Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 24 Toplam 31 Sayfadan BirinciBirinci ... 142223242526 ... SonuncuSonuncu
Toplam 304 adet sonuctan sayfa basi 231 ile 240 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı kimyaci_84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar forumda yeniyim ve sizlerden bu motor hakkında çok şey öğrendim öncelikle teşekkür ederim.daytona modeli gerçekten çok hoşuma gitti ve sıfır sayılacak 300 km de asya motorun ghost 350 sini buldum ve aldım. tamamen rr ile aynı hatta koltugu soktüğümde altında regal raptor yazıyordu :D .ama bazı sorunlarım var bu konuda sizlerinde teçrubelerinden fazdalanmak isterim şimdiden teşekkür ediyorum.

1- arka amortisorden ses geliyor (yeni motordan boyle ses gelince insan rahatsız oluyo külüstürmüş gibi)
    2- motorun amortisorleri çok sert uzun yoldo bütün çukurları içinde hissediyorsun(marcos arkadasımız seleyi değiştirmiş acaba faydası olur mu?)
    3- arka teker çamurluğa sürtüyor ve içteli kabloları tıraşlıyor. (arkama ağır birini oturtunca farkettim kabloları tamir ettim daha sonra baktığımda yine olmuş ben 70 kg mım yine de yapınca acaba benim motorda mı problem var dedim.

görüntüsü sesi ve gücüyle tatmimkar motor ama benim için konfor da önemli ve seslere karşı çok titizim motor saat gibi olacak biraz hassasım sanırım. bu konularda fikri olan varsa bana çok yardımcı olacak şimdiden çok teşekkür ederim.
    1.Mehmet arka amortisörü ara sıra yağlamak gerekli zannedersem bu güne dek hiç yağlanmamış.Bir yağdanlık veya zincir spreyi işini görür(yapamazsan hafta sonu buluşur yardımcı olurum)
    2.seleyi değiştirmen amortisörlerin sert olduğu gerçeğini değiştirmez.Amortisörler sert,gerçekten sert.Ammma amortisorlerin sert olması yol tutuşunu harika yapan en önemli unsur.
    3.Arka teker Çamurluğa sürtüyorsa arka bumper(amortisor yerine takılan şok emici)ların ayarları yumuşak konumdadır.sertleştirmek gerekir bunu da anca serviste yaptırabilirsin çünkü motorun lifte kalkması gerek.Salih arkadaşımız kablo koruması hakkında gerekeni yazmış gayette sağlam olmuş.

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Arka kablolar için benim motorda siyah bir kapak var. O düştüğü zaman ben bu sıyırma problemini yaşamıştım. Yeni modellerde bu kapak yok mu?

Birde Celil abi benim motordada üzerine binince yani daha doğrusu esnettikçe garç gurç ses geliyor. Amortisörler dahil nereye wd40 sıktıysam olmadı :( Arka salıncak göbeği dediğin yer neresi? Tarif edilebilecek bir yerse tarif edebilir misin? Sinirimi bozmaya başladı benimde Wd40' ı boşaltıp yağlama olayını çözebileceğim bir yer mi?

cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı xcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arka kablolar için benim motorda siyah bir kapak var. O düştüğü zaman ben bu sıyırma problemini yaşamıştım. Yeni modellerde bu kapak yok mu?

Birde Celil abi benim motordada üzerine binince yani daha doğrusu esnettikçe garç gurç ses geliyor. Amortisörler dahil nereye wd40 sıktıysam olmadı :( Arka salıncak göbeği dediğin yer neresi? Tarif edilebilecek bir yerse tarif edebilir misin? Sinirimi bozmaya başladı benimde Wd40' ı boşaltıp yağlama olayını çözebileceğim bir yer mi?
    WD40 yağlamaktan çok yağ temizleyici değil midir yav? Tamam Pas sökücü, temizleyici, yağlayıcı vs. özelliği var ama, yağlama işinde tamamiyle kulllanılacak birşey değil diye biliyorum ben. [smilie=greencolorz:

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı cihan54 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    WD40 yağlamaktan çok yağ temizleyici değil midir yav? Tamam Pas sökücü, temizleyici, yağlayıcı vs. özelliği var ama, yağlama işinde tamamiyle kulllanılacak birşey değil diye biliyorum ben. [smilie=greencolorz:
    Valla ses çıkaran yere wd40 türevi bir şey var bende, sıkınca kesiyor, güzel oluyor Ondan onu söyledim ama tabi yağın yerini tutar mı o konuda bilgim yok.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,641
    Beğenilmiş
    7,107
    wd 40 temiliyici azcıkta yağlayıcı özelliği var diye biliyorum ama yağın yerini tutmaz sıktıgınız yer temizlendiğinden sesi kesiyordur
    Emre yağlanması gereken yer arka tekerlegin bağlı oldugu salıncagın motora bağlandığı hareketli göbek motor esnediyip göbek hareket ettikçe gırc gırc öter dev bir vidası var ama eski kasalarda yağlama rekoru varmı? yok diye bilmiyorum ama bakmak lazım

