Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 19 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    arkon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Faruk Arın
    Serbest Meslek
     Honda Paneuropean ST 1300
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1

Tutkunun bedeli..!

21.Eylül 2008 İftar yemeğinde yaptığımız konuşmalar sonrasında okumanızı istedim.

Yıllar önce sinopta iş yapıyoruz amcamın yanında çalışıyorum, sevdiğim başka şehirde, bir garibim, yapayalnız, hava yağışlı ve soğuk çalışamıyoruz.
    Şehrin bir ucuna gittim, Karaburun; Sinop' un uzun burnunun bir yanı, denizden 50 mt kadar yüksek kayalık bir yer, bu kayalığın üstüne yapılmış bir kahveye gittim,kayalıkları göremediğiniz için kendinizi denizin üstünde sanıyorsunuz, masa yok hertaraf sedir, minderler halıdan, ortada kocaman bir soba, içerisi sıcakmı sıcak, nargile söyledim bide sıcacık bir çay, gözlerim denizde aklım sevdiğimde dalmışım, o zamana kadar çay seven birisi değildim ama orada o an içtiğim çayın tadını asla unutamam, sorsalar çay nerede içilir diye karaburunda derim çünkü orda çay içmek gerçekten farklıydı ve bende tutku olarak kaldı.

Kendi paramla aldığım ilk arabam 75 model 2002 BMW 2000 cc 120 hp zamanın en güçlü en hırçın arabalarından biri, rahmetli annem süratli diye istemedi hakkımı helal etmem bu arabayı sat dedi 1,5 sene kadar binip sattım anacığım hastaydı kırmak istemedim ama hala bana sorsalar "araba" 2002 BMW derim.

İlk evliliğimi yapacam herkes karşı çıktı; "o kız sana uygun değil", " daha çok gençşin" vs. vs. biz dinlemedik evlendik ; sonuç 2 sene bile sürmeyen evlilik ve birde çocuk. Şimdi diyeceksinizki "adamın işi gücü yok herhalde hayatını yazıyor" hayır ayatımı yazmıyorum, yazmaya kalksam satırlar yetmez.

Anlatmak istediğim, arasıra sitelerde okuyorum birisi motor markası soruyor ona heveslenmiş birkere yinede soruyor kendini rahatlatacak bir yazı gelirmi diye, herkes atlıyor, birisi "BMW al BMW çok iyidir", birisi "yok kardeş ben daha önce almıştım yolda kaldım sen suzuki al", "arkadaşım sana mz uyar" ;uzatmayalım bu böyle devam eder çocuğun kafası karışır ama tutkusuda ağır basıyor, yine sorar çocuk "ya ben yeni başlayacağım tarzım ne olabilir" bizim milletimiz her konuda profesördür yine atlamalar başlar " kardeş bak sen yeni başlıyon, scooter bu iş için idealdir",başka birisi "arkadaşım scooterde neymiş al bir 150' lik kros süper gidersin valla", bir diğeri "kardeş ben choppere biniyorum inan çok keyifli" vs. vs.

Fikir ve bilgi vermek tabiki çok güzel bir yaklaşım, ama ne deseniz boş, bu arkadaşımız tutkunun bedelini ödeyecektir yani deneyecek, görecek, düşecek, kalkacak, parçalayacak, memnun kalacak veya kalmayacak, satacak yeni alacak vs. vs. herşeyin bedelini ödeyecektir öyle yapmazsa zaten tutkusu uhdeye dönüşür.

Sonuçta hepsinin sonu hüsran veya mutluluk bunu kendisi belirleyecek, ama bilinçli bir insansa önce bu işin kursuna gider, orada o kadar değerli hocalar varki, kişinin yaşına, boyuna, kilosuna, tarzına, pisikolojik yapısına ve en önemlisi bütçesiylede birlikte alabileceği ve zevkle bineceği bir makineyi önerirler, onlar bizden daha iyi bilirler çünkü onlar internetten tipini bile görmedikleri birine bir şey tavsiye etmeyecek kadar bilinçlidirler ve içlerinde tutkunun bedelini ödemiş birileri mutlaka vardır.

Araştırın, bidaha araştırın, bidaha, bidaha, taaki bütçenizle alacağınızın en iyisini alana kadar.

Herşey gönlünüzce olsun.
    Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.

