yarın sabah cüneyt ustada olacam, ararsan çok sevinirim kardeş sağolasın... sonucuda burada paylaşırız bakalım ne çıkacak merak ediyom bende![]()
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
canıtez
ıstanbul
A Rh (+)yarın sabah cüneyt ustada olacam, ararsan çok sevinirim kardeş sağolasın... sonucuda burada paylaşırız bakalım ne çıkacak merak ediyom bende![]()
istanbul/ümraniye
RR DD 350 E6-C
istanbul
A Rh (+)haber verdım sabah 9.00 9.30 gibi gelır dedım.
debrıyaj telı değiştikten sonra ayar yapılmamıs sanırım, kavramada sorun var dedim...
sen gidince anlaşamadığınız bı durum olursa kağıt kalem kullanırsınız. anlattım onlara durumunu rahat ol senşişman olan murat, sarışın zayıf olan cüneyıt, bide kardeşımız var orda ışıl dıye karşılama komitesi bukadar :D
insan aklının erdiği karadar değil, deposundaki benzini kadar özgürmüş meğer...
Benzinim bittiğinde anladım
canıtez
ıstanbul
A Rh (+)Slm..
Arkadaşım gittim cüneyt ustaya sağolsun ilgilendi ama yinede tel de sorunmış benim, çünkü orjinal değilmiş, bende aldığım yerde değiştirttim ama zor bela. adamlar yeniden işçilik vs para istedi yapmadılar, burda karalamak istemiyorum firmayı ama birde biraz daha ısrar edersen kavga çıkacak diye birde tehdit ettiler. o yüzden ben hakkımı arayacağım yasal yoldan ondan sonra burda duruma göre paylaşırım o firmayıda. kafam karışık bugün detayları yazamıyorum kusura bakmayın, ama diesel arkadaşın önerdiği cüneyt usta gerçekten ilgili birisi tavsiye ederim bende.
istanbul/ümraniye
DD350E-6C DAYTONA
İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
A Rh (+)Serkan kusura bakma ama bu yazıdan birşey anlamadım.Tel değişti mi ? değişmedi mi ? ve o firmayı açıklamanda ne gibi bir sakınca var onuda anlayamadım.Kötü yer kötüdür bu kadar basit.Açıkla ki başkalarının da canı yanmasın veya sana daha iyi yardım edebilelim.Korkulacak birşey yok![]()
RR DD 350 E6-C
istanbul
A Rh (+)söyle abi neresiyse. hem sana orjin diye yanlış tel veriyolar. bide montajını yapıyolar telın uzun oldugunu göre göre. sonra bı tesrlık var dıyıp gerı gıdıyosun, busefer de elcık değişmelı diyo, sonra sen anlıyosun telden kaynaklandıgını adama gerı gıdıyosun para isteyip bide tehdıt edıyo.... way kardeşım nolmus bu mıllete yaaa
ben olsam ilk buldugum 32 anahtarı gecırırdım beynıne. usta dedıgın yaptıgı ısın arkasında olur o ne yaaa
söyle serkanım neresıyse gıtmesın mıllet canı yanmasın kımsenın. herkez cocugu gıbı bakıyo burda motoruna
insan aklının erdiği karadar değil, deposundaki benzini kadar özgürmüş meğer...
Benzinim bittiğinde anladım

YAMAHA XVS950A
İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)serkan teli nerden aldığını daha önceki yazılarında yazmıştı
bu tip yerler her zaman kaybetmeye mahkum![]()
canıtez
ıstanbul
A Rh (+)Arkadaşlar cep tel den net e girdiğim için tam olarak yazamamıştım ve kafam karışıktı şimdi ayrıntılı olarak yazayım konuyu.
