Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 39 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Oğuz Kaan AÇA
    Müzisyen
     Çelik - Martian 150
     Konya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Smile Konya'dan selam

Merhabalar,

Foruma yeni katılıyorum. Yaşımdan tahmin edeceğiniz gibi motorsiklet geçmişim çok kısa.

Eskiden yani 1,5 ay öncesine kadar motor yada araba merakım yoktu. Sakin sakin gider gelirdim. İşim sebebiyle gece istediğim saatte eve dönmek için yada işe gitmek için ulaşım aracı şart oldu. İnternetten ilanlara bakarken ikinci el Çelik Motor Martian 150 scooter denk geldi satıcıyla görüştüm anlaştık motoru satın aldık. O zamanlar motor hakkında 0 bilgiye sahip olduğum için 100'lük cup arıyordum sonra "150lik oğlum bu deli kaçar" dedik hevesle aldık. Sonra iş şartları gereği artık motora pek ihtiyaç yoktu. Bende motoru ilk aldığım zamanlar huyuna suyuna alışamamışken 2 güne bir sorun çıkarıyordu. Hatta akü bitmişti, ayak marşıda yoktu. (Ayak marşının ne olduğunu bilmiyordum :mrgreen Malum borçlandıkta aldık akü değiştirmeye param yoktu. En azından ayak marşını aldım Hatta bi ara şöyle bi olay oldu;

Yolda giderken benzinin azaldığını farketmedim ve benzin bitti şansıma petrolün tam önünde bitti girdim petrole benzin aldım. Marşa bastım çalışmadı. Normalde akü bittiği için yanımda aktarma kablosu ile gezerdim. Sadece o gün motoru temizlerken çıkarmıştım geri koymayı unutmuşum. Pedaldan denedim çalışmadı yaklaşık 2 saat boyunca artçımla beraber petrole giren her arabaya aktarma kablosu sorduk. Kimseden kablo bulamadık. Bi araba durdurdum oda yok dedi ama ben motorcuyum anlarım dedi geldi motorda bişeyler yaptı ayak marşına arka arkaya tahminimce 40 kere bastı olmadı. Sonra motordan bi gürültü geldi daha doğrusu patlama sesi. Baktık olmuyor en sonunda en yakında olan motor tamircisine götürdük. (motoru petrole bırakıp daha sonra servis çağırmadığıma çok pişmanım.)

Adama durumu anlattım tamam abim bakayım dedi haber edeceğim akşam 6 gibi alırsın dedi. Tamam dedim motor hakkında bilgi vermek için ve ücret konusunu söylemek için arayacaktı aramadı biz 3 gibi aradık adam daha bakmadım akşam bakacağım dedi 6da tekrar aradım baktım ama yetişmez yarın alırsın dedi. Yarın sabahtan yine erteleye erteleye öğleden sonra teslim aldım motoru. Motoru denedim herşey güzeldi ama farlar dikkatimi çekti farlar yanmıyordu.

+Abi bunlar yanıyordu
    -Abim bak etrafı kararmış bunlar patlak yanmazki
    +Abi 4ü birden mi patladı
    -Valla abim bunlar patlak değiştireceksen ön arka toplamda 25 lira

gibi bi konuşma geçti. Neyse dedik daha sonra bakarız dedim. O an motorun çalıştığına şükrediyorum çünkü. Yine motorun çalışmasına şükrettiğim için bi detayı daha atlamışım. Gazı verdiğimde ilk başta çok kısa bi süre motor kendini geri çekiyor daha sonra gazı alıyor. Bu bi sorun mudur değil midir bilmiyorum.

Dediğim gibi motoru tamirciye verdikten bu iki sorun oldu.
    Ayrıca şu an sinyal, farlar, benzin ibresi, arkadaki stop lambası ve sinyaller yani hiç bişey çalışmıyor. Bunun sebebi nedir? Eski sahibi motora teyp takmış aküye gelen kabloda aktarmalar var. onlardan olduğunu tahmin ediyorum.

Bunları güvenilir bi motor tamircisine gösterdiğimde bana diyeceği şey ne olacaktır sizce?

Ayrıca tamirciye motoru götürdüğümde değiştirdiği parça fotoğraftaki parça idi yani manyeto (öyle tahmin ediyorum)

Ekleme:

Regal Raptor'a yönelme işi tamamen tavsiye üzerine denk geldi. İlk başta motorumun yakıtından ve sorunlarından bıkmam üzerine ybr125 yada CBF150 bakmamla başladı. Sonra arkadaşım gece motorlara bakarken yanıma geldi böyle böyle bi marka varmış falan derken araştıra araştıra en son buraya geldim. Samimi ortamı gördüm. Aranıza katıldım.

