Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 2 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 31 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,610
    Beğenilmiş
    7,104
    Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ABİ 250 CC YE KADAR YILLIK 84 TL 250-650 CC ARASI 172 TL VERGİSİ VAR
    evet aldıktan sonraki 6 ayda bir toplam 2 taksitte ödenen mtv de dediğin gibi

tolgagokce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tolga gökçe
    bir zamanlar askerdik
     regal spider 250
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    dönüşlerde 1az zorlanıyorum ama, dün gece mesela ilk gece sürüşümü yaptım, farları zayıf 1az ama şunu keşfettim
    dünüşlerde yatışları arkama yaslanarak belden yapıyorum
    kollarla ilde de denge sağlıyorum sadece, bana daha kolaymış gibi geldi,
    genel olarak iyi tavsiye ederim ama sanırım araba kullanmadın pek o 100den 250 spider 1az zorlayabilir vites, ağırlık açısından..

guento - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Enes Yenel
    Tekstil
     RR Daytona 350cc
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı tolgagokce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dönüşlerde 1az zorlanıyorum ama, dün gece mesela ilk gece sürüşümü yaptım, farları zayıf 1az ama şunu keşfettim
    dünüşlerde yatışları arkama yaslanarak belden yapıyorum
    kollarla ilde de denge sağlıyorum sadece, bana daha kolaymış gibi geldi,
    genel olarak iyi tavsiye ederim ama sanırım araba kullanmadın pek o 100den 250 spider 1az zorlayabilir vites, ağırlık açısından..
    6 yılı istanbul, 5 yılı izmir olmak üzere 11 senedir araba kullanıyorum kazasız belasız çok şükür... ama motorsiklet pek kullanmadım açıkçası.. Yarın inşalla gidiyorum bakmaya... gidip deneyip alcam nasipse... kafamdaki tek sorun nerede nasıl denicem... ve evin dik yokuşunu nasıl motorsikletle çıkıcam?
    Konu guento tarafından (29.April.2011 Saat 14:29 ) değiştirilmiştir.

tolga gökçe
    bir zamanlar askerdik
     regal spider 250
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    ötv, rodaj felan deyince, araba kullanmadın sandım..

Enes Yenel
    Tekstil
     RR Daytona 350cc
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı tolgagokce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ötv, rodaj felan deyince, araba kullanmadın sandım..
    motorsikletin cc lerine göre ötv TLsini bilmiordum açıkçası arabadada hiç rodaj yapmadım... birde her motorsiklette farklı olabiliyor diye birşeyler okumuştum bi yerlerden.. neyse sonuç olarak kafa karışıklığı, heyecan v.b. cevaplar için teşekkürler.. zamanını almış oldum.. kusra kalma..

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    RODAJ KONUSU HAKKINDA
    guento Arkadaşım sıfır km bir motor üzerine hiç binilmemiş bir ata benzer ona ilk binerken ne kadar sıcak ne kadar sevgiyle ne kadar hassas davranırsan O'da sana ileride aynı şekilde cevap verecektir.İlk 300km (RR lar için söylüyorum)tatlı tatlı okşaya okşaya kullanmak lazım(5.viteste 80 km yi geçme),İlk 300 km yağı değiştikten sonra arasıra,hassas davranırken kimin patron olduğunuda göstermen lazım tabii hafiften zorlamanda birsakınca yok (90-100 km).Bu süreç içerisinde mümküm olduğu kadar bütün vitesleri kullanmaya çalış.Şehir trafiğine gir 1-2-3-4-5.viteslerle devamlı oyna yükselt düşür 1000 km boyunca bu şekilde kullanmaya gayret göster.1000 km den sonra da artık patron sensin yavaş yavaş sıkıştırabilirsin 5.viteste 150-160 km yi hatta daha fazlasını zorlayabilirsin.Bu şekilde davranırsan altındaki demir at sana 50,000 km sorunsuz hizmet verecektir.Umarım yardımcı olmuşumdur.
    İyi sürüşler.

erk
    .
     V strom
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    10
    abi bi spyder e bin birde daytonaya hangisi boyuna kolunun uzunluğuna uygun gelirse onu al

tolga gökçe
    bir zamanlar askerdik
     regal spider 250
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    guento, ben yanlış ifade ettim galiba, vakit alma felan yok
    tabii durumunu tam olarak bilemediğimiz için boş veya gereksiz yazı yazmak istemediğimden,
    şimdiden hayırlı sürüşler..

Enes Yenel
    Tekstil
     RR Daytona 350cc
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Spyder hakkında benim gibi bilgilenmek isteyenlere, forumlarda genellikle sorulan sorulardan derlediğim özet... Umarım yardımcı olur.

