Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: jikle sorunu

snsl66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sansal
    uçak tamircisi
     dd250e-9
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2

Question jikle sorunu

değerli regalciler, tecrubelerinizle çözebileceğime inandığım ufak bir sorunum var; ilk başlarda her ilk çalıştırmada jikle çekmeyi garipsemiş olsamda, bu olayı bu modellerde normal kabul edip kanıksamıştım. şimdiki sorunum jiklemin çalışmıyor olması. jikleyi çektiğimde motor hiç tepki vermiyor ve motoru elden gaz vererek ısıtmak zorunda kalıyorum. telin kopmuş yada yerinden çıkmış olduğunu varsayarak karbüratöre gelen bağlantıları kontrol ettim ama herhangi bir eksilik göremedim. sizce ne olabilir ? ek bilgi olarak; geçen gün motoru 300 km (ilk) bakımına götürdüm. sorun o günden sonra başladı. yağı değişti zincir gerginliği ve debriyaj ayarı yapıldı civataların sıkılıkları kontrol edildi. belki ustaya gitsem 2 dakikada çözecek ama pek vaktim yok ve kolay bir şeyse kendim halletmek istiyorum.

Uzay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Uzay
    Bilg. Müh
     Xevo 400
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Benim jikle telim kopmuştu. O yüzden jikle kolu çok rahat çekiliyordu. Eğer seninki de çok rahatsa eskisine göre, tel kopmuş diyebilirim. Jikleyi çektiğinde motorun oralarda oynayan birşeyler var mı? Sağ taraftan eğilip baktığında kıpırdama görmelisin
    .

[Bu alan reklam için kiralıktır. İletişim: 444 UZAY]

sansal
    uçak tamircisi
     dd250e-9
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    jikle kolu boşta değil eskisi kadar sert. ne gariptir ki kolu çekerken hiçbir yerde haraket görememiyorum. tel kopsa bile uçup gitmezdi ucu açık şekilde orda bir yerde sallanırdı. acemilik ne kötü. kimbilir ne basit birşeydir ama bilmeyince olmuyor işte. bu telin uzunluk ayarı gibi bir şeyi varmı ayarı bozulmuş olabilir mi?

cenkerdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

cenker demir
    muhasebe
     RR-250 E9 ( 34 PSF 41 )
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    motorun sağına çöeml kardeşim jigleyi çekip kapatınca karburatörün üstünde kapakçık var açılı kapanır jigle hareketiyle eğer hiç oynayan birşey yoksa demekki açmıyor kapağı kolay gelsin bende bu siteden çok değerli insanlardan çok şey öğrendim ve halada öğreniyorum burdan tüm herkesede teşekkür ediyorum.
    Zihin Fukara Olunca Fikir Ukala Olur.

ekselans - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gökhan mangaoğlu
    ticaret
     regal raptor 2007ve gv650aquila
     pendik
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    rölanti ayar vidasının arkasında bi tane krom kaplı kapak var 2 tane vida ile tutturulmuş.onları sök
    jikle teline VD40 veya pas sökücü sık ..düzelecek.
    ben güzele güzel demem, kafam güzel olmayınca

sansal
    uçak tamircisi
     dd250e-9
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    bugün epey inceleme fırsatım oldu. hangi telin nerden nereye hareket ettiğini neyi kumanda ettiğini öğrendim. tel sağlam ve kumanda alıyor. karbüratörün üzerinde minik bir pimpiriğe bağlı ve teli çekince o pimpirik yukarı çıkıyor. işte o noktada motor biraz tekleyip stop ediyor. 2 gün önce böyle değildi motor hiç tepki vermiyordu bugünse stop ediyor. el gazıyla ısıtırsam hiç sorun yok zaten 2 dakikada kendine gelip randımanlı çalışmaya başlıyor ama bu jikle mevzusu bana epey beyin jimnastiği yaptıracak gibi. tel ve mekanizma sağlam olduğuna göre 2. aşama ne olabilir?

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    52,464
    Beğenilmiş
    6,964
    merhaba tel sağlam demişsin o pipirik dediğin yerin orada telin içiyle dışının ayrıdığı nokta telin dış plastık nin sabitlendiği bir ayak var o ayağın vidası gevşemiş olabilir teli çekince dış plastik tarafı sabit kalması gerekiyor hareket ediyorsa teli çeker gibi görünür ama çekmez gevşekse boşluğunu alıp vidayı sıkıştır kolay gelsin

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)