa denen olayı görmeniz ve onu sökmeniz çok mümkün değil.
3.tapa denilen olay aslında tapa falan değil,aşağıya da bakmıyor.yani kafanızdaki tapa tanımını bir kenara bırakın ve eğildiğinizde yönü size bakan bir civata göreceksiniz.yaklaşık olar 17-18lik bir anahtarla açabileceğiniz bir civata.
4.çevreyi kirletmemek adına bir kap ayarlayın yaklaşık 2lt alabilecek.
5.motor ne çok sıcak ne soğuk olsun.
6.biraz güç harcayarak civatayı sökün ve bırakın yağ boşalsın.
iyice süzülmesini bekleyin.
6.civatanızı güzelce temizleyip takın.çok zorlamayın diş yapmasın.
7.küçük bir huni ayarlayın.ve yağınızı usulca boşaltın.1.9 gibi bir yağ alıyor çok az artıyor yağınızdan.
8.boşa alıp bir süre çalıştırın.
9.pis yağınızı lütfen sokaklara dökmeyin.mümkünse bir benzin istasyonuna teslim edin.
10.güvenle yola devam,kazasız sürüşler.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)