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    wd 40 temiliyici azcıkta yağlayıcı özelliği var diye biliyorum ama yağın yerini tutmaz sıktıgınız yer temizlendiğinden sesi kesiyordur
    Emre yağlanması gereken yer arka tekerlegin bağlı oldugu salıncagın motora bağlandığı hareketli göbek motor esnediyip göbek hareket ettikçe gırc gırc öter dev bir vidası var ama eski kasalarda yağlama rekoru varmı? yok diye bilmiyorum ama bakmak lazım
    Abi çok net anlayamadım yaa :( Arka tekerin vidalarının bağlı olduğu yere mi salıncak diyoruz? Yağlama rekoru yoksa ne yapacağız? Neyse bir buluşmada detaylı gösterirsin olmadı, buradan anlayamayacağım galiba. Teşekkürler

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,641
    Beğenilmiş
    7,107
    Alıntı xcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi çok net anlayamadım yaa :( Arka tekerin vidalarının bağlı olduğu yere mi salıncak diyoruz? Yağlama rekoru yoksa ne yapacağız? Neyse bir buluşmada detaylı gösterirsin olmadı, buradan anlayamayacağım galiba. Teşekkürler
    sürücü koltunun hızasında en altta arka tekerin bağlandıgı maşanın motorun şasesine bağladıgı hareketli nokta
    yağlama rekoru yoksa bağlantı sökülüp yağlanıp takılması lazım zor iş

kimyaci_84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mehmet ali hekimoğlu
    kimya müh.
     daytona 350
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Rona-celil-Salih-Cihan54 ve yardımcı olan herkese teşekkürler aslında büyütülecek bi sorun yokmuş.dün aksam amortisorleri biraz uzatıyım dedim ama sistem diğer motorlardan farklıymış, yani vida aralığı ne kadar kısaysa çamurluk ve teker arası açılıyor. ben yanlışlıkla uzattım teker daha da yaklaşıyor bu aksam düzeltecem ama fazla açmaya gelmiyor amortisoru yerinden çıkartabiliyoruz aman dikkat. kablo sorununu ve sürtme sorununu aşabileceğime inandım ama konforda yapılacak bişey yok gibi. hanımla uzun yolculuklar bu motorla mümkün gözükmüyor belki baska alternatifler aramak gerekebilir. zinzir ve sağdan soldan gelen sesler için yağ almak istiyorum aramızda kullanan memnun kalıp tavsiye edenimiz olursa sevidirim teşekkür ederim.

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı kimyaci_84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rona-celil-Salih-Cihan54 ve yardımcı olan herkese teşekkürler aslında büyütülecek bi sorun yokmuş.dün aksam amortisorleri biraz uzatıyım dedim ama sistem diğer motorlardan farklıymış, yani vida aralığı ne kadar kısaysa çamurluk ve teker arası açılıyor. ben yanlışlıkla uzattım teker daha da yaklaşıyor bu aksam düzeltecem ama fazla açmaya gelmiyor amortisoru yerinden çıkartabiliyoruz aman dikkat. kablo sorununu ve sürtme sorununu aşabileceğime inandım ama konforda yapılacak bişey yok gibi. hanımla uzun yolculuklar bu motorla mümkün gözükmüyor belki baska alternatifler aramak gerekebilir. zinzir ve sağdan soldan gelen sesler için yağ almak istiyorum aramızda kullanan memnun kalıp tavsiye edenimiz olursa sevidirim teşekkür ederim.
    Zincir spreyi olarak Förch(30 tl) veya Würth(45 tl) öneririm her ikiside Alman malıdır

agarta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tuğrul alacaoğlu
    öğretmen
     RR daytona 350
     ısparta
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Merhaba,
    Blunduğum ilde servisi olmamasına rağmen beyaz Daytona 350'yi aldım.Mağazaya bir tamirci getirerek hazırlattıktan sonra 500 km'de yağını değiştirtip her gün kullandım.Şu an 1600 km'de.Servis ve garanti dışı.Sorunlar oluşursa internetle sitelerle çözerim diye düşündüm.
    Armode yan çantalar ve öne sosis çanta taktım.Elcik rüzgar korumalar bulup ayakkabı ipiyle monte ettim. Benzinlik üstüne baklava dilimli döşeme yaptırdım.
    Yaşadığım bölgede bu yaz yollar problemli, tek şerit, düşük banket, eriyen akan asfalt... 90-120 km aralığında hızlarda rahat sürüşü seçtim ve en fazla 135 km hız yaptım bir ara.Yakıtı abartılı değil.Uygun.
    Dün bahçeden geri geri çıkarırken sağa devirdim motoru ve ayak freni basamağı kırıldı.Dökme demir.Fakat kaynak oluyormuş.Parçayı alyanla, dağıtmadan söktüm .Sanayide karbon kaynak vb. için bir ustaya verdim.Yarın alıp monte edeceğim.
    1-En kısa sürede bir KORUMA DEMİRİ bulup takmam lazım.
    2-Öne bir RÜZGAR KORUMA CAMI yaptırmalı.
    3-Ön çamurluğa bir TOZLUK monte ettirmeliyim, radyatör kirlenip duruyor.
    4-ARKA ÇANTA bağlanabilse arkaya, gemi gibi olacak motor.
    5-CAMLI KROSS KASKI alayım maaşı alınca bir de.
    Dün 6 aylık vergisini yatırdım: 95 lira (46 lira sanıyordum, önceki motorum 250'likti.)
    Arkadaşlara iyi güzel günler ve sürüşler...

Sayfa 24 Toplam 31 Sayfadan BirinciBirinci ... 142223242526 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)