bujileri değiştirdikten sonra ilk çalıştırmada jikleyi çekmeyi unutma bu havalarda makinalar jiklesiz çalışmaz![]()
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |

YAMAHA XVS950A
İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)bujileri değiştirdikten sonra ilk çalıştırmada jikleyi çekmeyi unutma bu havalarda makinalar jiklesiz çalışmaz![]()
YOK
istanbul
0 Rh (+)sevgili dostlar,abiler,kardeşler...Problem bujilerin yağlanmasıymış değiştirdik, motor çalıştı..Gitmişken ustaya sorayım dedim motor neden 80 i geçmiyor diye orasına burasına baktı ve sağ eksozdan çok az hava geldiğini ve tek silindirin çalışmadığın söyledi.Neden olabileceğini sordum ama açmadan bilemeyiz dedi..Ben de sizin tecrübe ve tavsiyelerinizle konuyu sayın Ali Usta'ya taşımaya karar verdim,ancak size de sorayım...Silindir çalışmaması ne demek,ne kadar masraf çıkartır tahmini olarak.Başına daha önce böyle bir hadise gelen oldum.Şimdiden teşekkürler.Saygılar.

YAMAHA XVS950A
İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)merhaba tahir silindir çalışmıyorun anlamı makinın bütün gücünü üreten 2 adet pistonu var bunlara piyasada genel anlamda silindir denir bu pistonlardan bisinde sorun varsa makina yeterli gücü üretemez
bujiyi yağlamasıda sorun olduguna işaret olabilir pistonun üzerinde sekman parçası var onda sorun olursa bu sorunlar olabilir çözümü piston sekman değişimi yani yeni motor yaptırmak gibi birşey tabi ben sadece olasılıkları söylüyorum doğru kararı ustalar kontrol ettikten sonra verecektir
motorun fiatı bu yüzden ucuz olabilir kolay gelsin![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)