Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 2 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 32 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı guento Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende genelde sabah motoru ilk çalıştırdığımda, jikle kapalıyken hafif aragazla çalıştırabiliyorum; çünkü çoğu zaman mümkünü yok jikleyi açtığımda motor çalışmıyor... hatta rolanti ayarı için o yandaki "vidamsı" şeyi motorun sesine göre sıkıp, açıyorum. Sanırım rolanti ayarı v.b. yaptırmak gerekiyor.. ama adam gibi alet edavatla yapacak usta yok... anca kulaktan dolma yapıyolar...
    Usta "sözde" ayarı yapıyor ama, diğer sabah çalıştırmak istediğimde motor yine çalışmıyor ve rolanti ayarıyla oynamak zorunda kalıyorum....
    motorun sıcakken rölantiyi o vidadan ayarla bırak.devamlı oynama . çünkü sen sogukken ayarlıosun motor ısınınca rölantin yüksek kaçıodur. senin karbüratörde nerde bilmiorum ama başka bi vida var hava ayarı için ordan ayarla bi kere.
    olmassa benzinini değiştir öyle dene. sahile yakın yerlerden alma.
    yine düzelme olmassa bujini çıkar törpüle temizle ucundaki aralığı küçült. yaklaşsın iyice tırnak..
    bendede aynı sorun vardı. tırnak aralığı kısalınca benzinide değiştirince geçmişti.
    At avrat silah

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı guento Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende genelde sabah motoru ilk çalıştırdığımda, jikle kapalıyken hafif aragazla çalıştırabiliyorum; çünkü çoğu zaman mümkünü yok jikleyi açtığımda motor çalışmıyor... hatta rolanti ayarı için o yandaki "vidamsı" şeyi motorun sesine göre sıkıp, açıyorum. Sanırım rolanti ayarı v.b. yaptırmak gerekiyor.. ama adam gibi alet edavatla yapacak usta yok... anca kulaktan dolma yapıyolar...
    Usta "sözde" ayarı yapıyor ama, diğer sabah çalıştırmak istediğimde motor yine çalışmıyor ve rolanti ayarıyla oynamak zorunda kalıyorum....
    1.Rolanti ayarı ustaya gidilip ayar yapılacak birşey değildir.
    2.Düzgün ayarı motor sıcakken yapabilirsin.Ancak kulak alışkanlığı gerektirir.
    3.rolanti ayar vidasıyla zırt pırt oynamak fazla yakıt sarfiyatına yol açar
    4.Dediğin gibi motorun soğukken jikleyi açtığında çalıştıramıyorsan sağlıklı çalışmıyor karbüratörüne bi baktır var bişeyler

dragut_60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mehmet Akif ZİLCİ
    Uzman Jandarma
     Regal Raptor Daytona 350
     Muğla
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    selamlar.bir hafta boyunca hiç binmemiştim.Bu gün bi bineyim dedim jigle basılı olarak çalıştırdım fakat bir iki aragazı verdim. BOĞUK BOĞUK SES ÇIKTI VE GAZ YEMEDİ.sonra jigleyi kapatıp tekrar çalıştırdım.yola çıktığımda motor tekleyerek gitti ve gazı bıraktığımda çat çat eksoz patlama yaptı.5-6 km. gidiyim düzelir dedim ama düzelmedi.yolda giderken gaz verdiğimde tekliyo ve motorun gitmesine izin vermiyo.ne yapıyım

Potenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan B.
    End.Müh.
     Gitti kuzucuk..
     İstanbul - Göztepe (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı dragut_60 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selamlar.bir hafta boyunca hiç binmemiştim.Bu gün bi bineyim dedim jigle basılı olarak çalıştırdım fakat bir iki aragazı verdim. BOĞUK BOĞUK SES ÇIKTI VE GAZ YEMEDİ.sonra jigleyi kapatıp tekrar çalıştırdım.yola çıktığımda motor tekleyerek gitti ve gazı bıraktığımda çat çat eksoz patlama yaptı.5-6 km. gidiyim düzelir dedim ama düzelmedi.yolda giderken gaz verdiğimde tekliyo ve motorun gitmesine izin vermiyo.ne yapıyım
    Benim şahsi görüşüm şu olacaktir:
    Uzun süre çalışmamaktan sonra ilk marşta jigleyi yaklaşık yarıdan biraz daha fazla açıp,o an gaza hiç dokunmamaniz yönünde. O arada gaz vererek karburatore fazla benzin göndermissiniz.
    giden fazla benzin doğal olarak bujileride islatti yani yagladi.
    Sizde Bu tekleme terkrarlarindan sıkılıp jikleyi kapatarak yolda isitmayi düşündünüz belki de.
    Fakat buji ler kurumadi ve akabinde ki gelen yakıt tam yanamadan çıkmaya çalıştı ve motor boğuldu.
    benim tavsiyem buji leri sokup bez, yumuşak fırça vs ile güzelce silip temizleyip tekrar yerine takmak.
    Bundan sonra eğer varsa karburator tahliye musluğu açıp kalan benzinin bir kısmını (hepsini degil) bosaltin
    Konu Potenza tarafından (27.February.2015 Saat 00:37 ) değiştirilmiştir.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,917
    Beğenilmiş
    7,147
    Merhaba Mehmet motor çalışıp ısındığında egsozları kontrol et soğuk olan varsa soğuk tarafın bujisi patlamış olabilir

Mehmet Akif ZİLCİ
    Uzman Jandarma
     Regal Raptor Daytona 350
     Muğla
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    boğuldu galiba.iki eksozdan da ses ve patlama geliyo fakat eski sesinden eder yok.mobilet gibi çalışıyo

Potenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan B.
    End.Müh.
     Gitti kuzucuk..
     İstanbul - Göztepe (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    boğuldu galiba.iki eksozdan da ses ve patlama geliyo fakat eski sesinden eder yok.mobilet gibi çalışıyo
    Evet sanırım buji den,mümkünse 2 sini de yenileyin, yeniyse ikisini de silin temizleyin güzelce, zaten sokunce göreceksiniz simsiyah ve benzin yanigi kokusunda olacaklar.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,917
    Beğenilmiş
    7,147
    Büyük olasılıkla bujilerden birde jikle kolu tam olarak dibindeki mili itip çekiyormu takılma varmı kontrol et

Mehmet Akif ZİLCİ
    Uzman Jandarma
     Regal Raptor Daytona 350
     Muğla
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    sağ eksozun sesi farklıydı bujiyi değiştirdim düzeldi ikisi aynı zamanda değişmiş olsun diye diğerini de değiştirdim

DeliKurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Serdar
    Serbest
     RegalRaptor DD 150 E2
     Ankara
    Beğenmiş
    9
    Beğenilmiş
    5
    Merhabalar konu jikleden açılmışken... benimde ilk zamanlarda jikleyi açtığımda motor devrinde yükselme meydana gelirdi. şimdi ise jikle açık yada kapalı olduğu fark edilmiyor bile. jiklemin çalışır durumda olduğunu nasıl anlayabilirim?
    Üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türk bodun iliŋin törüŋün kim artatı udaçı erti!

Sayfa 2 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)