Bu tarz bi motor isteme sebebimde uzun yol seyahatini sevmemdir. Bayramın ilk günü artçımla beraber gün içerisinde yaklaşık 200 km yaptık 120 kmsi şehir dışı. Sonra bu ybr'ler çok az yakıyor bizim benzine verdiğimiz parayla adamlar 400 km yol gidiyor dedim ybr'lere merak sardım. Sonra dediğim gibi tavsiye üzerine yöneldim. Bi YBR yada emsali olan commuterle Regal Raptor Chopperı yanyana koyduğumuzda aradaki fark belli oluyor. Dış görünüş açısından RR bi çinliye göre çok başarılı ama motor işin içine girdiğinde durumlar nasıl oluyor onu merak ediyorum ki gördüğüm kadarıyla RR gayet başarılı motorlar üretiyor.
    Konu kaanaca tarafından (12.November.2011 Saat 08:01 ) değiştirilmiştir. Sebep: Ekleme

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    aramıza hoşgeldin arkadaşım
    resimdeki parça tahminimce şarj dinamosunun bi parçası olmalı alternatör veya regulator tam emin değilim daha önce sökmedim veya sökülmüşünü görmedim. yani araçtaki mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çeviren ve voltajı ayarlayan kısım. mootrun giderken aküden değil dinamodan alır far ampul vs. için enerjiyi. o parça dzgün çalışmadıgından dolayı akünü şarjlıyamıyo ve bitiyodur devamlı. o parça değiştikten sonrada ampullerin patlamışsa - ampullerin diğer elektirik ekipmanlarına göre dha hassas olduğunu düşünürsek yeni takılan parça voltaj veya akımı ayarlayamadığından patlamış olabilir.
    At avrat silah

Oğuz Kaan AÇA
    Müzisyen
     Çelik - Martian 150
     Konya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Hoşbulduk

Açıkçası scooter sevmediğim için bu motora masraf yapmak istemiyorum. Bugün motorum yine bozuldu. Gaz teli sanırsam biyere sıkıştı dolayısıyla motorum petrole girmek üzereyken tam gaz devam etti. Artçımla beraber biraz telaş yaptık ama kontaktan kapattık sorunsuz petrole girdik. Daha sonrasında motorun bozukluğunu unutarak dalgınlıkla ayak marşından çalıştırdım motor kaçtı gitti orası ayrı bi olay :mrgreen:

Yarın motorumu tamir için sanayiye götüreceğim bakalım durum ne olacak. Ona göre buradan bilgilendirmeye devam edeceğim.

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    benzin istasyonunun etrafındamı dönüyosun devamlı hep de petrole yakın oluyosun :mrgreen: şaka bi yana geçmiş olsun arkadaşım.yeni sürücü olmana ragmen panik yapmadan hakim olmuşsun duruma. işte ben bu yüzden ilk motorun 2.el alımına karşıyım.daha bişeyleri keşfedemeden zırt pırt sorunla uğraşmak.- tabi cidden gözü gibi bakıpta mecburen elden çıkarmak için satanlara sözüm yok.umarım bu tarz olaylar seni motordan soğutmaz
    At avrat silah

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,891
    Beğenilmiş
    7,142
    merhaba oğuz aramıza hoş geldin
    resimdeki parça motorun elektiğini üreten aküyü dolduran parça takılan parça orjinali değilse bu tip sorunlar olabilir ama önce ampulleri değiştip denemek lazım sorun devam ederse parçadan şüpelenebilirsin
    regal raptor çin makinalrın arasında en iyisidir ama benzin konusunda scoter den fazla yakar 100km şehir trafiğine 3,5 -4 lite yakar

Oğuz Kaan AÇA
    Müzisyen
     Çelik - Martian 150
     Konya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Tekrardan hoşbulduk

Celil abi bilgilerin için teşekkür ediyorum. Dediğin gibi orjinali değildir muhtemelen. Konya'nın şehir dışı sayılacak biryerindeydim motorum bozulduğunda. En yakında o gittiğim küçük motorcu vardı. Yaklaşık 45 dk - 1 saat motoru taşıdık Orasıda vasat biyerdi zaten.

Peki bu durumda değiştirdiği parça sorunlu ise ne yapmam lazım tam olarak. Bugün tamire gideceğim gittiğimde durumu ne şekilde ortaya koymalıyım?

Malum öğrencilik halleri :P Şaka bi yana ondan bi 3 4 gün önce depoyu fullemiştim sanırım. İkinci el durumu biraz göreceli sanırsam. Ben bu motorun sıfırına 2,5 - 3 milyar para vermiş olsaydım inanılmaz bi pişmanlık duygusu olacaktı. Ben bunu 600e aldım 100-150 masraf yaptım. En son yine bi halta yaramadı gerçi :D

Ayrıca birde yakıt problemim var. Ben 63 kiloyum artçımda yaklaşık 60 kg. Bu şekilde şehir dışı kısa mesafe gezisi yaptık. Yaklaşık 120 km şehir dışı gerisi şehir içi olarak 260 civarında km yaptık. Benzin bitmek üzereydi. 55 liralık benzin aldık toplamda. Şehir dışı olmasına rağmen kmde 25 kuruş gibi bir sonuç çıkıyor. Bana oldukça fazla geldi. Bu neden kaynaklanabilir.

