Tekrardan hoşbulduk
Celil abi bilgilerin için teşekkür ediyorum. Dediğin gibi orjinali değildir muhtemelen. Konya'nın şehir dışı sayılacak biryerindeydim motorum bozulduğunda. En yakında o gittiğim küçük motorcu vardı. Yaklaşık 45 dk - 1 saat motoru taşıdık

Orasıda vasat biyerdi zaten.
Peki bu durumda değiştirdiği parça sorunlu ise ne yapmam lazım tam olarak. Bugün tamire gideceğim gittiğimde durumu ne şekilde ortaya koymalıyım?
valla
Malum öğrencilik halleri :P Şaka bi yana ondan bi 3 4 gün önce depoyu fullemiştim sanırım. İkinci el durumu biraz göreceli sanırsam. Ben bu motorun sıfırına 2,5 - 3 milyar para vermiş olsaydım inanılmaz bi pişmanlık duygusu olacaktı. Ben bunu 600e aldım 100-150 masraf yaptım. En son yine bi halta yaramadı gerçi :D
Ayrıca birde yakıt problemim var. Ben 63 kiloyum artçımda yaklaşık 60 kg. Bu şekilde şehir dışı kısa mesafe gezisi yaptık. Yaklaşık 120 km şehir dışı gerisi şehir içi olarak 260 civarında km yaptık. Benzin bitmek üzereydi. 55 liralık benzin aldık toplamda. Şehir dışı olmasına rağmen kmde 25 kuruş gibi bir sonuç çıkıyor. Bana oldukça fazla geldi. Bu neden kaynaklanabilir.
Benzin masrafından kaçmak için söylemiyorum. Verdiğim parayı hakedecek bi motor değil. Yani bir chopper yada bir supersporta o benzin parasını versem sorun değil. Ama sonuçta epi topu bi scooter. Yaptığı hız belli gücü belli.
Şu an için motorun şöyle problemleri var.
- Ön kaporta (motorda grenaj oluyor galiba) dağıldı. (Ortak apartmanın bahçesinde süreceğim diyen arkadaşım tarafından)
- Aynalar kırıldı. Ortak motoru ben parkedeyim diyen arkadaşım ikisini farklı zamanlarda aynı yöntemle motoru geri geri getirirken kırdı.
- Ön cam kırıldı. Bunuda başka bir arkadaşım yaptı. Bunu nasıl yaptığına hala akıl sır erdiremedim. Motorun hiç biyerinde bişey yok. Sadece orayı kırmış.
- Farlar gitti. (O bahsettiğim parça değişiminden sonra)
- Ön-arka sinyaller yok. Stop lambasıda yok. Yani çalışmıyor. Eski sahibinden bu şekilde aldım.
- Akü bitmiş. Yine bu şekilde aldım.
- Arka fren çok zayıfladı bi anda böyle oldu neden bilmiyorum.
- Ön fren hiç yok, yani tutmuyor. Aldığım adam bana fren değil debriyaj dedi. Bende motordan hiç anlamadığım için inanmıştım.
- Korna tuşu basmıyor. Direk mekanik olarak basmıyor.
- Gaz teli sıkıştı kaldı.
- Yakıt ibresi çalışmıyor. O parça değiştikten sonra sıkıntılı çalışıyordu yanlış gösteriyordu, bazen çalışıyor bazen çalışmıyordu. Şu an hiç çalışmıyor.
- Akü ibreside geçen yaptığımız gezi esnasında en tepede takılı kaldı.
Motoru kullanmak için değil, satmak için yaptırıyorum. Bu şekilde satmak istemiyorum. Bu şekilde alacak olan muhtemelen motordan anlamıyor olacaktır. Benim derdim 200 250 lira yani ne gerekiyorsa yapayım. 800e vereyim birisine. Motoru aldığım günden beri uğraşıyorum. İlk gün bile yolda kaldım.
Kaporta ve akü dışında bu söylediklerimin tahmini maliyeti olacaktır sizce?