Daytona için kaliteli ön arka fren balatası nereden bulabilirim. Üzerinde fabrika çıkışlı bakır balatalar var. Buda kapma yapmasına neden oluyor. Mustafa'nın elinde farklı balata yok maalesef. Bilgisi olan var mı?
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
Regal Raptor Daytona
Ankara
A Rh (+)Daytona için kaliteli ön arka fren balatası nereden bulabilirim. Üzerinde fabrika çıkışlı bakır balatalar var. Buda kapma yapmasına neden oluyor. Mustafa'nın elinde farklı balata yok maalesef. Bilgisi olan var mı?
The best motorcycle rider is the one who lives long enough to carry his grandchildren on the back of his bike.
Bad riders can not see those days.

YAMAHA XVS950A
İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)satan yer bilmiyorum fakat bize en yakın olarak şirinevlerdeki honda ve yamaha bayiilerine birde az geride sokagın içinde moto ay var oralarda araştırabilirsin kolay gelsin![]()
Regal Raptor Daytona
Ankara
A Rh (+)Arkadaşlar,
sonax ile görüşmelerim devam ediyor. Bu süreçte enteresan bir bilgi paylaştılar benimle. Motor fanatiği olan bir sonax bayisi krom aksam ile benzer bir sorun yaşamış ve son çare olarak kuru toz çimento ile ovalayarak sorunun üstesinden gelmiş. Değişime gitmeden önce bende deneyeceği çok mantıklı gelmese de denemek bedava![]()
The best motorcycle rider is the one who lives long enough to carry his grandchildren on the back of his bike.
Bad riders can not see those days.
DD350 E-6c Daytona
İstanbul
0 Rh (+)Son 1 aydır özel bir iki sebepten ötürü kullanamadığım motorumu geçen hafta kullanma şansım oldu, ancak kaldırımdaki o bildik rampaların birinden inerken sağ ayaklığı bir anlık gafletle merdiven çıkıntısına çarptım ve kırdım. Takımı 350 tl ve takım halinde satılıyor, tek satılmıyor. Tornacı bir arkadaşın yönlendirmesiyle kırık tarafa önce topuz şeklinde bir kaynak yaptırıp freze makinesinde halletirdim. Aman kırmayın derim. Ancak belirtmemde fayda vardır ki, malzeme anahtarlıklarda kullanılan 'tutya' malzemesinden yapılmış. Kırılırken makinede en ufak bir sarsıntı dahi olmadı. Koruma demiri görevi gördüğü konusu ise şehir efsanesi... Bilgilerinize...
RR DD 350 E6-C
istanbul
A Rh (+)usta sende vardır bi sıkıntı. benım e-5 te yaptıgım kazada yere duserken hızım 45 cıvarı fln dı sanırsam. o ayaklıklar benım ayağımıda motoruda gayet korudu. hatta sol taraftakı ayaklıgın ucu yarıya kadar erımış asfaltta. ayaklıgı tutan tabla şase den ayrılmıs hatta ama ayaklık da ayaklığın takımıda sağlam... nasıl kastırdın kı sen, onu düşünüyorum şimdi.... çok kötü bi açı yakalamış olmalısın onun için
neyse geçmiş olsun dengeni kaybedip düşmemişsin ya şükür bunada :|
DD350 E-6c Daytona
İstanbul
0 Rh (+)Kaldırımdan inerken solumdaki park etmiş arabanın aynasını sakınayım derken sağımdaki apartman giriş basamağına sadece ayaklığın ucunu yarım,bilemedin bir santim dokundum. Göz göre göre, orada basamak olduğunu bile bile bir anlık refleksle çarpınca o saniye 'yere kapaklanacağım' dedim ama hayret vericidir ki tok bir ses ile kırılıverdi, denge milim bozulmadı. Sürat yok, atçı yok, kaldırımdayım zaten. Malzeme kesinlikle tutya.. Eline aldığında çok hafif..Ayaklığın bağlantı yerinden kırılmış, kırık 2 parça halinde.. (Gerçi bazı Japonların da ayaklığı yük çeker ancak kırılgan malzemeden yapılıyor) Kaza anında senin kırmamış olman gerçekten hayret verici..Düştüğün zaman ayaklık katlanmış mıydı? Cidden geçmiş olsun bu arada, kazayı okumuştum..
Konu TWO-WHEEL TANGO tarafından (08.October.2011 Saat 10:02 ) değiştirilmiştir.
