Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 28 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Exclamation RR'ım gaz yemiyor.

merhabalar 2005 model RR 250 45,000'de bir motor satın aldım.

öncelikle kendimi tanıtayım antalyadan katılıyorum ismim Emil azeriyim

şimdi misal vites 1'de gazı sonuna kadar köklüyorum debriyajı bırakıyorum motor yarım metreden daha bi kısa mesafeye atıyor kendini birde gazı kesiyor sonradan yiyor.. hızlı ani kalkış sorun değil yarışacak halim yok ancak bugün 2 kişi yokuş bi yerde stop etti motorum çalıştırdım taktım 1'e gazı normalden fazla vererek çıkmak istedim çünki baya bi dikti yol motor boğuldu gazı kesti yani yokuşta iken birden gaz yiyor sonra aniden kesiyor yokuş yukarı giderkende çok problem oluyor ve çok kes stop etmesine sebeb oluyor böyle zor bela çıkmaya çalışa çalışa motorumu çok felaket boğdum.. yolda 40-50 ile giderken gaz yememeye başladı sanki benzin biter gibi bir his verdi çektim sağa gaz verdim biraz stop etti ve elektriği kesti açıyorum kapatıyorum tınlamıyor ittirerek vurdurdum çalıştı elektrik geriye geldi kapattım açtım normal problem yok elektrikte ardından biraz daha gittim gene gaz yememeye başladı..

nededi bilen varmıdır arkadaşlar yarın genel bir bakıma sokacağım arka dişliyi ön dişliyi zinciri değiştireceğim hava filtresini değiştirteceğim. yağını bujisini değiştireceğim sübab ayarını karbüratör temizliğini yaptıracağım.. çünki motoru alalı 1 hafta olmadı ve adam ne durumda teslim etti bilmiyorum güvenmiyorumda açıkçası motorun durumuna bi elden geçirteceğim ve bu radyatör fanını manuel yapmak için ne yapmam lazım..

bi yardım ederseniz çok makbule geçecek teşekkür ediyorum herkese

Scorpion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ahmet KABAKBAŞ
    Tasarımcı
     DD250E-9
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Hoşgeldin Emil,

Gaz konusunda bi bilgim yok, o konuda yardımcı olamayacağım ama fanı manuel yapmak konusunda forumda birçok yazı bulabilirsin, eski konuları bi karıştır derim ;)
    Daha 2 gün önce denk gelmiştim fan konusunda ama şimdi bulamadım..

Elimden geldiğince yine de yardımcı olmaya çalışayım, fanı manuel yapmak için bir adet switch biraz da kablo alıp fan müşürüne giren kabloları swtich'e bağlıyorsun.. Ordan çıkışı da müşürden çıkıp fan motorlarını çalıştıran kablolara bağlıyorsun, Bu kadar :mrgreen:
    Böylece aküden çıkıp sigortadan geçen elektriği müşüre girmeden switch'e aktarmış oluyorsun ve müşürü devreden çıkartmış oluyorsun..

(Arkadaşlar yanıldığım yerler varsa düzeltin lütfen :D)

HONEY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bulent Bal
    Turşucu
     VARADERO
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Hoşgeldiniz

Teknik olarak pek anlamam ama sorununuz bana debraj balatası gibi geldi

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Edit2: motor abimdeydi tamir için monifolt yırtılmış ondan dolayı gaz yemiyormuş.. yağını değiştirtmiş,bujiyi değiştirtmiş,karbüratör sübab ayarını yaptırmış vsvs ince ayarlar .. demirtaş motorsiklet ile görüştüm bugün yan kapaklar mevcut dedi ayriyetten bütün parçaları var bizde dedi manifol'tuda oradan sipariş edeceğim hayırlısı ..

herkese tekrardan teşekkürler

Edit: arkadaşlar Motorun Manifoltu delikmiş şu anda arkadaşın yerinde herşeyini yapıyorlar. bi kaç güne'de demirtaş motorsiklet'den yan kapakları sipariş edeceğim hayırlısıyla

Scorpion ve HONEY

ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim yarın bir çok parçasına baktırıp vs değişmesi gerekenleri değiştirmeyi düşünüyorum hayırlısıyla..

birşey sormak istiyorum RR'ların metal konusunda kalitesi ne durumdadır çünki motor açık bir yerde duruyor ve brandam vs yok koca bi antalya kışını motor çıplak vaziyette geçirse paslanma vs oluşurmu ? çünki benim motoran etna motorum kışı öyle geçirdi bi kaç vida dışında paslanan veya değişen birşey olmadı. özellikle şu yan kapakları bulmam şart koca kışı akü açık geçiremem diye düşünüyorum

tekrardan teşekkürler
    Konu Emix tarafından (24.August.2010 Saat 21:56 ) değiştirilmiştir.

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bugün kendi çapımda tamir yaptım manifolta.

Antalya'daki bayileri servisleri aradım hiçbirinin elinde parça yok ve bi kaç güne getirtebileceklerini söylediler.
    bende şimdilik kalsın dedim.

gittim markete bir adet karbonat aldım 4-5 tanede japon aldım manifoltu çıkarttım ve hüsran.. paramparça olmuş resmen japon+karbonat çok iyi bir yapıştırıcıdır ve öyle olduğunuda kanıtladı ilk günki gibi oldu kaya kadar sağlam yapıştı yerine takmam biraz zorladı desem yalan olmaz şu anda gaz problemide kalktı ortadan idaretenlik böyle bir yönteme baş koydum parçalar gelene kadar böyle idare edeceğim..

teşekkürler

Scorpion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ahmet KABAKBAŞ
    Tasarımcı
     DD250E-9
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Açıkcası ben de motoru yeni aldım, o yüzden metal konusunda tek söyleyebileceğim önlemini al derim.. Özellikle Antalya gibi nemli biyerde (memleketim olur kendileri ) açıkta bırakmasan iyi olur.. nefes alan brandalardan bulup onunla üzerini örtüp yağmur değmeyecek biyere koyabilirsin.. Benim de şuan planım o yönde.. Bir de nikelajlı kısımlar için eğer aşınmış yada çizilmiş kısımlar varsa oralara özellikle dikkat et derim çünkü metal üzerinde tek bir açık bile nikelajın altına hava girmesine ve pas, çatlak vs'nin büyümesine neden olur.. metal kısımlar için koruyucu spreyler vs'ler bulabilirsin, onların faydası oluyor diye okumuştum

Tecrübeli arkadaşlar da paylaşırlarsa tecrübelerini seviniriz hep beraber :D

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    galiba fan müşürler'im gitti :D uzunca bir süredir çalışıyor motor halen devreye girmiş değiller bakalım hayırlısı ufak ufak problemler baş göstermeye başladı gibi..

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    biraz kötü yapıştırmışım şimdi hiç gaz yemiyor yani manifolt almam şart ve çiftine 60 tl fiyat biçtiler.. :S:s yokmu arkadaşlar bu motora uyan bir manifolt veya ucuz yollu bir tamir yöntemi vs?

kayar2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KAYA SÖZGEN
    MÜHENDİS
     HYOSUNG GV650 AGUİLLA
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2

sa

manifoldu güzel yapıştır epey gider yenisini almak pek uygun fiata bulunmaz yapmak lazım oda epey ugraştırıcı bir iş

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    öncelikle merhabalar sayın büyüğüm.

bu manifolt tamirini sanayinde ustaca yapan kişiler varmıdır acaba?

teşekkürler

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)