Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 2 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu
Toplam 45 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Bülent Turan
    öğrenci
     Regal Raptor 250-e9
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Arkadaşlar fanla ilgili bi sorum daha olucak ben im radyadör fanımın biri bozuktu. orjinaline çok isteyince bişeyler uydurmaya çalıştık. fakat fanın biri başka yöne diğeri başka bir yöne dönüyor bu normal mi ? bide radyatör sistemi tam olarak nasıl çalışıyor. Fanlar havayı radyatöre doğru mu veriyor suyu soğutması için? yoksa motora doğru mu? benim fanlar radyatöre hava veriyor elimle tuttuğumda motora hava vermiyor buda normal mi ? şimdilik bu kadar

Uzay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Uzay
    Bilg. Müh
     Xevo 400
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı bulenttrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar fanla ilgili bi sorum daha olucak ben im radyadör fanımın biri bozuktu. orjinaline çok isteyince bişeyler uydurmaya çalıştık. fakat fanın biri başka yöne diğeri başka bir yöne dönüyor bu normal mi ? bide radyatör sistemi tam olarak nasıl çalışıyor. Fanlar havayı radyatöre doğru mu veriyor suyu soğutması için? yoksa motora doğru mu? benim fanlar radyatöre hava veriyor elimle tuttuğumda motora hava vermiyor buda normal mi ? şimdilik bu kadar

Fanlar radyatöre hava verir, radyatörün içinde soğuyan su da motor bloklarında dolaşarak motoru soğutur ve ısınmış olarak tekrar radyatöre gelir.

Yönleri konusunda birşey diyemem. Hatırlamıyorum ama ikisi de radyatöre hava veriyorsa sorun yok
    .

[Bu alan reklam için kiralıktır. İletişim: 444 UZAY]

Bülent Turan
    öğrenci
     Regal Raptor 250-e9
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Uzay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fanlar radyatöre hava verir, radyatörün içinde soğuyan su da motor bloklarında dolaşarak motoru soğutur ve ısınmış olarak tekrar radyatöre gelir.

Yönleri konusunda birşey diyemem. Hatırlamıyorum ama ikisi de radyatöre hava veriyorsa sorun yok
    çok sağol

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    51,328
    Beğenilmiş
    6,847
    Alıntı bulenttrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba fanların çalışma yönü (üfleme yönü ) motora doğrudur radyatörden çektiği havayı motora doğru üfler tersi olursa hararet yapar

Uzay
    Bilg. Müh
     Xevo 400
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba fanların çalışma yönü (üfleme yönü ) motora doğrudur radyatörden çektiği havayı motora doğru üfler tersi olursa hararet yapar

Abi o zaman ben arkadaşa yanlış söyledim Ya da sen yanlış söyledin :evil:
    .

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    51,328
    Beğenilmiş
    6,847
    Alıntı Uzay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi o zaman ben arkadaşa yanlış söyledim Ya da sen yanlış söyledin :evil:
    eski zamanlarda bende öyle biliyordum fakat 3 regal elinden geçen biri olarak çok fan değiştirdim öğrendimki fan radyatör yönünden havayı çektğinde radyatörün arkasındaki soğuk havayı emiyor radyatörün içinden geçen soğuk hava radyatörü soğutuyor ve motorun üstüne üflüyor radyatörden gelen hava motordan daha az ısda olduğundan motoruda soğutuyor eger tamtersi olsaydı kızgın motor tarafından hava emseydi motorun tüm sıcağını emip radyatöre üflediğinden radyatör dahada ısınırdı nasıl açıkladım amaaa takıldığın yer varsa sor çekime kıh kıh

carvalho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Selçuk Tanrıverdi
    At Hırsızı
     BMW GS 1200 ADV
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    celil şahane açıkladın valla
    yol yapalım yol

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    51,328
    Beğenilmiş
    6,847
    amaç foruma faydalı bireyler olmak

Uzay
    Bilg. Müh
     Xevo 400
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eski zamanlarda bende öyle biliyordum fakat 3 regal elinden geçen biri olarak çok fan değiştirdim öğrendimki fan radyatör yönünden havayı çektğinde radyatörün arkasındaki soğuk havayı emiyor radyatörün içinden geçen soğuk hava radyatörü soğutuyor ve motorun üstüne üflüyor radyatörden gelen hava motordan daha az ısda olduğundan motoruda soğutuyor eger tamtersi olsaydı kızgın motor tarafından hava emseydi motorun tüm sıcağını emip radyatöre üflediğinden radyatör dahada ısınırdı nasıl açıkladım amaaa takıldığın yer varsa sor çekime kıh kıh
    Soruyorum abi

Benim motosiklet V motor. Hatta L motor Yani bloklardan biri çok arkada. Hatta öndeki blok bile fana uzak. Bir adet radyatör ve bir adet fan var. Arkadakine üfleme şansı yok fanın. Arkadaki blok su dolaşımı ile, öndeki blok hem su dolaşımı hem de fan üflemesi ile mi soğuyor? Bence ikisi de su dolaşımı ile soğuyor. Yani fanın radyatörden hava çekmesi mantıklı geliyor tamam ama amacının motora üflemek olduğunu pek sanmıyorum. Diyerek topu sana atıyorum
    .

Uzay
    Bilg. Müh
     Xevo 400
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Biraz araştırdım:

http://www.makina-market.com.tr/1552

Bu maksatla yapılan üç tip soğutucu fan vardır. Bunlar:
    a.Emici fan: Radyatöre hava üfleyerek soğutur,
    b. Üfleyici fan:Motor kompartımanındaki havayı radyatöre üfler
    c.Ters Dönebilir fan: Fan kanatlarının konumuna bağlı olarak havayı kanatlar arasından gönderir.

Her üç tip fan da soğutmada yaygın olarak kullanılır. Atmosferdeki soğuk havayı radyatör petekleri arasına gönderir. Bununla birlikte bu tip fan her uygulamada kullanılmaz. Örneğin, buldozerde fan motorun önüne montelidir, radyatör kanatları arasının tozla kolayca sıvaşabilmesi nedeniyle üfleyici tip bir fan kullanılmalıdır.
    Konu Uzay tarafından (05.Nisan.2010 Saat 12:49 ) değiştirilmiştir.
    .

Sayfa 2 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)