Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 38 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı aidikurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla altına ve ustune bır tane termal ıclık al ayagınada motosıklet ıcın kıslık bot al ,kıslıkda bır eldıven.İnan bana isterse -10 derece olsun sıcacık gıdersın.

Yoksa ustune ıstersen 4 kazak gıy 3 tanede pantolon yınede usursun
    öncelikle bilgi için tşk ederim.
    internette termal içlik ile normal içliği karşılaştırdım. benim içime giydiğim %100 pamuk.
    termal içlik %49 Viskoz %49 Polyester %2 Elastan yazıyor.bu doğrumudur
    böyle olanındanmı almak gerekiyor sizdekide böylemi ?? çünkü görüntü birbirine benziyor.termal diye başka bişey almak istemiyorum :D
    yada termal dedikleri viskos: çakma fabrikasyon kendini yün sanan materyal + polyester:bi çeşit naylon muşambamsı materyal bunu dokunarak ayırt edebilirim herhangi bir magazaya gittigimde. normal bi yerden almak istiyorum çünkü motor magazasına gidince 10 liralık şeye 30 lira fiyat çekerler şimdi :P ama termal diye başka bişe almak istemiyorum. satıcıları biliosunuz satmak için "heaa abi termal bu" derler walla :P... kendimi şu beyaz showdaki pskopat gibi hissettim öyle olsun ama böyle olmasını istiyorum tarzı konuşunca hhahahahhahahaha
    At avrat silah

Salih Özler
    unemployed
     DD350 E-6c Daytona
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı falldown Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle bilgi için tşk ederim.
    internette termal içlik ile normal içliği karşılaştırdım. benim içime giydiğim %100 pamuk.
    termal içlik %49 Viskoz %49 Polyester %2 Elastan yazıyor.bu doğrumudur
    böyle olanındanmı almak gerekiyor sizdekide böylemi ?? çünkü görüntü birbirine benziyor.termal diye başka bişey almak istemiyorum :D
    yada termal dedikleri viskos: çakma fabrikasyon kendini yün sanan materyal + polyester:bi çeşit naylon muşambamsı materyal bunu dokunarak ayırt edebilirim herhangi bir magazaya gittigimde. normal bi yerden almak istiyorum çünkü motor magazasına gidince 10 liralık şeye 30 lira fiyat çekerler şimdi :P ama termal diye başka bişe almak istemiyorum. satıcıları biliosunuz satmak için "heaa abi termal bu" derler walla :P... kendimi şu beyaz showdaki pskopat gibi hissettim öyle olsun ama böyle olmasını istiyorum tarzı konuşunca hhahahahhahahaha
    Fiyatı 100 tl civarı ama şunu incelemekte fayda var. Neopren dalışta giysi olarak sıcak tutuyor ama terletir mi, soru işareti..
    http://www.motosikletim.com.tr/urun/...lon-iclik.aspx
    Termal içliği dağcılıkta çok kullanırlar. Pamuklu gibi teri tutmaz, çabuk kurur. Dış kat (ceket, pantolon) giysinin en önemli kısmı bence. Gore tex ya da onun türevi membranların kullanıldığı dış kat giysiler evet pahalı ama ne yağmur geçiriyor ne terletiyor. Tecrübeyle sabittir

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı TWO-WHEEL TANGO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fiyatı 100 tl civarı ama şunu incelemekte fayda var. Neopren dalışta giysi olarak sıcak tutuyor ama terletir mi, soru işareti..
    http://www.motosikletim.com.tr/urun/...lon-iclik.aspx
    Termal içliği dağcılıkta çok kullanırlar. Pamuklu gibi teri tutmaz, çabuk kurur. Dış kat (ceket, pantolon) giysinin en önemli kısmı bence. Gore tex ya da onun türevi membranların kullanıldığı dış kat giysiler evet pahalı ama ne yağmur geçiriyor ne terletiyor. Tecrübeyle sabittir
    bilgi için tşk. ama bu çok pahalı ya. bunun yerine üstüne biras daha konur senin dediğin gibi normal kışlık motorcu pantolunu alınır ama işte bende onları yakıştıramıorum cruiser motora. ama haklısın sanırım. aşırı yagmura yakalanıp kot ıslandıktan sonra çarpan rüzgarıda hesaba katınca ve de ıslaklık altta giydiğimiz termale gelince termal ne kadar iş görür kafam karıştı şimdi.:? kuru ayaz tamam da
    At avrat silah