Yamaha XVS 950A
İstanbul - Çekmeköy (Anadolu Yakası)
A Rh (+)Sebebini şöyle açıklayabilirim. Her metalin özellikleri farklıdır. Bazısının basma kuvvetine karşı dirençi yüksektir. ( örneğin Araba motor bloklarını taşıyan demirler gibi )Bazıları çekme kuvvetine karşı dirençlidir (en basitinden saç tokası gibi ). Anladığım kadarıyla o kadar küçük bir kuvvette kırıldığına göre daytonaların ayaklıkları pik demirden üretiliyor buda herşeyi açıklar nitelikte darbe tokluğu çok düşüktür. ama sürtünmeye karşıda dirençlidirler.
Ayrıca tutya bir metal değil kaplamadır. paslanmaya karşı yapılır sırf tutyadan yapılması imkansız çünkü zamanla tutya erimektedir.
Bazı şeyleri satın alamazsın; Uğruna savaşıp kazanmak gerekir
DD350 E-6c Daytona
İstanbul
0 Rh (+)Tutyayı bildiğim kadarıyla tekne saç tabanını kaplamak için kullanıyorlar. Doğru..metal değil, yalıtkan zaten.. Ancak ben anahtarlık ya da incik boncuk işlerinde kullanılan mıknatısın çekmediği parlak metal benzeri malzemeyi de tutya olarak tanıdım,bildim.. Bu arada kaynakçı da tutya dedi, frezeci de..Ama Çin tutya kılığına girmiş, demirden hafif çekmeyi becerebilen pik döküm icat etmişse bilemem :mrgreen:. Motor düştüğü anda ayaklık katlanmışsa, muhtemelen takoz vazifesi görmüştür. Katlanma+sürtünme..ayaklığın bağlantı yerine darbeden ziyade yük bindirmeye neden olmuşsa kırılmamıştır falan filan.. Motor kazaları futbol maçı gibidir, tartışması çok olur. O yüzden zevkli ya zaten![]()
Konu TWO-WHEEL TANGO tarafından (08.October.2011 Saat 17:55 ) değiştirilmiştir.
RR DD 350 E6-C
istanbul
A Rh (+)allah aşkına kazada yapmayalaım tartışmayalımda zevkıde sürüşünde kalsın sadece :D motoru kaldırdıgımda acıktı ayaklık ama ayaklıgı tutan levha şaseden kopmuş yarıyarıya, ön tekefe doğru eyilmişti.... mazeme ters darbe almamış sıkışıp sürtünmüş. buda sizin mantığınızı doğruluyor. ters darbe aldığında benımkıde kırılabılır tabi.
RR DD 350 E6-C
istanbul
A Rh (+)buarada buğun, aslında müşterisi olduğum ama kapısından içeri girdiğimde elime anahtarı alıp paldır küldür zevkıne ustasına yardım ettıgım motomania ( kızıltoprak) da idim.
2012 daytonalar(350cc), spyder(250ccc) ve bobberlar(350cc) geldi daha kasasındahemen söktük kasaları akşama kadar montaj yaptık.
yenı kasa daytonanın eskilerden farkını söliyim hemen
1. gidon => gidon yine siyah fakat 2011 e göre daha yüksek yapmışlar hafif yukarda kalıyo kollarınız hıgh drıve hesaaabı. motorum sportlugunu bozmuş ben pek hoşlaşmadım :(
2. buji kapağının alyanları => kapagının uzerındekı alyan vidaların kafalarındakı anahtarın gırdıgı boşlukta ufak kapaklar vardır hanı... 2011 lerde o mınık yuvarlak tabakalar da, alyan vida da krom. yenı kasada vıdalar mat metal rengı, alyan vıdaların kapakları ıse siyah... daha bi spor olmuş.
3. lastikler => sevındırıcı bı haber arkadaslar lastıkler daha bı yumuşak. yolu daha rahat tutacagı kanaatındeyım. daha kalıtelı artık.
4. akü => şuan markası aklımda değil ama eskilere göre daha kalıteli akü koymuşlar. cüneyit ustam öyle söledi, ben anlamam aküden.
buarada bobber ı bi görün... bildiğin 2. dünya savaşında almanların kullandığı efsane modelın aynısı. motor ben military yim diye bağırıyo. daytona ile aynı motor var üzerinde ama daytonaya göre çok feci hafif. yolda daytonayı tokatlarmıs gibi geldi bana :D sevdim bobberı nekadar tarzım olmasada
spyder ın 2011 kasasını ezbere bılmedıgımden yorum yapamıcam yenı kasayla arasındakı farklar konusunda.
modellerı canlı gormek ısteyenler daytona nın BEYAZINI gormek ısteyenler motomania ya buyursunlar. bide söyleyın riders dan geldıgınızı de bende ordaysam bı tanışalım
http://www.motomania34.com/anasayfa.aspx
Konu DIESEL tarafından (09.October.2011 Saat 02:41 ) değiştirilmiştir.
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)