Benzin masrafından kaçmak için söylemiyorum. Verdiğim parayı hakedecek bi motor değil. Yani bir chopper yada bir supersporta o benzin parasını versem sorun değil. Ama sonuçta epi topu bi scooter. Yaptığı hız belli gücü belli.

Şu an için motorun şöyle problemleri var.

- Ön kaporta (motorda grenaj oluyor galiba) dağıldı. (Ortak apartmanın bahçesinde süreceğim diyen arkadaşım tarafından)

- Aynalar kırıldı. Ortak motoru ben parkedeyim diyen arkadaşım ikisini farklı zamanlarda aynı yöntemle motoru geri geri getirirken kırdı.

- Ön cam kırıldı. Bunuda başka bir arkadaşım yaptı. Bunu nasıl yaptığına hala akıl sır erdiremedim. Motorun hiç biyerinde bişey yok. Sadece orayı kırmış.

- Farlar gitti. (O bahsettiğim parça değişiminden sonra)

- Ön-arka sinyaller yok. Stop lambasıda yok. Yani çalışmıyor. Eski sahibinden bu şekilde aldım.

- Akü bitmiş. Yine bu şekilde aldım.

- Arka fren çok zayıfladı bi anda böyle oldu neden bilmiyorum.

- Ön fren hiç yok, yani tutmuyor. Aldığım adam bana fren değil debriyaj dedi. Bende motordan hiç anlamadığım için inanmıştım.

- Korna tuşu basmıyor. Direk mekanik olarak basmıyor.

- Gaz teli sıkıştı kaldı.

- Yakıt ibresi çalışmıyor. O parça değiştikten sonra sıkıntılı çalışıyordu yanlış gösteriyordu, bazen çalışıyor bazen çalışmıyordu. Şu an hiç çalışmıyor.

- Akü ibreside geçen yaptığımız gezi esnasında en tepede takılı kaldı.

Motoru kullanmak için değil, satmak için yaptırıyorum. Bu şekilde satmak istemiyorum. Bu şekilde alacak olan muhtemelen motordan anlamıyor olacaktır. Benim derdim 200 250 lira yani ne gerekiyorsa yapayım. 800e vereyim birisine. Motoru aldığım günden beri uğraşıyorum. İlk gün bile yolda kaldım.

Kaporta ve akü dışında bu söylediklerimin tahmini maliyeti olacaktır sizce?

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,891
    Beğenilmiş
    7,142
    Alıntı kaanaca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tekrardan hoşbulduk

Celil abi bilgilerin için teşekkür ediyorum. Dediğin gibi orjinali değildir muhtemelen. Konya'nın şehir dışı sayılacak biryerindeydim motorum bozulduğunda. En yakında o gittiğim küçük motorcu vardı. Yaklaşık 45 dk - 1 saat motoru taşıdık Orasıda vasat biyerdi zaten.

Peki bu durumda değiştirdiği parça sorunlu ise ne yapmam lazım tam olarak. Bugün tamire gideceğim gittiğimde durumu ne şekilde ortaya koymalıyım?
    valla

Malum öğrencilik halleri :P Şaka bi yana ondan bi 3 4 gün önce depoyu fullemiştim sanırım. İkinci el durumu biraz göreceli sanırsam. Ben bu motorun sıfırına 2,5 - 3 milyar para vermiş olsaydım inanılmaz bi pişmanlık duygusu olacaktı. Ben bunu 600e aldım 100-150 masraf yaptım. En son yine bi halta yaramadı gerçi :D

Ayrıca birde yakıt problemim var. Ben 63 kiloyum artçımda yaklaşık 60 kg. Bu şekilde şehir dışı kısa mesafe gezisi yaptık. Yaklaşık 120 km şehir dışı gerisi şehir içi olarak 260 civarında km yaptık. Benzin bitmek üzereydi. 55 liralık benzin aldık toplamda. Şehir dışı olmasına rağmen kmde 25 kuruş gibi bir sonuç çıkıyor. Bana oldukça fazla geldi. Bu neden kaynaklanabilir.

Benzin masrafından kaçmak için söylemiyorum. Verdiğim parayı hakedecek bi motor değil. Yani bir chopper yada bir supersporta o benzin parasını versem sorun değil. Ama sonuçta epi topu bi scooter. Yaptığı hız belli gücü belli.

Şu an için motorun şöyle problemleri var.

