slamdunk_tr Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikle şunu söyleyeyim;
en baştaki yazıda bu konuyu açmamın sebebini açıklamıştım.
"Şurada herkes motosiklet kullanıyor, başımdan geçenleri yazayım da başkalarına da yardımcı olmuş olurum, benim başıma gelen bir hal başkasının da başına gelirse panik yapmasın ne yapması gerektiğini buradan öğrensin"
mantığı ile bu konuyu açmıştım ama konu hemen üçüncü başlıkta tabiri caizse "piç olmuş". Forum kullanmak, idare etmek de bir beceri ister. Sanırım bu başlık buralara fazla gelmiş. O yüzden en başta yazdığım yazıyı unutun gitsin. Buradan fener-galatasaray muhabbetine bile devam edebiliriz.
Başlık piç olmuşken soruna cevap vereyim arkadaşım.
Sorunun cevabu forumun her yerinde yazıyo olsa da gerçek şudur.
2011 Model dd250e-9b nin deposu şu andaki 95 oktan yakıt ile (4,33)fulleyince 55TL ye doluyor. Bu rakama +3 -5 TL ekleyip çıkarabilirsiniz, ne de olsa deponun kapağına kadar ıncık cıncık doldurmak da, benzini kapağın altında görünce pompacıya "tamam bu yeter" deyip durdurmak da "full" lemek dir. Ben genelde tıkış tepiş değil de normal bir şekilde dolduranlardanım.
Üst depodaki yakıtı tamamen bitirdim bir kaç kere. Bu sayede sadece ana depo ile kaç km yol yapabildiğimi biliyorum. Üst depo normal doldurunca 35 TL alıyor(Bu yaklaşık 8lt gibi bir yakıt demek). Kasarsanız 2,3TL daha alır. Bu 35TL ile ortalama 200 - 220km yol yapıyorum. Bu şehir içi, şehir dışı, gaza asılma vs gibi durumlara göre değişiyor. Ortalama 210km diyebiliriz.
Yedek depo ise yaklaşık 15 - 20TL lik bir yakıt alıyor(ki 4, 5lt civarından bir yakıt demek)
Ben her benzin aldığımda sayacı sıfırlıyorum ve 200km olduğunda üst deponun bitmesini beklemeden dolduruyorum. kilometre sayacı benim için benzin göstergesi iş yapıyor.
Motosiklet şu anda 2300km'de. Yakıtında çok bir değişiklik olacağını sanmıyorum ama artma veya azalma olursa söylerim.
Uzun uzun yazma özet geç diyenler için, güncel 95 oktan fiyatları ile;
kilometrede 16 kuruş, 100 kilometrede 3,7lt yakıt harcıyorum.