Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 304 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

enginogurlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Engin Oğurlu
    Tuning Modifiye
     dd250E-9
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı DAYTONA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar, Ramazan bayramınızı kutlarım, :D

motorun hızı düşük vites yüksekte ise, örneğin hızınız 30km vites 3 te ise gaz verdiğinizde motordan bahsettiğiniz ses geliyor, devrini alınca ses kesiliyor tabi bu arada stop etmezse. Bu durum bence uzun vadede zincire kısa vadede şanzumana zarar verecektir. Köksallar otoda Ali diye aklı başında birisi motoru bana anlatmıştı. İki önemli kuraldan bahsetti, 5-10 saat çalışmadan motor durduysa motoru çalıştırmadan önce üzerine oturmamı düz duruma getirerek yağ seviyesinin düzelmesini beklememi istedi. Bu süre yaklaşık 30 sn civarında. Bu süre sonunda çalıştırmamın daha iyi olacağını belirtti ki bence çok mantıklı, yağlamanın daha sağlıklı olması için gerekli diye düşünüyorum. İkincisi vites geçişlerinde racing'ler gibi kısa aralıklar kullanmamam gerektiği, motorun yüksek devirlerdeki sesine göre vites değiştirmem gerektiğini vurgulamıştı. Ben ikisinede dikkat etmeye çalışıyorum. Devir düşükken motordan garip sesler gelebiliyor ama devirli olunca sorun kalmıyor.

Motorumun başına gelen bir şeyi paylaşayım sizlerle, Beylikdüzü 5M migros Koçtaş sonax oto yıkamada motorumu yıkattım, başında durarak tazikli suyu yağmurlama yapmasını sağladım ve sorun olmadı ama başka bir konuyu atlamışım. Jant temizliği için kullanılan ilacı Jantlara ve krom aksama sürmüş, sonuç felaket, ilacın temas ettiği tüm civata ve krom kaplamalarda kalıcı bozulmalar oldu. Mustafa 1085 TL masraf çıkarttı malesef. Şimdi bu konuyu Sonax ile çözmeye çalışıyorum umarım olumlu sonuç alabilirim. Mustafa'nın demesine göre başka bir Daytona da ziebart'ta kurban gitmiş. En güzeli kendimizin yıkaması :(
    geçmiş olsun hocam bayramın arefe günü motoland a gelen arkadaş senmiydin onları sen bi kaul ile denesene kaul krom nikelaj parlatıcısıdır birde varsa pasta cıla ile dene cıkar diye tahmin ediyorum denemeden belli olmaz

DAYTONA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Savaş Şahin
    Mühendis
     Regal Raptor Daytona
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı enginogurlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun hocam bayramın arefe günü motoland a gelen arkadaş senmiydin onları sen bi kaul ile denesene kaul krom nikelaj parlatıcısıdır birde varsa pasta cıla ile dene cıkar diye tahmin ediyorum denemeden belli olmaz
    Hatırladım bende şimdi. Maalesef arefe günü gelen bendim. Önerini deneyeceğim umarım sonuç alırım.
    The best motorcycle rider is the one who lives long enough to carry his grandchildren on the back of his bike.
    Bad riders can not see those days.

MaRCoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Apocan
    BDO
     Tabanvay
     İst-Avp / 60
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    2
    sağlam bi pasta cila işe yarayacaktır.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)