İlk olarak debriyaj telimin kopmak üzere olduğunu anlayıp Hasanpaşa da Motohal isimli firmaya gittim. oradaki arkadaş bana ellerinde benim motora uygun debriyaj teli olmadığını söyledi, bende dışardan getireyim takın olurmu dedim peki deyip kabul etti, ondan sonra bende yine hasanpaşada yedek parça satan bir yer var ismini unuttum şimdi ama iett garajının az ilerisinde bir hastane var o hastanenin karşısındaki sokakta yokuş başında kalıyor, oraya gittim ve parçayı orjinal diyerek verdiler ve götürdüm takmaları için Motohal a. orada taktılar ve oldu deyip bana verdiler, ilk motorum olduğu için anlamıyordum ve o şekilde kullandım, debriyajı son bırakma kısmına getirince motor hareket ediyordu, bende öyle kullandım 2 gün ondan sonra biraz şüphe ettim ve burada paylaştım durumu, arkadaşlar debriyaj ayarından bahsetti ve Dıesel nickli arkadaşımız cüneyt ustayı tavsiye etti, ona gittim o da hasanpaşa tarafında kalıyor (fb stadı orada) aşağı yukarı, oraya gittiğimde cüneyt usta tel in orjinal olmadığını ve değiştirmemin şart olduğunu söyledi bu şekilde ayar yapılamaz dedi, bende tekrar taktırdığım yere gittim ve siz bana debriyaj teli yapıldı diye verdiniz ama başka usta bu motora uygun değil dedi, eğer ilk taktığınızda yada takmadan önce bana söyleseydiniz hemen değiştirirdim teli dedim, motohal deki diğer usta ise bana tel i kendilerinden almadığımı, o yüzden tekrar söküp takamayacaklarını, tel i onlara orjinal diye getirdiğimi, normalde dışardan böyle tel getirenlere iş yapmadıklarını ama ben işitme engelliyim diye bana yaptıklarını bu yüzden hiçbirşey yapamayacaklarını söylediler, çok ısrar ettim, size parasını işçiliğini ödedim ama siz yapıldı deyip bozuk şekilde verdiniz dediysemde ısrarlarıma aldırmadılar, en son oranın sahibi olduğunu düşündüğüm kişi Birazdaha konuşursam kavga çıkacağını söyledi bende ödediğimin paranın fişini vermediniz deyip fişi aldım ve ilgili mercilere şikayet edeceğimi söylediğimde umursamadılar bile naparsan yap tarzında lakayt tavır aldılar, bu sefer parçayı aldığım yere gidip (hastane karşısındaki yer) durumu anlattım böyle böyle dedim siz bana orjinal diye verdiniz ama şimdi durum böyle böle, dediler teli söktür getir biz başka tel verelim ücretsiz olarak, ama ilk olarak motor üstündeki teli getirmen lazım dediler, bende ısrar ettim sizin hatanızdan dolayı bu başıma geldi deyince 10 dakika içinde oradaki arkadaş teli söküp uygun olanı taktı ve verdi, yani teşekkürü haketmişti orası. Durum bundan ibaret arkadaşlar, sabahtan akşama kadar kafa patlattığım bir işim olduğu için karışık yazdı isem kusuruma bakmayın, ancak şimdi zaman ayırabildim detaylarına kadar yazmaya çalıştım.
istanbul/ümraniye
RR Daytona 350cc
İzmir
0 Rh (+)geçmiş olsun:? motorun mu var derdin var kardeşböyle ustalar oldukça bu ülke de ne motor sever çoğaalııır, ne de motorluya saygı... :( koca ülke de işine güvenen, işine saygı duyan usta neredeyse" yok gibi... valla şu an motorum bozulsa üzülmem ve pek takmam (Allah Korusun) ama "nereye yaptırabilirim? canımı nereye güvenerek emanet edebilirim?" diye uyku girmez gözüme... yazık ki ne yazık.. :?
Konu guento tarafından (28.October.2011 Saat 00:37 ) değiştirilmiştir.
DD350E-6C DAYTONA
İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
A Rh (+)bu sefer parçayı aldığım yere gidip (hastane karşısındaki yer) durumu anlattım böyle böyle dedim siz bana orjinal diye verdiniz ama şimdi durum böyle böle, dediler teli söktür getir biz başka tel verelim ücretsiz olarak, ama ilk olarak motor üstündeki teli getirmen lazım dediler, bende ısrar ettim sizin hatanızdan dolayı bu başıma geldi deyince 10 dakika içinde oradaki arkadaş teli söküp uygun olanı taktı ve verdi, yani teşekkürü haketmişti orası. Durum bundan ibaret arkadaşlar, sabahtan akşama kadar kafa patlattığım bir işim olduğu için karışık yazdı isem kusuruma bakmayın, ancak şimdi zaman ayırabildim detaylarına kadar yazmaya çalıştım.
O teli ücretsiz değiştirip monte eden yer motorsikletimi aldığım Motosikletçim mağazasıdır sadece motorsiklet satışı var teknik servisleri yok fakat montajdan tamirden anlarlar kesin yanlış teli Yüksel abinin(yaşlı kır saçlı)oğlu vermiştir biraz dalgındır da ama hatalarını sonuna kadar telafi ederler.Yüksel abi sağlam adamdır,hoş sohbettir .Bir daha uğrarsan eğer Atilla nın selamı var dersin.Geçmiş olsun.![]()

YAMAHA XVS950A
İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)Bir debriyaj teli değiştirmek 10 dakikalık kolay bir iş bunun için bu kadar zorluk çıkarılırmı arkadaş![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)