Salih Özler
    unemployed
     DD350 E-6c Daytona
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    bilgi için tşk. ama bu çok pahalı ya. bunun yerine üstüne biras daha konur senin dediğin gibi normal kışlık motorcu pantolunu alınır ama işte bende onları yakıştıramıorum cruiser motora. ama haklısın sanırım. aşırı yagmura yakalanıp kot ıslandıktan sonra çarpan rüzgarıda hesaba katınca ve de ıslaklık altta giydiğimiz termale gelince termal ne kadar iş görür kafam karıştı şimdi.:? kuru ayaz tamam da
    Kışın -yağışlı havayı hesaba katarak-motora binmek çok iyi bir giysi donanımı gerektiriyor. Fakat ne yazık ki ihtiyacı karşılayacak giysiler maliyetleri dolayısı ile pahalı. Gore tex'in metre fiyatı 20$ idi. Bir pantolona en az 2 kat gore tex astar konsa rahat 4 metre yani 80 $ sırf astar maliyeti var. Dış katlarda da Cordura, rip stop, vb.. özellikte kumaş kullanıyorlar. Yani her malzeme patentli. Gore tex in kopyası olan membranlar da onun kadar kaliteli değil ne yazık ki. Ama işi ucuza kapatayım dediğin zaman da ya ıslanıyorsun ya terliyorsun. 1,5 mm dana derisi de çözüm değil, deri ıslandığında üşütüyor. Peki bu danalar kışın yağmura yakalandığında üşümüyor mu? Bak benim de kafam karıştı :mrgreen::mrgreen: En iyisi kışın motora binmemek. En azından yağmur ihtimali fazla olan günlerde.

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı TWO-WHEEL TANGO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kışın -yağışlı havayı hesaba katarak-motora binmek çok iyi bir giysi donanımı gerektiriyor. Fakat ne yazık ki ihtiyacı karşılayacak giysiler maliyetleri dolayısı ile pahalı. Gore tex'in metre fiyatı 20$ idi. Bir pantolona en az 2 kat gore tex astar konsa rahat 4 metre yani 80 $ sırf astar maliyeti var. Dış katlarda da Cordura, rip stop, vb.. özellikte kumaş kullanıyorlar. Yani her malzeme patentli. Gore tex in kopyası olan membranlar da onun kadar kaliteli değil ne yazık ki. Ama işi ucuza kapatayım dediğin zaman da ya ıslanıyorsun ya terliyorsun. 1,5 mm dana derisi de çözüm değil, deri ıslandığında üşütüyor. Peki bu danalar kışın yağmura yakalandığında üşümüyor mu? Bak benim de kafam karıştı :mrgreen::mrgreen: En iyisi kışın motora binmemek. En azından yağmur ihtimali fazla olan günlerde.
    hmm sen bayaı bi prof. olmuşsun kumaşlar konusunda bi sorum olucak hani şu motomaxde hudsonda vs. de satılan 100 150 liralık montlar pantolonlar var ya goretex değil ama . aerotex falan yazıo (rüzgar su geçirmez dio) ama onlarladamı ıslanıyosun içine sumu alıyo?? mesala bu 80 liraya düşmüş yazıo bende yedim ya :P buna 305 lira veren varmıdırki zaten neyse ürün bu :
    http://www.motomaxonlineshop.com/mai...t-pmu1714.html

bunları soruyorum çünkü sizlerin kış deneyimlerinden yararlanayım her çeşit malzemeyi bileyimki bi kere alayım tam alayım. bu benim ilk kışım olucak :mrgreen: bunu alayım şunu alayım hmmm olmadı bide şunu deneyim diyip paraları leylalamanın anlamı yok yada işimi ggörmicek şeylere toplamda 200 250 lira vermeninde...

