Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 31 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

slamdunk_tr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

habip
    mak müh
     2005, CBF600
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Alıntı guento Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Spyder hakkında benim gibi bilgilenmek isteyenlere, forumlarda genellikle sorulan sorulardan derlediğim özet... Umarım yardımcı olur.

1. Öncelikle Regal Raptor Spyder’ın Çinli motorlar arasında en iyisi olduğu düşünülüyor ve bu fiyata böyle dikkat çekici bir motorsiklet herkesi şaşırtıyor.
    2. Genel ortalama olarak fiyatlar 250cc ler 5100TL, 350cc 6900TL civarı…
    3. ÖTV 250cc ye kadar yıllık 84TL, 250-650cc arası 172TL
    4. Yeni başlayanlar için boy 175cm den aşağı ise 250cc lik tavsiye ediliyor. Çünkü 350cc likte ayaklar pedallara zor yetişebiliyor.
    5. Motor hacminin yanında “E” harfi varsa su soğutmalı radyatörlü demekmiş. Çift silindir d motor.
    6. 14lt depo+2,5lt yedek deposu var. Bir depo ile maksimum 240km gidenler var. Benzin dolarken depo yedekte olmalıymış. Shell’den alınan benzinle titreme azalıyormuş.
    7. Bir çok spyder kullanıcısı vibrasyon olmadığını söylüyor. Sadece yüksek viteste, çok düşük devirlerde, bazı arabalarda olduğu kadar… Ama bu fiyat aralığında böyle bir motorda normal derecede... rahatsız edici değilmiş.
    8. Spyder 350cc Rake açısı en uzun motorlardan biri olduğundan şehiriçi dönüşlerde başlarda biraz zorluyor ama kısa zamanda alışılıyormuş.
    9. İki kişi kullanıldığında 250cc ler biraz ağır kaçabiliyormuş. 350cc biraz daha iyimiş.
    10. Genelde spyder alanlar, orjinal parçası kaliteli durmadığından dolayı öncelikle plastik sinyalleri, elcik, ayna, farlar değiştirmeyi düşünüyorlar. Bu parçalar daha çok çeşit EBAY de bulunabiliyormuş; ama biraz pahalıya gelebiliyormuş. Türkiyede Custom parça çeşitleri az...
    11. Rodaj çok önemliymiş...
    - Rodaj motorunuza ekstra güç kazandırmazmış; ama rodaj yapılmazsa güç kaybettirebilirmiş.
    - Bazı firmaların "rodaj gerektirmez" iddialarını ciddiye alınmaması gerekiyormuş...

Rodaj (Motor açma) nasıl yapılırmış?
    0-200km arası maksimum hız 50-60km, motor devri %35’i aşmasın
    200-400km arası maksimum hız 75km, motor devri %50’yi aşmasın
    400-600km arası maksimum hız 100km, motor devri %75’i aşmasın
    600-1000km arası maksimum hız 120km.
    1000km den sonra motora yüklenilebilirmiş...

Rodaj periyodunda dikkat edilmesi gerekenler:

a. Uzun süre rölantide çalıştırmayın.
    b. Otoyolda uzun süre aynı devirde gitmeyin.
    c. Kısa periyodlar için bile olsa asla motoru aşırı yüklemeyin.
    d. Çok uzun ve dik yokuşlara tırmanmaktan özellikle yüklüyseniz kaçının.
    e. Verilen limitler dahilinde motoru sürekli değişen yüklere maruz bırakın.
    Yani motor devri sabit kalmasın.
    f. Sert ve aşırı motor frenlerinden kaçının.

Yukarıdaki bilgiler bugüne kadar forumlarda okuduklarımın bir özetidir. Benim tecrübelerim ya da bilgilerim değil. Forumlarda ister istemez koyulaşan muhabbetler sonucu bazı bilgiler gözden kaçabildiğinden dolayı. Sadece benim gibi yeni başlayanlara bir fikir olması için yazdım. Eksikler, hatalar varsa düzeltir ya da eklerseniz sevinirim. Teşekkürler .
    wooww!! ürperdim.

serhat dayanıklı
    tıcaret
     yok
     izmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    merhaba ben yenı bır uyeyım suan regal raptor adına yazdıklarınızı okudum bende suan abı baskısı yuzunden regal raptor almayı dusunuyorum 250cc 10 larda duz t seklınde olanlardan kullanmayı bılıyorum ama motor terımlerı hakkında fazla bılgım yok cok duzgun bır sekılde meramımı anlatamıyorum ılk race alacaktım onu daha rahat kullanırım dıye o uzun gıdonlu 250 yada 350e lerı gordukten sonra heves bıraz degıstı hıc cevremdede bu konuda bılgısı olan yok. bır tamırcım bıle yok gosterebılecegım ayrıca benım tercıhım sızce nasıl dogru bır tercıhmı benı uzmez degılmı duzgun kullandıktan sonra ızmırde oturdum ıcın ılla ızmırdenmı almam lazım bana su alın asamasında yardım edın lutfen sımdıden herkeze merhabalar cevap verenlerede tesekkurler dılerım sıstem bıraz karısık cevap yazdınızda ıyısallah rahat bulabılır ve okuyabılırım

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Merhaba serhat aramıza hoş geldin
    bahsetiğin modelin adı regal raptorun SPYDER modeli çin makinalar arasında en üst kaliteye dayanıklılıga sahip modellerdir 250cc ve 350 cc 2 modeli var radyatörlü su ve fan soğutmalı uzun yol ve şehir içi trafikte sorun çkarmadan kullanırsın parça sorunu yok en kötü durumda istanbuldan 2 günde parçalar kargoyla sana ulaşır servis izmirde var listesini sayfanın üstündeki makinanın distribütörü emre ltd nin linkinde bulabilirsin makinayı nerden aldıgın önemli değil istedğin yerden alabilirsin servis sorunun olmaz forum sayfalarını tara makinayla ilğili pek çok bilği bulabilirsin kolay gelsin

TIGERCLAWS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

oğuzhan kaplan
    subay
     Regal Raptor DD250E-9B
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    selamlar herkese, bende ankara dan yeni bir regal kulanıcısıyım... şimdilik okuyarak ve yazanları kendi çapımda takdir ederek takip ediyorum....saygılar.....

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Merhaba uğuzhan aramıza hoş geldin
    Konu CELİL tarafından (19.September.2011 Saat 10:00 ) değiştirilmiştir.

cemal bayrı
    yazılım uzmanı
     regar raptor
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Selamlar..

merhaba arkadaşlar bende gayet acemi raptor seven olarak yeni aranıza katılıyorum ve yardımlarınızı beklioyorum. Raptor kullanmaya yeni başlayacağım acaba öğrenme ve alışma süreci nasıl olur?

cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı cemoo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar bende gayet acemi raptor seven olarak yeni aranıza katılıyorum ve yardımlarınızı beklioyorum. Raptor kullanmaya yeni başlayacağım acaba öğrenme ve alışma süreci nasıl olur?
    Tanışma bölümünde yeni bir tanışma başlığı açarsan daha olumlu sonuçlar alabileceğine iddiaya girerim
    tanışma başlığı yeni bir sayfa : http://www.regalraptor.net/forums/ne...newthread&f=27
    "CaRPe DieM"

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)