Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

slamdunk_tr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

habip
    mak müh
     2005, CBF600
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3

2011 Model DD-250E-9B Sorunları

Arkadaşlar Selamlar,

Ben de yeni 9B kullanıcılarından bir tanesiyim. Eski kasaların kronik problemlerini(Şanzuman, fan, vs..) forumu dikkatlice okuyan arkadaşlar hemen bulabileceklerdir. Ancak yeni şasi ile gelen makinaların ne gibi sorunlar yaşayacaklarını kestiremiyoruz. Eğer yeni motosiklet alıp da problemle karşılaşan arkadaşlar bu başlık altına yazarlarsa toplu halde bir "kullanım klavuzu" yapmış oluruz.

habip
    mak müh
     2005, CBF600
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    İlk giriş de benden olsun.
    Motoru aldıktan 3 hafta sonra tatile çıktım 9 günlüğüne. Döndüğümde motosiklet çalışamkta problem yaşadı. Akü bitmişti. O gün boyunca 3-4 kez vurdurarak çalıştırmak zorunda kaldım. Sonrasında ise yine gündelik kullanıma devam edebildim.

Şu anda bir problem görünmüyor. İstanbul-Kıyıköy-İstanbul olmak üzere artçı ile 400km lik yol yaptım. Bir problem görünmüyor.

Ama anladığım kadarıyla sıfır gelen Akü zayıf ve çok uzun bir zaman geçmeden değiştirilmek için beni zorlayabilir.

Kıssadan hisse;

Sıfır Akü = Sarı Alarm

dokin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Doğukan K.
    öğrenci
     Honda Shadow
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    merhaba, dostum ben motoru daha geçen hafta aldım, toplam 70tl.lil benzin koydum depoyu fulledim, bugün daha 6.gün ve 230km.de benzin bitti! yedek depo da dahil!! hesapladım, km.de neredeyse 320kuruş yakmışım. YUH dedim. bugün depoyu tekrar fulledim ama bu ne kadar böyle gider bilmiyorum. Sende durum nasıl? ilk zamanlar bu kadar çok yaktı mı? Sen ilk bakımını kaç km.de ve kime götürdün? Götürdüğün kişiden memnun kaldın mı? Eğer böyle yakmaya devam ederse ben satarım bunu, altından kalkamam arkadaş otomobilden fazla yakıyor nedir bu!

erk
    .
     V strom
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    Alıntı dokin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba, dostum ben motoru daha geçen hafta aldım, toplam 70tl.lil benzin koydum depoyu fulledim, bugün daha 6.gün ve 230km.de benzin bitti! yedek depo da dahil!! hesapladım, km.de neredeyse 320kuruş yakmışım. YUH dedim. bugün depoyu tekrar fulledim ama bu ne kadar böyle gider bilmiyorum. Sende durum nasıl? ilk zamanlar bu kadar çok yaktı mı? Sen ilk bakımını kaç km.de ve kime götürdün? Götürdüğün kişiden memnun kaldın mı? Eğer böyle yakmaya devam ederse ben satarım bunu, altından kalkamam arkadaş otomobilden fazla yakıyor nedir bu!
    doğu abi ayıptır sorması 70 tlil benzini hangi depoya sığdırdın hacı nerden baksan 17 lt alır hacı sana 6 liradan benzinmi sattılar yosam

dokin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Doğukan K.
    öğrenci
     Honda Shadow
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı ağfndrdm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doğu abi ayıptır sorması 70 tlil benzini hangi depoya sığdırdın hacı nerden baksan 17 lt alır hacı sana 6 liradan benzinmi sattılar yosam
    onu da hemen söyliym motoru kadıköydeki Motosikletcim'den aldım, ama içinde çok çok az bi benzin vara, hemen ileride benzinci var git ordan doldur biraz yoksa yolda kalırsın dediler. bayiiden bi 500/600 metre uzaklıkta bi benzinci vardı gittim ordan 30tl.lik yüklettim sonra fatih'e eve geldim. ertesi gün de, depoyu fulliymde yolda kalmiym, düşüncesiyle gittim bizim köşedeki benzinciye fulle abi dedim o zaman da 40tl tuttu. işte iki günde 70tl.lik yükledim ve yaptığım tek yol da kadıköyden fatih'e gelmekti. (çevreyolundan)

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    52,432
    Beğenilmiş
    6,960
    hesapta bir yanlışlık olmuştur tekrar test et yedek hariç 250-270 km gibi gitmesi lazım normal yakışı şehir içinde 100 km de 4 lt.olması lazım

habip
    mak müh
     2005, CBF600
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Öncelikle şunu söyleyeyim;

en baştaki yazıda bu konuyu açmamın sebebini açıklamıştım.

"Şurada herkes motosiklet kullanıyor, başımdan geçenleri yazayım da başkalarına da yardımcı olmuş olurum, benim başıma gelen bir hal başkasının da başına gelirse panik yapmasın ne yapması gerektiğini buradan öğrensin"

mantığı ile bu konuyu açmıştım ama konu hemen üçüncü başlıkta tabiri caizse "piç olmuş". Forum kullanmak, idare etmek de bir beceri ister. Sanırım bu başlık buralara fazla gelmiş. O yüzden en başta yazdığım yazıyı unutun gitsin. Buradan fener-galatasaray muhabbetine bile devam edebiliriz.

Başlık piç olmuşken soruna cevap vereyim arkadaşım.

Sorunun cevabu forumun her yerinde yazıyo olsa da gerçek şudur.
    2011 Model dd250e-9b nin deposu şu andaki 95 oktan yakıt ile (4,33)fulleyince 55TL ye doluyor. Bu rakama +3 -5 TL ekleyip çıkarabilirsiniz, ne de olsa deponun kapağına kadar ıncık cıncık doldurmak da, benzini kapağın altında görünce pompacıya "tamam bu yeter" deyip durdurmak da "full" lemek dir. Ben genelde tıkış tepiş değil de normal bir şekilde dolduranlardanım.

