Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

metehan sarıgöllü
    öğrenci
     regal raptor dd 250 9b
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

marş basıyor ama motor çalışmıyor

merhaba ilk önce kendimi tanıtıyım ankarada yaşıyorum üniversite öğrencisiyim salı günü ikinci el ragal raptor dd 250 9-b motosiklet alarak bende aranıza katıldım. Daha önce motosiklet tecrübem yoktu ama motoru yavaş yavaş kullanmaya başladım(trafiğe kapalı alanda kullanıyorum ehliyeti alana kadar) bu sabah motoru çalıştırmak istediğimde motorum çalışmadı marş bastı fakat çalışmadı daha yeni motor sahibi olduğumdan dolayı bu konu hakkında hiç bir bilgim yok eğer yardımcı olursanız sevinirim.

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Merhaba Metehan aramıza hoş geldin. Sabah denedim demişsin. Havalar bu aralar soğuk olduğu için, kuvvetle muhtemel, motorun soğuktu ve sende jikleyi çekmeden çalıştırmaya çalıştın. Onun için çalışmamıştır. Debriyajın orada metal bir kol var, o jikle. Kendine doğru çekerek marşa basarsan motorun sorunsuz bir şekilde çalışır.

Bu arada jikleyi çekmediğini tahmin ediyorum, yanılıyor olabilirim. Detaylı anlatırsan yardımcı olmaya çalışırız.

metehan sarıgöllü
    öğrenci
     regal raptor dd 250 9b
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    ilginiz için teşekkür ederim jikleyi çekerekte denedim benzin az diye yedek depoya alarak denedim hatta motor kullanmasını bilen tanıdıkta geldi motoru iterek çalıştırmayı denedik ama çalışacak gibi oluyor yine istop ediyor.

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Rica ederim Metehan yeter ki yardımcı olabilelim Valla aklıma gelen ilk şeyler rolanti ayarı düşük olabilir, karbüratöre pislik gelmiş olabilir. Diğer tecrübeli arkadaşlarında fikirleri olacaktır.

Aküde bir problem var mı? Gerçi vurdurarakta çalıştıramadık demişsin ama yinede sormak istedim.

synapse333 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

hsyn slvi
    öğrenci
     Regal Raptor dd250 e9b
     mersin
    Beğenmiş
    0
    {vb:rawphrase post_thanks_times_post, 2
    belki çok basit olacak ama benimde bi önerim var; daha doğrusu başıma geldi ondan söyledim, motorun ayağı kapanmadan ve gaz gidonunun üzerindeki kırmızı stop düğmesi kapalı durumda olmadan motor marş basar ama çalışmaz, ikisininde kapalı ve müşürlerinin takılı oladuğundan emin ol, eğer hala sorun varsa ayak müşürünü iptal ederk bi dene akünün ordan iptal edilebiliyor kolay gelsin...

metehan sarıgöllü
    öğrenci
     regal raptor dd 250 9b
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    yardımlarınız için çok teşekkür ederim sorunu çözdük sebep bujilermiş bujileri değiştirdikten sonra tekrar çalışmaya başladı.

DIESEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

alper bayrak
    ÇELEBİ P.S
     RR DD 350 E6-C
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı metehan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yardımlarınız için çok teşekkür ederim sorunu çözdük sebep bujilermiş bujileri değiştirdikten sonra tekrar çalışmaya başladı.
    soguk havalarda jıklesız calıstırmayın su aletlerı hatta bekleyın 2 dk ısınsın alet sonra kapatın jıkleyı. bıde motor sogukken gaz verıyonuz stop etmesın dıye jıklesız calıstırdıgınızda, ıyıce kesıyo bujıyi
    insan aklının erdiği karadar değil, deposundaki benzini kadar özgürmüş meğer...
    Benzinim bittiğinde anladım

dtahir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tahir Düzgün
    Bankacı
     YOK
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Merhabalar, RR da yeniyim biliyorsunuz.15 dakika kadar önce motoru çalıştırmayı denedim,ama ateşleme yapmıyor zannedersem..Telefonda Ali ustayla konuştum,birkaç şey tarif etti ama yine çalışmadı.Sorunun bujilerde olduğunu ve değiştirirsem düzeleceğini söyledi.Açıkçası nasıl değiştireceğimi tarif de etti ama çok hızlı konuştuğu için anlayamadım.Rica etsem bana yardımcı olabilir misiniz?Daha önce keeway superlight kullandım bujisi ortadaydı,bunun nerede olduğunu bile bulamadım...

serdarozgec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Serdar ÖZGEÇ
    pazarlama
     Fz6 Fazer
     Tokat
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı dtahir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar, RR da yeniyim biliyorsunuz.15 dakika kadar önce motoru çalıştırmayı denedim,ama ateşleme yapmıyor zannedersem..Telefonda Ali ustayla konuştum,birkaç şey tarif etti ama yine çalışmadı.Sorunun bujilerde olduğunu ve değiştirirsem düzeleceğini söyledi.Açıkçası nasıl değiştireceğimi tarif de etti ama çok hızlı konuştuğu için anlayamadım.Rica etsem bana yardımcı olabilir misiniz?Daha önce keeway superlight kullandım bujisi ortadaydı,bunun nerede olduğunu bile bulamadım...
    Ali usta cidden çok hızlı konuşuyor. bende yetişemiyorum ona

ortada ki kırmızının olduğu yerde buji var. tabi simetrisinde de aynı şekilde. yanlardaki kırmızılarda da o kapağı çıkaracağın vidalar var. tabi bunları yaparken birde buji anahtarına ihtiyacın olacak kolay gelsin.

resmin üzerinde orjinal boyut göster yazıyor. oraya tıkladığında daha net görebilirsin.
    Konu serdarozgec tarafından (12.January.2012 Saat 00:23 ) değiştirilmiştir.
    .

dtahir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tahir Düzgün
    Bankacı
     YOK
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı serdarozgec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ali usta cidden çok hızlı konuşuyor. bende yetişemiyorum ona

ortada ki kırmızının olduğu yerde buji var. tabi simetrisinde de aynı şekilde. yanlardaki kırmızılarda da o kapağı çıkaracağın vidalar var. tabi bunları yaparken birde buji anahtarına ihtiyacın olacak kolay gelsin.

resmin üzerinde orjinal boyut göster yazıyor. oraya tıkladığında daha net görebilirsin.
    Çok teşekkürler..Deneyeceğim bakalım..

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)