Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 11 Toplam 12 Sayfadan BirinciBirinci ... 9101112 SonuncuSonuncu
Toplam 111 adet sonuctan sayfa basi 101 ile 110 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    mslmchc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Müslüm Cuhacı
    oparator
     spyder-250
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    evelallah getirrimde acıbademden yukarı baya ısık var dur kalktan tedirgin oluyor yoksa sorun olmaz allahın izniyle :|

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı mslmchc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evelallah getirrimde acıbademden yukarı baya ısık var dur kalktan tedirgin oluyor yoksa sorun olmaz allahın izniyle :|
    motoru kadıköyde tam olarak nerden alıosun bilmiorum ama tahminimce yükselden alıosundur. hemen 400 500m ilersinde e5 e dogru yeni pazar yeri var ehliyet sınavı için falanda ordaki yer kullanılıyor görmüştüm daha önce.. oraya git biraz dur kalk çalış istersen böylelikle güvenin dahada gelir. yarım saat bi saat sonrada evin yoluna koyulursun. yanınada ikibuuckluk cocacola şişesi al içine benzin koy.öteki türlü motoru aldıgın gibi benzinliğe gitmen gerekir. umalımda pazar kurulmasın :D

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı jeanvaljean Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar,

Motoru almadan önce, rodaj ile ilgili mümkün mertebe araştırma yapmaya çalıştım. İki farklı görüş var, yoğun bir kesim "Motoru zorlama, ilk 1000 km yarım gazı geçme" derken, diğer kesim "Motoru sıkıştır, motoru aç ki bu daha iyi" diyor.

RR kitapçığında ilk 500 km için önerdikleri aralık aşağıdaki gibiydi (Tam değerleri hatırlamıyorum fakat bu hızlara yakındı);

40-60 km/h 5. vites
    30-45 km/h 4. vites
    25-35 km/h 3. vites
    15-30 km/h 2. vites
    0-20 km/h 1. vites

Mantık olarak da yorumlamak gerekirse, bu bir nevi maça başlamadan önce yapılan ısınma hareketlerine benzemiyor mu? Yeni alınan, montajı yapılmış fakat henüz yeni kullanılmaya başlanacak -motor, fren, vites kutusu- tüm ekipmanlar için birbirine alışma süreci değil mi rodaj? Hemen alır almaz, ilk 50 km'de motoru zorlamak daha kötü sonuç doğurmaz mı?

Bir de rodaj'ın önemini 10.000 km'ye kadar farketmezsin, 10.000'den sonra, silindirlerde yağ kaçağı, gibi rodaj hataları kendini belli eder gibi bir yerde de okuduğumu hatırlıyorum.

Bunları iddia etmiyorum, hatam varsa lütfen düzeltin, rodaj'ın bitmesine daha 950 km var, doğru yapalım rodajı..

Teşekkürler..
    ben yazım da ilk 50 km içinde mantıklı bir şekilde sıkıştırılması gerektiğini belirttim 50 kmden sonra 1000 km ye kadar da sakin kullanmak gerekli ilk 50 km de sıkıştırmaktaki maksat şurada...
    Motor yağı motor gömleğinde henüz ısıdan dolayı film tabakası oluşturmadan gömlekteki çapak ve fazlalıkların segmanlar tarafından traşlanmasıdır bunun sonucunda pistonlarla gömlek arasında sürtünme daha az olur segmanlar gömleğe daha iyi oturacağı için kompresyon=güç de çok daha iyi olur yakıt sarfiyatı olmaz motor daha uzun ömürlü olur.
    Ama siz bilirsiniz.
    Not:Yıllar önce MV Agusta firmasının belgeselinde izlemiştim motorları alıştırmak için bu yontemi kullanıyorlar adamlar motorları bosta 12000-13000 devirde 5 gün boyunca çalıştırıp o şekilde monte ediyorlar

Müslüm Cuhacı
    oparator
     spyder-250
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    motorum olması gerekn yerde yanı bende artık
    kadıkoyden gelen kadar 2 kere badıre atlatıtm ama heycandan oldu ılk kez kullandım ve trafıke cıktım heycandan ayagımı yere koydum toparladım ama
    yeni spyderlarda bir kac degisiklik var 1 ustundeki alev desenleri yok 2 sıyah blok motor konmus ve balansor var 3 koltuklar degısmıs dugmelı modelin yerıne duz bir koltuk koymuslar ve kenarları kırmızı dıkıs ızlerı var 4 aku daha kalıtelıymıs yuksel beyın demesıne gore ... resimleri koyucam en kısa zamnda bir kendime geleyimde:mrgreen:
    ve bir kac sorum olucak ustalarımızdan cevap vermelerini rica ederim...
    1 soru bu motorun parkları surekli yanıyor sondurmenın bır yolu varm?
    2 soru bu motorda 4lu varmı?
    3 soru 1 vites zor geciyor bazende gectikten sonra kendigiliginden bosa geciyor sebepi ne olabilir yeni oldugundan alısmamıs oldugundan olabilirmi acaba?
    cevaplar icin tesekkurler simdiden aklıma gelen bsy olursa tekrar basınızı agrıtıcam ama artık kusura bakmazsınız[smilie=greencolorz:

tolgagokce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tolga gökçe
    bir zamanlar askerdik
     regal spider 250
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    hayırlı olsun,
    1 parkları ve kedigözü sürekli yanar
    2 4lü flaşör yok

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,694
    Beğenilmiş
    7,114
    müslüm miraz geç oldu ama temiz oldu sonunda makinanın koltuguna oturdun gazına bastın bundan sonrası çok keyifli olucak makinaya alışıncaya kadar ufak tefek zorluklar olucak ama çok kısa sürecek allah kaza bela vermesin makinadaki değişikleri yazmışsın iyi olmuş bizde farkları sizlerin gözlemleriyle ögreneceğiz
    sorulara gelince tolga birazını açıklamış bende diğerlerini yazayım
    vitesler alışma sürecinde tatlı sert geçer fazla zor geçiyorsa ayarına bir baktırırsın vitesten atması vitesi yerine tam oturmamışsındır ondan atar
    Konu CELİL tarafından (29.June.2011 Saat 17:58 ) değiştirilmiştir.

inaona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İNANÇ ONAT
    İŞLETMECİ
     YOK
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı tolgagokce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun,
    2 4lü flaşör yok
    Bende motorumu geçen cumartesi teslim aldım. 1. viteste bahsettiğin şey bazen bende de oluyor. Vitesi boşa alıp tekrardan 1. vitese takarsan problem kalmıyor. Ama bu arada vitesi boşa aldıktan sonra debriyaja 1-2 sefer bas bırak sonra 1.vitese atarsan sıkıntı olmuyor.

Buarada güle güle kullan kazasız belasız işallah

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    viteslerdeki sertlik ve uyumsuzluklar motorun yeni ve debriyaj ayarının olmamasından kaynaklanıyor ilk bakımına götürdüğünüzde ayarlatırsanız geçişler lokum gibi oluyor arkadaşlar

Müslüm Cuhacı
    oparator
     spyder-250
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    tesekkurler cevaplar icin ....

Müslüm Cuhacı
    oparator
     spyder-250
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı tolgagokce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun,
    2 4lü flaşör yok

YENİ BİLGİ.....
    parklar ve kedi goz yanmasını engellemek icin kontak anahtarını sola cevırmek gerekıyormus ogrendım:D solda yanmaz sagda yanar bılgılerinıze....

Sayfa 11 Toplam 12 Sayfadan BirinciBirinci ... 9101112 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)