bu arada yagmurda ıslanan dananın cevabı :D mesela penguenlerin 10mm derisi yok. vucud ısısını koruyan şey yağ deri sadece vucudun dış mekanla olan ilişkisini kesio. yani bizi motorda rüzgardan koruyo- ve bence mükemmel koyuro. deri ceket altına giydigim normal bişeyle bile hiç bişekilde üşümüorum ama ıslanmasın diye yagmurda giyemiorum.
    At avrat silah

Salih Özler
    unemployed
     DD350 E-6c Daytona
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    hmm sen bayaı bi prof. olmuşsun kumaşlar konusunda bi sorum olucak hani şu motomaxde hudsonda vs. de satılan 100 150 liralık montlar pantolonlar var ya goretex değil ama . aerotex falan yazıo (rüzgar su geçirmez dio) ama onlarladamı ıslanıyosun içine sumu alıyo??
    Benim de motosiklet geçmişim 2 yıl. Geçen kış binmedim, kışlık motosiklet ürünlerini dolayısıyla kullanmadım. Fakat bir dönem dağcılık tecrübem oldu. Kışın motosiklet üzerinde yağışlı havada 100 km süratle gitmek, kişiyi kış dağcılığı koşullarına benzer koşullara maruz bıraktığından motosiklet giysisi üreticileri de tırmanışlarda kullanılan ürünlerin hemen hemen aynısını kullanıyorlar. Kış tırmanışlarında gore tex veya kopyası olan ürünler vazgeçilmezdir. Gore tex tesadüf sonucunda bulunmuş, üzerindeki çok küçük deliklerin su moleküllerinin girmeyeceği kadar küçük, fakat hava moleküllerinin gireceği kadar genişlikte olması dolayısı ile su geçirmeyen fakat soluyan bir membrandır.Yapılan bir testte gore tex membrandan yapılmış (sadece membran, yani dışında kumaş yok) bir eldiven giyen şahıs elini suya sokar, bir müddet bekletikten sonra elini sudan çıkarır ve eldiveni de çıkardığında elinin 1) Terlememiş olduğunu 2) dışarıdan su girmediğini, sonuç olarak elinin kuru kaldığını görür.
    Gore tex su geçirmez mi? Elbette geçirir: Basınçlı su tutulduğu zaman!! Bu yüzden, gore tex ve benzeri kumaşları satarken dipnot olarak su geçirgenliği: şu kadar basınç diye test verilerini sunarlar. İşte bu noktada ''gore tex'in kopyası olan membranın kalitesi'' ortaya çıkar. Su geçirgenliği fazlaysa kötü, birinci görevini yapmıyor demektir. Veya soluma kabiliyeti az ise sucuk gibi terletecektir.
    Şimdiye dek çok gore tex alternatifi ürün üretildi.. Dry max, H2 O proof, vs.. Her firma Gore tex'e 20$ bayılmak istemediğinden kendisi membran üretmeye çalışıyor. Fakat hepsi başarılı değil. Ben dağcılığı bırakalı 6 sene oldu, fakat kardeşime bot bakmak için Karaköy deki mağazalara gittiğimde pek çok Gore Tex alternatifi olduğunu gördüm. Dry max kullanan Hannah diye bir marka var, montunu kullandım, kış tırmanışında hem haddinden fazla su kaybetmeme, hem de ter içinde kalıp üşümeme neden oldu (terlediğinde rüzgarı ve soğuğu yediğinde ciddi hastalıklara açıksındır, bir tanıdığım ciğerlerini bu şekilde hırpaladı). Bu noktada bahsettiğin ürünleri denemeden birşey diyemem.. Zaten ürünlerin verileri yanıltıcı, denemeden anlamak mümkün değil. Bazı meşhur dağcılar ürünleri test eder, dergi, vs köşelerinde not verirler.
    Dış katta kullanılan Cordura gibi kumaşlar ise sağlamdır, kolay kolay yırtılmazlar. Veya daha ziyade çadırlarda kullanılan rip stop, adı üzerinde dikiş yönü nedeniyle yırtılsa da delinse de yırtık ilerlemez. İşte dışarıdan gelen su basıncı önce bu kumaşa çarpar(direkt gore tex e çarpsa geçirir demin bahsettiğim gibi), İçerideki membranda soluma görevi görür.
    bu arada yagmurda ıslanan dananın cevabı :D mesela penguenlerin 10mm derisi yok. vucud ısısını koruyan şey yağ deri sadece vucudun dış mekanla olan ilişkisini kesio. yani bizi motorda rüzgardan koruyo- ve bence mükemmel koyuro. deri ceket altına giydigim normal bişeyle bile hiç bişekilde üşümüorum ama ıslanmasın diye yagmurda giyemiorum.
    Danayı espri niyetine yazmıştım ama, penguen de güzel bir örnek .
    Konu TWO-WHEEL TANGO tarafından (16.November.2011 Saat 17:30 ) değiştirilmiştir.