Üst depodaki yakıtı tamamen bitirdim bir kaç kere. Bu sayede sadece ana depo ile kaç km yol yapabildiğimi biliyorum. Üst depo normal doldurunca 35 TL alıyor(Bu yaklaşık 8lt gibi bir yakıt demek). Kasarsanız 2,3TL daha alır. Bu 35TL ile ortalama 200 - 220km yol yapıyorum. Bu şehir içi, şehir dışı, gaza asılma vs gibi durumlara göre değişiyor. Ortalama 210km diyebiliriz.

Yedek depo ise yaklaşık 15 - 20TL lik bir yakıt alıyor(ki 4, 5lt civarından bir yakıt demek)

Ben her benzin aldığımda sayacı sıfırlıyorum ve 200km olduğunda üst deponun bitmesini beklemeden dolduruyorum. kilometre sayacı benim için benzin göstergesi iş yapıyor.

Motosiklet şu anda 2300km'de. Yakıtında çok bir değişiklik olacağını sanmıyorum ama artma veya azalma olursa söylerim.

Uzun uzun yazma özet geç diyenler için, güncel 95 oktan fiyatları ile;

kilometrede 16 kuruş, 100 kilometrede 3,7lt yakıt harcıyorum.

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    52,432
    Beğenilmiş
    6,960
    Alıntı slamdunk_tr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle şunu söyleyeyim;

en baştaki yazıda bu konuyu açmamın sebebini açıklamıştım.

"Şurada herkes motosiklet kullanıyor, başımdan geçenleri yazayım da başkalarına da yardımcı olmuş olurum, benim başıma gelen bir hal başkasının da başına gelirse panik yapmasın ne yapması gerektiğini buradan öğrensin"

mantığı ile bu konuyu açmıştım ama konu hemen üçüncü başlıkta tabiri caizse "piç olmuş". Forum kullanmak, idare etmek de bir beceri ister. Sanırım bu başlık buralara fazla gelmiş. O yüzden en başta yazdığım yazıyı unutun gitsin. Buradan fener-galatasaray muhabbetine bile devam edebiliriz.

Başlık piç olmuşken soruna cevap vereyim arkadaşım.

Sorunun cevabu forumun her yerinde yazıyo olsa da gerçek şudur.
    2011 Model dd250e-9b nin deposu şu andaki 95 oktan yakıt ile (4,33)fulleyince 55TL ye doluyor. Bu rakama +3 -5 TL ekleyip çıkarabilirsiniz, ne de olsa deponun kapağına kadar ıncık cıncık doldurmak da, benzini kapağın altında görünce pompacıya "tamam bu yeter" deyip durdurmak da "full" lemek dir. Ben genelde tıkış tepiş değil de normal bir şekilde dolduranlardanım.

Üst depodaki yakıtı tamamen bitirdim bir kaç kere. Bu sayede sadece ana depo ile kaç km yol yapabildiğimi biliyorum. Üst depo normal doldurunca 35 TL alıyor(Bu yaklaşık 8lt gibi bir yakıt demek). Kasarsanız 2,3TL daha alır. Bu 35TL ile ortalama 200 - 220km yol yapıyorum. Bu şehir içi, şehir dışı, gaza asılma vs gibi durumlara göre değişiyor. Ortalama 210km diyebiliriz.

Yedek depo ise yaklaşık 15 - 20TL lik bir yakıt alıyor(ki 4, 5lt civarından bir yakıt demek)

Ben her benzin aldığımda sayacı sıfırlıyorum ve 200km olduğunda üst deponun bitmesini beklemeden dolduruyorum. kilometre sayacı benim için benzin göstergesi iş yapıyor.

Motosiklet şu anda 2300km'de. Yakıtında çok bir değişiklik olacağını sanmıyorum ama artma veya azalma olursa söylerim.

Uzun uzun yazma özet geç diyenler için, güncel 95 oktan fiyatları ile;

kilometrede 16 kuruş, 100 kilometrede 3,7lt yakıt harcıyorum.
    habib konu amacından şaşmış değil tabikide arada espiriyle yaklaşımlar olacaktır bu kadar kızmaya gerek yok

habip
    mak müh
     2005, CBF600
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Son zamanlarda yaşadığım iki problemi söyleyeyim;

1- Fren balatalarım ötüyor sürekli. Ön ve arka. Temizleyince geçiyor ama bir süre sonra tekrar ötmeye başlıyor. Ön fren ise çok hafiften titreşim yaptırıyor gibi. Sanırım balataların ömrü çok uzun değil.

2 - Motosiklet ikinci vitesten boşa atıyor bazen. Bu eski modellerde de çok görülmüş sanırım. Vitesleri oldukça yumuşak kullanmaya çalışıyorum. Özellikle vites düşürürken gaz verip bir alt vitesin devrini bulmaya özen gösteriyorum. Tamamen durmayacaksam, ikinci vitesten birinci vitese geçmiyorum. Yine de vites geçişleri çok sert oluyor ve şanzımandan hep "bu sefer kırdım" diyecekmiş gibi sesler geliyor. Belki de normali bu bilmiyorum ama ilk parayı şanzımana harcayacakmışım gibi geliyor.

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    52,432
    Beğenilmiş
    6,960
    balataların kalitesi malum iyi balata takılırsa düzelir
    şanzuman için debriyaj ayarını kontrol ettirdinmi yeni makinada böyle bir durum olmaması lazım servise kontrol ettir üretimsel bir problem varsa garantiden yapılsın kolay gelsin

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)