1. Öncelikle Regal Raptor Spyder’ın Çinli motorlar arasında en iyisi olduğu düşünülüyor ve bu fiyata böyle dikkat çekici bir motorsiklet herkesi şaşırtıyor.
    2. Genel ortalama olarak fiyatlar 250cc ler 5100TL, 350cc 6900TL civarı…
    3. ÖTV 250cc ye kadar yıllık 84TL, 250-650cc arası 172TL
    4. Yeni başlayanlar için boy 175cm den aşağı ise 250cc lik tavsiye ediliyor. Çünkü 350cc likte ayaklar pedallara zor yetişebiliyor.
    5. Motor hacminin yanında “E” harfi varsa su soğutmalı radyatörlü demekmiş. Çift silindir d motor.
    6. 14lt depo+2,5lt yedek deposu var. Bir depo ile maksimum 240km gidenler var. Benzin dolarken depo yedekte olmalıymış. Shell’den alınan benzinle titreme azalıyormuş.
    7. Bir çok spyder kullanıcısı vibrasyon olmadığını söylüyor. Sadece yüksek viteste, çok düşük devirlerde, bazı arabalarda olduğu kadar… Ama bu fiyat aralığında böyle bir motorda normal derecede... rahatsız edici değilmiş.
    8. Spyder 350cc Rake açısı en uzun motorlardan biri olduğundan şehiriçi dönüşlerde başlarda biraz zorluyor ama kısa zamanda alışılıyormuş.
    9. İki kişi kullanıldığında 250cc ler biraz ağır kaçabiliyormuş. 350cc biraz daha iyimiş.
    10. Genelde spyder alanlar, orjinal parçası kaliteli durmadığından dolayı öncelikle plastik sinyalleri, elcik, ayna, farlar değiştirmeyi düşünüyorlar. Bu parçalar daha çok çeşit EBAY de bulunabiliyormuş; ama biraz pahalıya gelebiliyormuş. Türkiyede Custom parça çeşitleri az...
    11. Rodaj çok önemliymiş...
    - Rodaj motorunuza ekstra güç kazandırmazmış; ama rodaj yapılmazsa güç kaybettirebilirmiş.
    - Bazı firmaların "rodaj gerektirmez" iddialarını ciddiye alınmaması gerekiyormuş...

Rodaj (Motor açma) nasıl yapılırmış?
    0-200km arası maksimum hız 50-60km, motor devri %35’i aşmasın
    200-400km arası maksimum hız 75km, motor devri %50’yi aşmasın
    400-600km arası maksimum hız 100km, motor devri %75’i aşmasın
    600-1000km arası maksimum hız 120km.
    1000km den sonra motora yüklenilebilirmiş...

Rodaj periyodunda dikkat edilmesi gerekenler:

a. Uzun süre rölantide çalıştırmayın.
    b. Otoyolda uzun süre aynı devirde gitmeyin.
    c. Kısa periyodlar için bile olsa asla motoru aşırı yüklemeyin.
    d. Çok uzun ve dik yokuşlara tırmanmaktan özellikle yüklüyseniz kaçının.
    e. Verilen limitler dahilinde motoru sürekli değişen yüklere maruz bırakın.
    Yani motor devri sabit kalmasın.
    f. Sert ve aşırı motor frenlerinden kaçının.

Yukarıdaki bilgiler bugüne kadar forumlarda okuduklarımın bir özetidir. Benim tecrübelerim ya da bilgilerim değil. Forumlarda ister istemez koyulaşan muhabbetler sonucu bazı bilgiler gözden kaçabildiğinden dolayı. Sadece benim gibi yeni başlayanlara bir fikir olması için yazdım. Eksikler, hatalar varsa düzeltir ya da eklerseniz sevinirim. Teşekkürler .
    Konu guento tarafından (01.May.2011 Saat 16:25 ) değiştirilmiştir.

Ekrem Özdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ekrem ÖZDEMİR
    Mühendis
     Yamaha XVS 950A
     İstanbul - Çekmeköy (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    15
    Beğenilmiş
    48
    Hocam bende senin gibi saatlerce haftalarca hatta ayı bulacak 1 kaç gün sonra her boş anımda araştırdım. Bilgisayarımda motorların avantajları ve dezavantajları diye klasör bile kurdum. ( Mondial mct 250lerden, regallere, truvalara, 93-98 model arasındaki japon motorlarına kadar) ama bunca araştırmamdan sonra şunu yavaş yavaş anlıyorum ki hocam işin özü şans ve paraya bakıyor. Bazısı var 2.500tl e alıyor yıllarca beni üzmedi diyor bazısı geliyor sıfır aldım sanayiden çıkmadı alet diyor. . Farklı motorsiklet grupları ( Biraz daha üst sınıf (( yanlış olmasın maddiyat açısından )) motorcular regal mi o ne alıpta motoru söküp parçalayıp el becerini mi geliştirmek için alacaksın diye kinayelide laf sokanları) Bir çin motoruna para vereceğime ölmek üzere bir japon alırımda başka motor almam diyene mi rastlamadım...
    Hele ki 2. el alacaksan sorun dahada büyüyor kimse benim yoğurdum ekşi demiyor tabiki Özeleştiriyide yapar heralde bazı abilerimiz en çok regal raptor arıza kısmında mesaj yazan bir mesajında motoru sanayiden alamıyorum yazan abimiz.6 yaşındaki motorunu 3.500tl in üstüne bir fiyata satılığa çıkartıyor sıfırı 4.900 olan makinayı. Yani anlayacağın abicim...
    Ben bu araştırma konusunda kafayı yemiş bir insan olarak sana tek diyeceğim motora bak eğer tamam ben bunu istiyorum. bu benim yeni canavarım olmadı diyorsan daha da araştırma... Benim gibi ve senin gibi yeni motor alacak arkadaşlara da Allah temiz ve arızasız bir motor nasip etsin. Biz onu sanayiye değil de o bizi istediğimiz yere taşısın. Şansın bol olsun...

