| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
Çelik - Martian 150
Konya
0 Rh (+)Son durum için sabah ustanın yanına gittim. Bana elektrik sisteminin inanılmaz şekilde karıştırıldığını baya dağıltığını söyledi. Eski sahibi cd çalar + 2 tane koca koca hoparlör takmış. Kabloyu biyerden çıkmış başka biyere takmış falan. Elektrik sistemide öyle bi durumda. Sabah gittim usta yoktu kardeşi bana şunun gibi bi açıklama yaptı; akü şarj olmuyor. Şarj dinamosu sorunlu olabilir abim bakacak dedi. Ayak marşının oradaki dişlilerdede sorun var bakılacak yani abim bakacak dedi. Neyse dedim az daha dur bekle sabret![]()
Çelik - Martian 150
Konya
0 Rh (+)Bugün akşam aldığım son bilgiyide dahil edersek durum şöyle;
- Akü değişti,
- Buji değişti,
- Yağı tamamen değişti,
- Hava filtresi değişti,
- Manifold değişti,
- Aküyü şarj etmeye yarayan parçanın montajı önceden yanlış yapıldığı için oradan sorun çıkarmış kabloların bazıları hasarlı durumda. Hatta bitanesi tamamen gevrek gibi yanmış.
İlk saydığım 5 madde için malzeme ücreti olarak 80, işçilik 35 verdim. Bugünde dediğim şarj meselesini yapan parça içinde 15 lira, montajı için 5 lira verdim. Ustam sağolsun arıyor soruyor. Müsaitsen gelde göstereyim en iyisi görmen diyor
Yarın motoru ayağa kaldırdıktan sonra arkadaşımın dağıttığı ön grenajı yaptırdıktan sonra motorun artık ciddi bir sorunu kalmıyor inşallah. Artık farlarım çalışacak ondan eminim.
Onun dışında sinyallere ve stop lambasınada bakacağız muhtemelen ampülleri patlak durumda. Ön fren hidrolik göbeği değişecek. Oda 25 liraymış. Tamirciye bi girdiğimde sinyaller, ön fren göbeği ve stop lambasına baktıracağım. Bildiğim kadarıyla başka işi kalmıyor.
Ayrıca;
- Tüm elektrik tesisatı gözden geçirildi, kusurlu noktalar tamir edildi.
- Subap ayarı yapıldı.
Sandığımdan daha kolay oldu. Sağolsun ustamı seviyorum![]()
Çelik - Martian 150
Konya
0 Rh (+)Günlük raporlama zamanı geldi
Ustama gittim aldım motoru. Durumu sordum. Aküyü şarj etme problemi olduğu için yada benzeri bi durum söz konusu olduğu için regülatör değişti. Düzeleceğini umuyorduk ama olmadı. Farlar yine çalışmıyor aküde boş olduğu için yine kick start olayı ile çalıştırıyorum.
Motorun düzeldiği rolantiden ve sesinden anında anlaşılıyor bu güzel haber. Farlar ve diğer elektriğe bağlı aksamlar için şu an elektrik aksamını değiştirmekten başka çözüm yokmuş. Yani öyle diyor. Ama biraz yolmaya çalışıyor gibi geldi. Bugün grenajıda yaptıracağım akşama doğru parçacıya gideceğiz bakalım daha sonra elektrik işide halledilecek umarım. Bana toplamda 200ü bulacak gibi geliyor ama bakalım.
İlk aşamada 80 parçaya verdim, 35 işçiliğe verdim. İkinci işlemde ise 20 lira işçilik ve parçaya verdim. Şu an 135 tuttu. İnşallah toparlarız biraz.
Çelik - Martian 150
Konya
0 Rh (+)Abilerim merhaba. 2 3 gündür işlerden dolayı foruma giremedim. Sizden son kez yardım istiyorum
Bu arada motorun elektrik olayı yine düzelmedi akü şarj olmuyor regülatör değişecek dediler onada tamam dedim onuda yaptırdım yine olmadı. Motorcunun dediğine göre yaklaşık bi 70 lira civarında daha masrafı var. Ben artık bu motorla uğraşmaktan bıktım o yolda kalmaktan bıkmadı Gerçi tamirden sonra 10 km bile yol yapmadım. 2 3 gün hiç binmemiştim bugün ayak marşına iki kere gaz vermeden bastım ardından bi kere hafif gaz verdim bastım direk çalıştı ve sesi çok düzgündü ilginç geldi çok şaşırdım. Acaba bu dediğim olayın masrafı ne kadar tutarki?

YAMAHA XVS950A
İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)görünüşe göre motorun çalışması performansı düzeldi fakat şarz olayında bir karışıklık var elektrik üreten parçayı değiştirdikten sonra geride konjektör kalıyor konjektörün görevi sargının ürettiği elektiriği doğru akıma çevirip aküyü şarz etmek ve makinanın diğer elektik ihtiyacını karşılamak bence orada bir sorun var ve usta bunu çözemiyorsa ustada bir sorun var sana kolay gelsin![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)