Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 18 arasi kadar sonuc gösteriliyor

BULL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BÜLENT ERGİN
    Sikorta
     Aprilia Pegaso 650ie
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    yaw senin topiği gördükten sonra bende kontrol ettim bugün
    acaba senin alette hidrolik yerine asit bulunuyor almasındı sakın
    eritipte delmesi güç göründü bana :mrgreen:
    ama yinede sağol gözlemin ve paylaşımın için
    bizimde gözümüz orada olsun bundan sonra...
    haydi çocuklar motora

emrahkucukgirgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emrah Küçükgirgin
    Mühendislik
     DD250-9B
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    :-) Abi asit mi vardı bilmem ama inanılmaz bir jelleşme olmuştu. Kim bilir ne kadar zamandır o vaziyetteydi bilinmez. Bir iki günde olacak bir şey değil. Nasıl o ana kadar patlamamış anlamadım. İlk defa benim başıma gelmediğini Ali abi söyledi. dikkatli olmakta fayda var.

Okanım çok teşekkürler abi... Ne kadar acayip şey varsa beni buluyor be abi... Zamanında 74 model bir VW'im vardı. Kaplumbağa... O kadar çok sorun çıkardı ki; sonunda bir usta gibi anlar olmuştum her şeyden... Biraz daha zorlasam bir tamirhane açardım :-) Şimdi de Regal sayesinde pek çok şeyi öğreniyorum... Okul gibi mubarek ama kötü olan öğrendiklerinin başka hiç bir yerde kullanılamayacak olması. Kaç markanın kütük penceresi erir ki? Veya kaç markanın marş motoru cırlar ki, veya kaç markanın fan müşürü habire arıza yapar ki?
    Krom aşkı ile parlak yarınlara ...

asi_kaptan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

erkan aydın
    kaptan
     regal raptor
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı emrahkucukgirgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar...

Bugün ilginç bir "bela" geldi başıma sizlerle paylaşmak istedim...

Her zamanki gibi saat 13:00'de işten çıktıktan sonra motoruma atladım ve evin yolunu tuttum. Yolda fren kütüğündeki minik pencere dikkatimi çekti. Üstünde beyaz beyaz küfe benzer şeyler vardı. Yol boyunca fazla öne yüklenmeden eve geldim. Eldivenlerimi çıkarıp çıplak parmakla bir dokunayım dedim ki; cört diye içeri göçtü... Meğer jöle kıvamına gelmiş. Bir anda tüylerim diken diken oldu. Farketmesem bir ani frende patlasa bittin işte. Alt tarafı 1,5 cm pencere... Öbür tarafa açılan büyük bir pencereye dönebilirdi... Neyse; Ali ustayı aradım. Elinde pencere var mı? dedim. Yok dedi. Bütün kütük değişiyor. 70 YE-TE-LE... Hönk dedim kaldım... Bu arada ptesi'yi düşünüyorum. Araba şirkette, motora binilemez, nasıl işe gideceğim. Derken benim içimdeki usta uyanmaya başladı... "Bir Ctesi rahat edemeyecek miyiz ulen?" diye de homurdanıyor bir yandan... Aldım elime anahtarları çıktım söktüm kütüğü, elim donmadan attım kendimi içeri... Neyse... Biraz kurcaladığımda gördüm ki; o minik pencere şu şekilde oluyormuş. Altta conta, üstünde şeffaf plastik yuvarlak malzeme, onun üstünde de segman gibi içeri geçip hepsini sıkan bakır yüzük... Uğraşa uğraşa söktüm hepsini... Aldım elime kütüğü. İndim Sarıyer'e, girdim tornacıya... Polyamidden 2mm kalınlığında yuvaya tam oturan bir parça kestirdim. Geldim eve. Taktım yerine, geçirdim yüzüğünü deee... Bu arada yakında geçireceğim yüzüğüne deeeee... Bıktım ulen... Neyse... Koydum hidroliği... Ali Usta'dan da inceliği var mı diye bilgi alıp, anlattığı gibi aldım havasını... Taş gibi oldu... Maliyet 0.... Tornacı para istemedi bile... Malzeme beyaz ama içindeki hidrolik görülüyor... Yani şeffaf olması şart değil... Mutlaka sizlerin de gelecektir başına, aklınızın bir kenarında dursun... Ali abi'den öğrendiğim kadarıyla çok olmuş böyle vak'alar... Onun başına bile gelmiş...

Bilginize...

Tekerinizi kesilmesin, pencereniz delinmesin...

Sevgiler...

insan basına gelmeyince anlamıyormus benimde bugun basıma geldi bakmak isteyenlerin dikkatine sakın o küçük pencereye dokunmayın hele catlaksa!! benim gibi )) bu istanbul trafiğinde hele mecbur ön fren kullanıyorsun!!

kayar2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KAYA SÖZGEN
    MÜHENDİS
     HYOSUNG GV650 AGUİLLA
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2

sa

Alıntı asi_kaptan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    insan basına gelmeyince anlamıyormus benimde bugun basıma geldi bakmak isteyenlerin dikkatine sakın o küçük pencereye dokunmayın hele catlaksa!! benim gibi )) bu istanbul trafiğinde hele mecbur ön fren kullanıyorsun!!
    geçmiş oılsun ben telefonda ben başka yer sandıydım neyse yarın gel hallederiz

cenkerdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

cenker demir
    muhasebe
     RR-250 E9 ( 34 PSF 41 )
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı kayar2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçmiş oılsun ben telefonda ben başka yer sandıydım neyse yarın gel hallederiz

büyüksün kaya abım.
    Zihin Fukara Olunca Fikir Ukala Olur.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,909
    Beğenilmiş
    7,145
    asikaptan geçmiş olsun anlattığın bilğiler çok kıymetli hepimizi 70 tl den kurtarabilir paylaşım için teşekkürler

asi_kaptan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

erkan aydın
    kaptan
     regal raptor
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    teşekkürler arkadaslar bugun hallettim sorunu!! kadıköydeki bi motorcudan 25 liraya mal oldu kendim el sürmek istemediğim için ama öğrendiğime göre değiştirmeyi kendimiz de halledebiliyorus önemli olan o küçük pencere onuda herhangi bi motorcudan bulma imkanı var kutu içerisindeki yag eksilme olayı için az bi hidrolik gerekiyor dot 3 hava alma olayınıda diskin oldugu kısımdan küçük bi plastik kapağın acılması yeterli ve biraz fren sık bırak yöntemiyle yada en iiisi hiç bulasmadn tamirciye götürmek!! :D bana 25 e mal oldu!!!

kayar2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KAYA SÖZGEN
    MÜHENDİS
     HYOSUNG GV650 AGUİLLA
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2

sa

Alıntı asi_kaptan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşekkürler arkadaslar bugun hallettim sorunu!! kadıköydeki bi motorcudan 25 liraya mal oldu kendim el sürmek istemediğim için ama öğrendiğime göre değiştirmeyi kendimiz de halledebiliyorus önemli olan o küçük pencere onuda herhangi bi motorcudan bulma imkanı var kutu içerisindeki yag eksilme olayı için az bi hidrolik gerekiyor dot 3 hava alma olayınıda diskin oldugu kısımdan küçük bi plastik kapağın acılması yeterli ve biraz fren sık bırak yöntemiyle yada en iiisi hiç bulasmadn tamirciye götürmek!! :D bana 25 e mal oldu!!!
    aferin halletmişin sonunda

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)