Alıntı guento Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Spyder hakkında benim gibi bilgilenmek isteyenlere, forumlarda genellikle sorulan sorulardan derlediğim özet... Umarım yardımcı olur.

1. Öncelikle Regal Raptor Spyder’ın Çinli motorlar arasında en iyisi olduğu düşünülüyor ve bu fiyata böyle dikkat çekici bir motorsiklet herkesi şaşırtıyor.
    2. Genel ortalama olarak fiyatlar 250cc ler 5100TL, 350cc 6900TL civarı…
    3. ÖTV 250cc ye kadar yıllık 84TL, 250-650cc arası 172TL
    4. Yeni başlayanlar için boy 175cm den aşağı ise 250cc lik tavsiye ediliyor. Çünkü 350cc likte ayaklar pedallara zor yetişebiliyor.
    5. Motor hacminin yanında “E” harfi varsa su soğutmalı radyatörlü demekmiş. Çift silindir d motor.
    6. 14lt depo+2,5lt yedek deposu var. Bir depo ile maksimum 240km gidenler var. Benzin dolarken depo yedekte olmalıymış. Shell’den alınan benzinle titreme azalıyormuş.
    7. Bir çok spyder kullanıcısı vibrasyon olmadığını söylüyor. Sadece yüksek viteste, çok düşük devirlerde, bazı arabalarda olduğu kadar… Ama bu fiyat aralığında böyle bir motorda normal derecede... rahatsız edici değilmiş.
    8. Spyder 350cc Rake açısı en uzun motorlardan biri olduğundan şehiriçi dönüşlerde başlarda biraz zorluyor ama kısa zamanda alışılıyormuş.
    9. İki kişi kullanıldığında 250cc ler biraz ağır kaçabiliyormuş. 350cc biraz daha iyimiş.
    10. Genelde spyder alanlar, orjinal parçası kaliteli durmadığından dolayı öncelikle plastik sinyalleri, elcik, ayna, farlar değiştirmeyi düşünüyorlar. Bu parçalar daha çok çeşit EBAY de bulunabiliyormuş; ama biraz pahalıya gelebiliyormuş. Türkiyede Custom parça çeşitleri az...
    11. Rodaj çok önemliymiş...
    - Rodaj motorunuza ekstra güç kazandırmazmış; ama rodaj yapılmazsa güç kaybettirebilirmiş.
    - Bazı firmaların "rodaj gerektirmez" iddialarını ciddiye alınmaması gerekiyormuş...

Rodaj (Motor açma) nasıl yapılırmış?
    0-200km arası maksimum hız 50-60km, motor devri %35’i aşmasın
    200-400km arası maksimum hız 75km, motor devri %50’yi aşmasın
    400-600km arası maksimum hız 100km, motor devri %75’i aşmasın
    600-1000km arası maksimum hız 120km.
    1000km den sonra motora yüklenilebilirmiş...

Rodaj periyodunda dikkat edilmesi gerekenler:

a. Uzun süre rölantide çalıştırmayın.
    b. Otoyolda uzun süre aynı devirde gitmeyin.
    c. Kısa periyodlar için bile olsa asla motoru aşırı yüklemeyin.
    d. Çok uzun ve dik yokuşlara tırmanmaktan özellikle yüklüyseniz kaçının.
    e. Verilen limitler dahilinde motoru sürekli değişen yüklere maruz bırakın.
    Yani motor devri sabit kalmasın.
    f. Sert ve aşırı motor frenlerinden kaçının.

Yukarıdaki bilgiler bugüne kadar forumlarda okuduklarımın bir özetidir. Benim tecrübelerim ya da bilgilerim değil. Forumlarda ister istemez koyulaşan muhabbetler sonucu bazı bilgiler gözden kaçabildiğinden dolayı. Sadece benim gibi yeni başlayanlara bir fikir olması için yazdım. Eksikler, hatalar varsa düzeltir ya da eklerseniz sevinirim. Teşekkürler .

Sayfa 2 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)