Şu motohobinin meşhur ön camlarının aparatını buldum bi yerden, kaza yapmış bi motordan camı kırık halde elime geçti, e dedim bulmuşken değerlendirmek lazım diye, önce gittim kendime göre ölçüp biçip 4 mm kalınlığında plexi glass cam aldım, sonra kafama göre bir şekil çıkartıp üzerini keçeli kalemle çizdim ve kabasını almak için en yakın marangoza gidip fazlalıkları kesitiri verdim hemen. İnce şekillendirme işi için ise avuç içi taşlama motoru kullandım ama adamı kar yağmışa çeviriyo lanet şey :mrgreen: gerekli şekli çıkardıktan sonra demir parçaları plexi üzerine matkapla delik açıp yerleştirdim, bütün resimleri çekmiştim ama yanlışlıkla bi sürü resmi sildim :( 2-3 resim kaldı elimde onları koyuyorum arkadaşlar, en azından ne yaptığımı görmüş olacaksınız.

Burası marangozda şekil çıkartma durumları

İşte cama aparatları takınca ufaktan bişeye benzemeye başlıyo, resimşerin çoğu gitti malesef koyamıyorum. Şimdi kıyas olayına gelirsek, motohobi 3 mm lik el kadar cama 175 milyon para istiyor, ben ondan daha büyük bir camı sadece 20 ytl ye aldım hemde 4 milim adam gibi cam ve şekillendirdim, tüm iş için harcadığım zaman 3 saat. Şimdi hesap yapsak, camın maliyeti 20 ytl, üzerinde demir aparatlar bana göre 50 ytl yi geçmez maliyeti, nikelajıyla beraber hemde, eder 70 ytl, motohobi 175 ytl ye satıyorsa geriye kalır 105 ytl, işte bu insanlar bizi böyle kazıklıyor arkadaşlar, uyanık olun tufaya gelmeyin.

Camın bitirdikten sonra, etrafına metresi 1,05 ytl den geçme çıta alıp geçirdim çokta havalı durdu, ve buda

Şimdi sırada sis farı var, onları takınca camın altını farlara göre kesip şekillendiricem. SON OLARAK VARDIĞIM SONUÇ -->

BU ZAMANA KADAR CAM YAPMAYIP O KADAR RÜZGARI YEDİĞİM İÇİN APTALMIŞIM, ŞİMDİ GENİŞ GENİŞ SÜRÜYORUM RÜZGARLI HAVADA, TEK ÜŞÜYEN YER ELLERİM, ONADA BİŞE BULACAZ ARTIKIN, HADİ KALIN SAĞLICAKLA ;)