| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
DD350 E-6c Daytona
İstanbul
0 Rh (+)
V strom
istanbul
0 Rh (+)hatlarmısın bilmem 2 ay önce filan bende motordan ses geliyo diye yakınıyordum burda .o zamanın ertesi günü mustafanın yanına gittiğimde bişi yok demişti ,acaba sorun bendemi deyip arkadaşlarada kullandırdım onlarda bişi yok dediler bende öyleyse öyledir dedim devam ettim kullanmaya taki 3 hafta öncesine kadar .bi arkadaşı servise görürme vesilesiyle servise gittim,celil abide oradaydı motorumu çalıştırdığımda ilk celil abi dedi senin motor garip çalışıyor diye ,o zaman serviste başka bir ustada vardı "şimdi yol verdiler ona" nese oda dinledi ve kırankın bloglara vurduğunu söledi ,aynını mustafada söledi,,eeee nolacak şimdi
mustafa binmeye devam et , kolay kolay yolda bırakmaz dedi ,henüz 1800 kmlerde filandım, kırak kırılana kadar binecektim. dediği gibide oldu 1500 kadar bündüm yolda kalmadım fakat ses çoğaldı çoğaldı artık egzozdan çıkan sesle yarışır duruma geldi ve bi o kadarda titreşim oldu özellikle sanzıman kısmından gelen titreşimler .
neyse gel geleim artık dayanamadım bu hafta sonu motoru servise bıraktım mustafaya zaten motor garantili olduğu için parça değişimi ücretsiz olacak ve haftaya çıkaracak
motorunda böyle bi durum varsa"umarım yoktur" panik yapma bin korma benim duruma gelene kadar,garantili olduğunuda unutma
günün sözü: kimsenin sözüne aldanma seni senden daha iyi kimse tanımaz (mustada ve diğer motorumda bişey yok ben ses filan duymuyorum diyenlere)
Konu ağfndrdm tarafından (25.August.2011 Saat 22:14 ) değiştirilmiştir.
DD350 E-6c Daytona
İstanbul
0 Rh (+)
DD350 E-6c Daytona
İstanbul
0 Rh (+)
Regal Raptor Daytona
Ankara
A Rh (+)Arkadaşlar, Ramazan bayramınızı kutlarım, :D
motorun hızı düşük vites yüksekte ise, örneğin hızınız 30km vites 3 te ise gaz verdiğinizde motordan bahsettiğiniz ses geliyor, devrini alınca ses kesiliyor tabi bu arada stop etmezse. Bu durum bence uzun vadede zincire kısa vadede şanzumana zarar verecektir. Köksallar otoda Ali diye aklı başında birisi motoru bana anlatmıştı. İki önemli kuraldan bahsetti, 5-10 saat çalışmadan motor durduysa motoru çalıştırmadan önce üzerine oturmamı düz duruma getirerek yağ seviyesinin düzelmesini beklememi istedi. Bu süre yaklaşık 30 sn civarında. Bu süre sonunda çalıştırmamın daha iyi olacağını belirtti ki bence çok mantıklı, yağlamanın daha sağlıklı olması için gerekli diye düşünüyorum. İkincisi vites geçişlerinde racing'ler gibi kısa aralıklar kullanmamam gerektiği, motorun yüksek devirlerdeki sesine göre vites değiştirmem gerektiğini vurgulamıştı. Ben ikisinede dikkat etmeye çalışıyorum. Devir düşükken motordan garip sesler gelebiliyor ama devirli olunca sorun kalmıyor.
Motorumun başına gelen bir şeyi paylaşayım sizlerle, Beylikdüzü 5M migros Koçtaş sonax oto yıkamada motorumu yıkattım, başında durarak tazikli suyu yağmurlama yapmasını sağladım ve sorun olmadı ama başka bir konuyu atlamışım. Jant temizliği için kullanılan ilacı Jantlara ve krom aksama sürmüş, sonuç felaket, ilacın temas ettiği tüm civata ve krom kaplamalarda kalıcı bozulmalar oldu. Mustafa 1085 TL masraf çıkarttı malesef. Şimdi bu konuyu Sonax ile çözmeye çalışıyorum umarım olumlu sonuç alabilirim. Mustafa'nın demesine göre başka bir Daytona da ziebart'ta kurban gitmiş. En güzeli kendimizin yıkaması :(
The best motorcycle rider is the one who lives long enough to carry his grandchildren on the back of his bike.
Bad riders can not see those days.
Tabanvay
İst-Avp / 60
0 Rh (+)ben motorumu yıkatırken ilaç falan sürdürmüyorum, gidiyorum köpüklü yıkamacıya makinayla köpük sıkıyor, uzaktan tutulmuş tazikli su, hava ile üzerindeki su atıldıktan sonra mikrofiber bezle pırıl pırıl oluyor tavsiye ederim, isterseniz de teker yanlarını plastik parlatıcıyı bir süngere sıkarak tekerleğin yanlarına sürerek temizleyebilirsiniz güzel bir görüntü veriyor.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)