Haziran başında aldığım motorumla dört ayda yaklaşık 6400km yol yaptım. 2006-2007 model raptor sahiplerinin yaşadıkları olayları forumdan okuduğum için az çok biliyorum. Bu yaşananlardan hangileri benim başıma da gelecek ya da gelmeyecek bilmiyorum ama ben de yaşadıklarımı yazarsam ileride 2012, 2013 model motosikerl alan arkadaşlar benim yazdıklarımı okuyarak, kendilerini, karşılaşabilecekleri sorunlara hazırlamış olurlar diye düşünüyorum. Aynı benim eski modellerle yaşananlara bakarak kendimi hazırladığım gibi.
-2011 model 250e-9b lerde de far problemi var. 35w'lık ampul yetersiz ve forumda yazılanları yaptığınızda 60-70TL ye 10 numara bir aydınlatma elde ediyorsunuz.
-Krom kaplı plastik kapakların yolda düşmesi de aynen devam ediyor. Motosikleri alır almaz matkap ile kenardan küçük bir delik vecırt(plastik kelepçe) ile sabitlemek en iyi çözüm.
-2011 modeller de aynı eskileri gibi dandik lastikler ile geliyor. Yaz aylarında idare edebilirsiniz ama kış için yeni lastik olmazsa olmaz.
Şu an için eski modellerde görülen diğer problemler(radyatör, şanzıman, fan, akü) ile karşılaşmadım(tahtaya vuruyorum tabiki). Belki yeni modellerde düzeltmişlerdir.
Sıfır bir raptor'de alacak olsanız yukarıda yazdığım üç maddeyi ilk gün yapmalısınız bence.

2005, CBF600
istanbul
A Rh (+)