- Ön kaporta (motorda grenaj oluyor galiba) dağıldı. (Ortak apartmanın bahçesinde süreceğim diyen arkadaşım tarafından)

- Aynalar kırıldı. Ortak motoru ben parkedeyim diyen arkadaşım ikisini farklı zamanlarda aynı yöntemle motoru geri geri getirirken kırdı.

- Ön cam kırıldı. Bunuda başka bir arkadaşım yaptı. Bunu nasıl yaptığına hala akıl sır erdiremedim. Motorun hiç biyerinde bişey yok. Sadece orayı kırmış.

- Farlar gitti. (O bahsettiğim parça değişiminden sonra)

- Ön-arka sinyaller yok. Stop lambasıda yok. Yani çalışmıyor. Eski sahibinden bu şekilde aldım.

- Akü bitmiş. Yine bu şekilde aldım.

- Arka fren çok zayıfladı bi anda böyle oldu neden bilmiyorum.

- Ön fren hiç yok, yani tutmuyor. Aldığım adam bana fren değil debriyaj dedi. Bende motordan hiç anlamadığım için inanmıştım.

- Korna tuşu basmıyor. Direk mekanik olarak basmıyor.

- Gaz teli sıkıştı kaldı.

- Yakıt ibresi çalışmıyor. O parça değiştikten sonra sıkıntılı çalışıyordu yanlış gösteriyordu, bazen çalışıyor bazen çalışmıyordu. Şu an hiç çalışmıyor.

- Akü ibreside geçen yaptığımız gezi esnasında en tepede takılı kaldı.

Motoru kullanmak için değil, satmak için yaptırıyorum. Bu şekilde satmak istemiyorum. Bu şekilde alacak olan muhtemelen motordan anlamıyor olacaktır. Benim derdim 200 250 lira yani ne gerekiyorsa yapayım. 800e vereyim birisine. Motoru aldığım günden beri uğraşıyorum. İlk gün bile yolda kaldım.

Kaporta ve akü dışında bu söylediklerimin tahmini maliyeti olacaktır sizce?
    valla oğuz sana ne desem bilemedim makinada sağlam yerleri yazsan daha kısa sürerdi:mrgreen: makinanın elle tutulur bir yeri kalmamışki bence sen buna masraf yapmadan bu şekilde 3 e 5 e bakmadan müşteri bulabilirsen ver ama illada yaptırmak istiyorum dersen öncelikle motorcunla yapılacak işleri tek tek konuş ve pazarlık et scoter parça fiatlarını bilmiyorum ama baya masraflı olur özellikle ön granaj sana kolay gelsin

Oğuz Kaan AÇA
    Müzisyen
     Çelik - Martian 150
     Konya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Aynen abi dediğin gibi motorun elle tutulur herhangi bir yeri kalmadı. Sadece bazen çalışıyor :D :D

Ön grenajı arkadaşım zaten kendi yaptıracak. Bunu satar satmaz zaten hemen taksitle Regal alacağım. 250 cc düşünüyorum şu an için. Araştırmaya devam zaten.

Oğuz Kaan AÇA
    Müzisyen
     Çelik - Martian 150
     Konya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Red face Teşekkürler

Tekrardan merhaba,

Dün akşam elime pensemi aldım motorumu bırakığım yere gittim. Gittiğimde gaz teli durumunun kendi kendine düzeldiğini ve eskisine göre daha yumuşak olduğunu gördüm.

Elimdeki penseylede arka frenin gerginliğini ayarlayan vidayı sıktım. Şu an için frende sorunsuz çalışıyor. İlginç. Şimdilik farlar, sinyaller, stop lambaları ve grenaj dışında ciddi olarak bişey kalmadı. Buna şükretmek dışında pek bişey yapılamaz sanırsam.

Yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Böyle bir site bünyesinde üye olduğum içinde gayet mutluyum. Regal'imi alır almaz gezilerinizde yanınızda küçük bir motorcu olarak bulunmak isterim.

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,891
    Beğenilmiş
    7,142
    Alıntı kaanaca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tekrardan merhaba,

Dün akşam elime pensemi aldım motorumu bırakığım yere gittim. Gittiğimde gaz teli durumunun kendi kendine düzeldiğini ve eskisine göre daha yumuşak olduğunu gördüm.

Elimdeki penseylede arka frenin gerginliğini ayarlayan vidayı sıktım. Şu an için frende sorunsuz çalışıyor. İlginç. Şimdilik farlar, sinyaller, stop lambaları ve grenaj dışında ciddi olarak bişey kalmadı. Buna şükretmek dışında pek bişey yapılamaz sanırsam.

Yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Böyle bir site bünyesinde üye olduğum içinde gayet mutluyum. Regal'imi alır almaz gezilerinizde yanınızda küçük bir motorcu olarak bulunmak isterim.
    makina satılacagını analadı sana iyi danranıyor )

Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)