Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 5 Toplam 9 Sayfadan BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu
Toplam 86 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 50 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Önder Karaca
    Sistem & Network Uzmanı
     Ghost 350
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    önder aldığında makına yatıyordu bujiler oksitlenmiş olabilir arkadaşın dediği gibi temizlemek veya kurtarmazsa değişmek gerekir bir servise genel bir bakım yaptırmak en doğrusu anadolu yakasında oturanlar sana bir servis adresi verecektir yağ çubugu motorun sagında debriyaj telinin hemen yanında yuvarlak nikalaj kaplı şişe kapagı büyüklüğünde bir tıpa vida gibi çevirerek açılır yağ çubugunun önce üzerindeki yağı sil yerine tekrar vidala motoru aygından kaldır dik duruma getir yağ çuğunu tekrar yerine vidala sonra çıkar yağ üst çizgide olması gerekiyor en az iki çizgi arasında olmalı ama yağı geğiştirmen iyi olur suya gelince su yokkki :mrgreen:kolay gelsin
    Ağabey yağ olarak hangisini öneriyorsunuz peki ? Birde benzin alırken yedek depo açık mı olması gerekiyor ? En kısa zamanda anadolu yakasında bir ustaya gitmem lazım.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,695
    Beğenilmiş
    7,114
    Alıntı DosT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ağabey yağ olarak hangisini öneriyorsunuz peki ? Birde benzin alırken yedek depo açık mı olması gerekiyor ? En kısa zamanda anadolu yakasında bir ustaya gitmem lazım.
    açıkcası ben marka tercihi yapmıyorum fakat servis castrol kullanıyor
    benzin alırken depo anaktarının yeri fark etmez ama anaktarı her zaman ok işatretini yukarıda ana depoda tut

Önder Karaca
    Sistem & Network Uzmanı
     Ghost 350
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    açıkcası ben marka tercihi yapmıyorum fakat servis castrol kullanıyor
    benzin alırken depo anaktarının yeri fark etmez ama anaktarı her zaman ok işatretini yukarıda ana depoda tut
    Az önce baktım dediğin yer çok basitmiş abi.Hemen gözüme çarptı çubuğun zerinde çarpı işaratleri var.topalmda 6 çarpı falan var.Benimkisi 3,5 çarpıdaydı silip yeniden baktığımda.Şimdi dün akşamdan beri ilk defa çalıştırdım mesela banamısın demedi.saat gibi :D ilginç ya..

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,695
    Beğenilmiş
    7,114
    Az önce baktım dediğin yer çok basitmiş abi.Hemen gözüme çarptı çubuğun zerinde çarpı işaratleri var.topalmda 6 çarpı falan var.Benimkisi 3,5 çarpıdaydı silip yeniden baktığımda.Şimdi dün akşamdan beri ilk defa çalıştırdım mesela banamısın demedi.saat gibi :D ilginç ya..
    çarpıların en üst çizgisi tam demek seninki ortada az eksik idare eder daha alta düşmesin
    bujiler çalışıp ısındıkça oksiti atmış normal çalışmaya başlamıştır
    not: yağa bakarken motoru dik duruma getirmişsindir herhalde ayak üzerinde ölçersen eksik gösterir
    Konu CELİL tarafından (15.June.2011 Saat 12:18 ) değiştirilmiştir.

Önder Karaca
    Sistem & Network Uzmanı
     Ghost 350
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    çarpıların en üst çizgisi tam demek seninki ortada az eksik idare eder daha alta düşmesin
    bujiler çalışıp ısındıkça oksiti atmış normal çalışmaya başlamıştır
    not: yağa bakarken motoru dik duruma getirmişsindir herhalde ayak üzerinde ölçersen eksik gösterir
    Doğrudur ağabey motoru ayaktan alıp dik bir şekilde ölçtüm.Yağ seviyesi sanırım şimdilik sıkıntı çıkarmaz inş.C.tesiye kadar bir ustaya baktırmam lazım.

Raptor kullanıcı arkadaşlar İstanbul Anadolu yakası için önerebilceğiniz iyi bir usta var mı ?

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,695
    Beğenilmiş
    7,114
    Doğrudur ağabey motoru ayaktan alıp dik bir şekilde ölçtüm.Yağ seviyesi sanırım şimdilik sıkıntı çıkarmaz inş.C.tesiye kadar bir ustaya baktırmam lazım.

Raptor kullanıcı arkadaşlar İstanbul Anadolu yakası için önerebilceğiniz iyi bir usta var mı ?
    beşiktaş balmumcuya gelebilirsen ali ustaya git sağlam ustadır sayfanın üstünde linki var

Önder Karaca
    Sistem & Network Uzmanı
     Ghost 350
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    beşiktaş balmumcuya gelebilirsen ali ustaya git sağlam ustadır sayfanın üstünde linki var
    Celil ağabey merhaba.Beşiktaş uzak kalır ya bana zaman bulup da gelebileceğimi sanmıyorum.

Arkadaşlar İst. Andolu yakasında bildiğiniz sağlam bir usta yok mu ??