Airbrush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yiğit koç
    öğrenci
     YOK
     istanbul-ümraniye
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    haklısınız benımde basıma geldi böyle bir durum,motor alacam dedım herkes bısey söyledı,bende 1ay sonra ne bulursam alacam.ne istedıgımı de bılmıyorum.

gençer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gençer Güden
    Mimarlık
     RR dd 250
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    valla şu Sinop karaburundaki çaybahçesini ve çayını merak ettim. çok hissederek anlatmışsın canım çekti . bahar olsada bi gidi versek:)
    En son nehir zehirlendiğinde, enson balık avlandığında ve enson ağaç kesildiğinde..paranın yenecek birşey olmadığı anlaşılacak:(((

AnLaŞ ÇiFtÇi
    METROLOGY
     şimdilik yok
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    inanın okurken o güzelim anı bende sizinle yaşadım sanki.çok güzel anlatmışsınız:|duygulanmamak elde değil..iftarda tanışma fırsatımız belki olmadı ama aramızda olmanızdan dolayı mutluluk duyuyor ve deneyimlerinizi ve içten önerilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürediyorum..

ekselans - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gökhan mangaoğlu
    ticaret
     regal raptor 2007ve gv650aquila
     pendik
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    istanbuldan gidesim var zaten.şöyle küçük biyerde yaşamak istiyorum .ama uhde kaldı anamı kafaya alamıyorum,tabi hatunuda.bu yazıda tuzu biberi oldu şimdi.

dilek kocatepe
    öğrenci:)
     yok
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    ben o karaburunda çok bulundum,rahmetli babaannem orada yaşardı.pek sevmezdik birbirimizi ama mekanı cennet olsun
    kalelerın orda birde rus pazarı vardı eskiden,eski rus plaklarım hala durur,sinop muhteşem güzel biryerdir,zaten karadenızın en güzel limanı ve burnudur,merkezınden zıyada göl ve denizin arasına kurulmuş köyleri,fındık bahçeleri,karatavuğu ormanı denizi harıkadır...birde deniz soğuğu çıkarsa ellerinle balık toplarsın kıyıdan,tabi soğuğuna dayanabilirsen yaz ortasında...
    (deniz soğuğu=rüzgar karayelden esıp ters bir keşişleme olunca hava 35 derece sıcak bile olsa o sabah deniz - derecelerde oluyor ve gun boyu devam edıyor soğuktan kaçan balıklar kıyıda sersemleşiyor,filelerle bile baygın balık toplayabılıyorsun,hatta denize yakın köylerde biri ezan vakti anons eder gibi bağırıyor,deniz soğuğu çıktı diye,herkez sarı çizmelerını gıyıp kovalarla filelerle zıpkınlarla denize koşuyor,kayıgı olan halk ahalisi daha profosyonel davranıp ağ atıyor sonra doğru merkeze balık satmaya,ellerımle baygın karagöz yakaladığımı biliyorum,çok keyifli bir sinop hatırasıdır benim için)
    mutlaka gidip görülmesı gereken bir yer...
    Elmas evrendeki en sert maddedir,var olan hiçbirşey 1 elması çizemez,bir başka elmas dışında...

carvalho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Selçuk Tanrıverdi
    At Hırsızı
     BMW GS 1200 ADV
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    Alıntı shopar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    (deniz soğuğu=rüzgar karayelden esıp ters bir keşişleme olunca hava 35 derece sıcak bile olsa o sabah deniz - derecelerde oluyor ve gun boyu devam edıyor soğuktan kaçan balıklar kıyıda sersemleşiyor,filelerle bile baygın balık toplayabılıyorsun,hatta denize yakın köylerde biri ezan vakti anons eder gibi bağırıyor,deniz soğuğu çıktı diye,herkez sarı çizmelerını gıyıp kovalarla filelerle zıpkınlarla denize koşuyor,kayıgı olan halk ahalisi daha profosyonel davranıp ağ atıyor sonra doğru merkeze balık satmaya,ellerımle baygın karagöz yakaladığımı biliyorum,çok keyifli bir sinop hatırasıdır benim için)
    mutlaka gidip görülmesı gereken bir yer...
    Dilekçim, ne güzel bir detayı ne güzel anlatmışsın. Sanki yaşar gibi okudum.
    yol yapalım yol

TLGYLDZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tolga yıldız
    Eczacı teknısyenı
     REGAL RAPTOR 250 CC
     Manisa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    guzel yazı olmus sankı basta guzel bır hıkayeye baslıyoruz dedım ama sonrasında kucuk bır tavsıyeyey dönustu ama faydalı ve akıllı bır anlatımla kısının ne ıstedığını bılmesı gerektığı vurgulanıyor .....bu herkesın basından gecmıstır kesınlıkle..
    BIR EGSOZUN SESI BIN EGSOZUN TADI VAR YOLUNUZ VE FARINIZ ACIK OLSUN ....
    TLGYLDZ-REGAL RAPTOR
    MANISA-KIRKAĞAÇ

orkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ORKUN TÜLÜ
    Makina Mühendisliği
     REGAL RAPTOR
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    sanırım benim böyle bir yazı okumaya ihtiyacım vardı teşekkürler

kıvılcım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kıvılcım
    Serbest Meslek
     regal bmw
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    16
    çok güzel ve anlamlı bir yazı paylaşı için çok teşekkürler

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)