Kardeşlik...
iş kollarımız hemen hemen aynı...
aklına takılan herhangi bir soruda buradan özele yaz elimden gelen yardımı yaparım...Sık sık bakıyorum buraya çünkü..
Gelelim boyaya...
tabiki hazır yok bu boya özel bir karışım sonucu çıkıyor ortaya...
Ve bu boyacıların işi üstelik malzemeleri pahalı belli kilolardan aşagı verilmiyor...
oto boyacılarına gidersen dogal olarak fiyat konusunda yardımcı olamayacaklardır...
bu yüzden çekmece kulpu boyayanlar dedim..
Mobilya aksesuarı yapanlar bilirler..
ben bir ara sık sık boyatıyordum bir dostuma ancak işi bıraktıgından adres vermiyorum su anda.Uzun süredirde ihtiyacım olmadı açıkçası.Ama birkaç araştırma yapar adres bulmaya calışırım..
Bu arada polyester yapısı geregi boyaya tepkime verir ve bir astar boya gerekir öncelikle..Tıpkı krom yada metalizede oldugu gibi biliyorsun ordada öncelikle bir bakır kaplama yapılması söz konusudur...
ancak bu astardan sonra krom görüntüsü verilir..
ve bu boya vernik karışımlı oldugu için uzun ömürlüdür...
Ancak sende biliyorsunki polyester geçme ve vidalama konusunda oldukça düşük dirençli..
Kalıplama yaparken fiber bezlerine benzer özel bezleri katman olarak kulanabilirsen metalden daha saglam sonuç verebilildigi yerlerde söz konusu..
Aslında bir fikir sana ployesteri bükülmüş dkp sac üzerine kalıplamayı dene ...
Ben oldukça uzun ömürlü bir sonuç almıştım bir dönem ..Kalıpçılık yaptıgım zamanlarda numune hazırlarken oldukça işime yarıyordu.
Hatta bunu başarırsan yedek parça konusunda bir sektör bile oluşturabilirsin...
Tabii kalıplama diyorum ama daha çok modelcilerin kulandıgı teknigi kulanıyorsun ...
Ve küçük bir tavsiye...
neyin nerde nezaman lazım olacagı hiç belli olmaz...
O yüzden emek verdigin seyleri depolamanın bir yolunu bul atma çöpe...
aynı sıkıntıyı daha önce ben yaşadım çünkü...
:D:D

Yok
istanbul
A Rh (+)