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Teşekkür ederim.Amin

Ya motoru akşam yine çalıştırdım.3-4 saniye çalışıp stop ediyor.Yan tarafta bir kuryeci vardı denk geldi sordum.Direk dedi.Sol buji tetik yapmıyor.Harbidende dün aklıma takıkmıştı.Eksoz'un birinden sanki hiç duman çıkmıyor.1-2 defa stop etti.Sonra düzeldi.Bujinin üstündeki kabloyu çıkardı.çatır çutur sesler geldi bujinin zımparalanması yada değişmesi gerekebilir dedi.Motoru ilk çalıştırdığımda da benzin kokuyordu.Sanırım bu nedenle zengin karışım oluyor.Bide motorun suyuna yağına nerden bakılıyor ? En kısa zamanda ufak bir bakıma alsak iyi olacak sanırım.Anadolu yakasında sağlam bir usta biliyor musunuz ?
    kuryeci eleman bujiye elektrk gelip gelmediğine bakmış.aklında bulunsun şüphelenirsen bujiden kabloyu sök ucuna tornavida sokup marşa bas çıtır çıtır eder anlarsın. elektirk gelipte ateşlemiyosa bujinin uclarını temizlersin yada değiştirisin.egsozlardan bi tanesi soğuk olur buji çalışmıosa.
    gözle görebilceğimiz bi duman bendende çıkmıo :D zaten görebilceğimiz siyahımsı bi duman yağ yakıo demek bildiğim kadarıyla
    anadolu yakası için illa yetkili servis olsun demezsen kartal oto sanayide altan motor var. suziki honda falan bakıo. bildiğim kadarıylada 2006 2007 de falan regalinde yetkili servisliğini yapıyordu.parça temin edemessin sanırım ama sorunun olduğunda çözerler diye düşünüyorum. benim garanti dolana kadar yetkili servislerdeyim sonrasında altanı düşünüyorum yakınlığıdan dolayı. garanti yoksa ara bi konuş derim
    Altan Motor

Adres : Kartal Oto Sanayi Sitesi, A4 Blok No:23 Kartal İstanbul
    Telefon Numaralarımız:
    +90 216 306 23 19
    +90 216 517 26 43
    +90 216 517 26 44
    Faks Numaralarımız:
    +90 216 488 37 27

Önder Karaca
    Sistem & Network Uzmanı
     Ghost 350
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı falldown Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kuryeci eleman bujiye elektrk gelip gelmediğine bakmış.aklında bulunsun şüphelenirsen bujiden kabloyu sök ucuna tornavida sokup marşa bas çıtır çıtır eder anlarsın. elektirk gelipte ateşlemiyosa bujinin uclarını temizlersin yada değiştirisin.egsozlardan bi tanesi soğuk olur buji çalışmıosa.
    gözle görebilceğimiz bi duman bendende çıkmıo :D zaten görebilceğimiz siyahımsı bi duman yağ yakıo demek bildiğim kadarıyla
    anadolu yakası için illa yetkili servis olsun demezsen kartal oto sanayide altan motor var. suziki honda falan bakıo. bildiğim kadarıylada 2006 2007 de falan regalinde yetkili servisliğini yapıyordu.parça temin edemessin sanırım ama sorunun olduğunda çözerler diye düşünüyorum. benim garanti dolana kadar yetkili servislerdeyim sonrasında altanı düşünüyorum yakınlığıdan dolayı. garanti yoksa ara bi konuş derim
    Altan Motor

Adres : Kartal Oto Sanayi Sitesi, A4 Blok No:23 Kartal İstanbul
    Telefon Numaralarımız:
    +90 216 306 23 19
    +90 216 517 26 43
    +90 216 517 26 44
    Faks Numaralarımız:
    +90 216 488 37 27

Herkese Selamlar

Öncelikle heyecandan yazmayı unutmuşum.Bu motoru almamda bana bilgilerini esirgemeyen başta CELİL ağabey olmak üzere yardımılarını esirgemeyen tüm abilerimie kardeşlerime canı gönülden teşekkür ederim.

Bir kaç gündür motorun üzerinden inmediğimden foruma giremedim. Falldown ustam bilgi için teşekkür ederim.Benim uzun'un eski sahibi de orda yaptırmış tüm bakımlarını hatta anahtarlıkta telefon numaraları falan var :D Bostancıda bir arakdaş tavsiyesi üzerine bir usta buldum.Ona gidicem bu hafta sonu bakalım eğer kafaya yatarsa orda yoksa altan'a giderim artık..

Bu arada Noterden motoru aldık ama,Trafik'e gidip ruhsatı üstüme almam gerekiyor.

1.sorum İllaki moturun kayıtlı olduğu şubeden mi işlemlerin yapılması gerek ? Herhangi şubeden olabilir mi ?
    2.sorum da arkadaşlar bana bu işlem içinde yüklü ödeme yapman gerekiyor dediler.100 tl falan dediler.Doğrumudur. Ruhsat yenileme gibi ibrşey bu akdar pahalı olabilir mi ?

Saygılar.

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,695
    Beğenilmiş
    7,114
    merhaba önder heyacanını anlıyorum makinanın en keyif verdiği zamandasın kazasız belasız keyfini çıkar
    ruhsat olayına gelince trafiğe gidip almak zorunda değilsin 1 hafta 10 gün içinde ruhsat evine postayla geliyor hiçbir ücret ödemiyorsun bu zamana kadar noterin sana verdği geçiçi ruhsat yerine geçen belgeyi kullanıyorsun acele ediyorsan sen gidip sadece bağlı oldugun trafik şubeden alabilirsin hiçbir ücret ödemiyorsun

Sayfa 5 Toplam 9 Sayfadan BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)