Doğrusu şanzımanın bu kadar sorunlu olduğunu bilmiyordum ben. Foruma girebildiğim zamanlar şanzıman başlıklarını görüyordum ama o zamanlar çok uzak bir sorun gibi geldiği için pek dikkatle okumuyordum. Yeni yakın benim de başıma geldi sonunda![]()
Motorum 27000 km civarında. Bu sene, Şubat'ta almıştım motoru, 9500 km'de falandı. Yani yaklaşık 18000 km'sini son 7-8 ayda yaptım (bu arada ilk motorumdu, daha önce sadece ehliyet kursunun cbf'sine binmiştim 10-15 dakika). Pek çok kere tek başıma uzun yola çıktım (sonuncusu 3200 km'lik bir tur idi). Bir kere yolda kaldım, o da viteste bir tıkırtı olduğu halde ustaya uğramadan, Ankara'dan Zonguldak'a gittiğim içindi, hatta onda bile anca dönüşte, Kızılcahamam tarafında kaldım yolda.
Bu arada çok "easyrider" da sayılmam, hatta Metin Usta "adam şu motorla cross yapıyor" diye takılır bazen uğradığımda. Cross yapmasam da traktör patikalarında gezmişliğim, kendimi dağlara taşlara vurmuşluğum vardır
Bir kaç hafta önce, vites takılı kalmaya başladı, 1'den 2'ye geçemiyordum, kitlenmiş gibiydi. Zorlaya zorlaya geçirdim bir kaç kere, takılmaz oldu sonra. Muhtemelen o aralar şanzımanda bir sorun başlatmışım (sorunu farkeder farketmez ustaya uğramalıydım aslında). O günden sonra herhalde 300-400 km falan daha bindim, motor yağ kaçırmaya başladı. Ramazan'dı, projeydi, bayramdı derken baktıramadım motora, yağ kaçırma hızı da arttı bu arada. Geçenlerde bıraktım ustaya, bir yerde delik falan vardır, kaynak yaparlar geçer diyordum. Motorun içini açmadan önce bilyayı dağıttığımı söyledi, hayırlısı dedim. Bugün aradı, açmışlar motoru, meğer şanzıman da dağılmaya başlamış. Dişlilerin çoğu kötü haldeymiş, en temizi hepsini sıfırlayalım dedi, eyvallah dedim. Eli değmişken sorunlu diğer parçaları da aradan çıkaracakmış, şimdilik 600 lira falan parça masrafı görünüyor, biraz da işçilik üstüne, ooh, mis![]()
Raptorriders'a da uzun süredir giremiyordum dns hatasından dolayı, şansıma girebildim bugün. Şu şanzıman sorununa bakayım dedim biraz, çok klasik bir sorun olduğunu görünce doğrusu içime su serpildi biraz. Hatta 27bin km'nin RR için gayet yüksek bir değer olduğunu görünce de sevindimValla, çok mu iyimserim bilmem ama şanzımanı yeniledikten sonra bir o kadar daha gidebilecekmiş gibi geliyor bana
Diyeceğim şuydu ki biraz kısmet işi gibi bu Regal Raptor. Bazı sorunlar kiminde erken ortaya çıkıyor, kiminde tam böyle uzun bir gezideyken. Yeni regalciler veya regal almayı düşünenlere fikir versin deyü kısaca anlayım dedim ben de hikayemi, yorumunu okuyan yapsın![]()

Regal Raptor DD250e-9B
Ankara
0 Rh (+)