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bilgi için tşk arkadaşım. sanırım tulum yagmurluk yerine önce sadece pantolon alıp deneyeceğim.test sonuçlarını yazarım buraya.bu arada aerotex veya bu tarz pant kullanan varsa nasıldır deneyimlerini yazarsa sevinirim.
    nette gezinirken şu yazıyı buldum.
    http://www.milliyet.com.tr/2006/11/2...i/yazozel.html
    demekki kışında kullanan bi sürü kişi var ama yaz kadar çok olmadgından gözümüze çarpmıolar. demekki bunları bayaı bi kişi alıyo ve şikayetçi değiller.tabi yinede alıp test etmek lazım senin deigin gibi yada almadan önce kullananlardan ögrenmek lazım.
    birde düşününce sadece motor tepesinde olmuyoruz mola vs. sıcak bi yerlere girildiğinde tulum+body armor+bikaç kat uzun kollu+termal bunları çıkarıp giymesi külfet olacağından yada tulumun üst kısmı salkım saçak gezilceğinden diğer türlü sadece montu çıkarcağımızdan dolayı pant+mont kolaylık açısından daha uygun gelmeye başladı. en kötü ihtimalle bile kot+içlikten daha kuru tutacagını tahmin ediyorum. ama termal içlik herşekilde almayı düşünüyorum.
    bi terslik olmassa bu cumartesi bakıcam işte :D
    At avrat silah

aidikurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alper idikurt
    Bankacı
     Yamaha XVS 1300 A Midnightstar
     İsntabul - Sancaktepe
    Beğenmiş
    514
    Beğenilmiş
    573
    termal ıclık gıydıgınde sadece soguktan korunursun dedıgın gıbı zaten yagmur camur varsa tulum tipi yagmurluk alıcan baska yapacak bırsey yok.Görünütüde onemli ama kısın goruntu degıl saglık onemlidir.Bir kere usuttunmu toparlaması zor olur onuda bırak cocugun bıle olmaz valla
    Biz motorcuların en buyuk sorunuda ılerde soguk ve ruzgardan dolayı romatizma olma şansısımız cok ama cok fazla
    RaptorRiders bir çığ gibi büyümeye devam ediyor

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı aidikurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    termal ıclık gıydıgınde sadece soguktan korunursun dedıgın gıbı zaten yagmur camur varsa tulum tipi yagmurluk alıcan baska yapacak bırsey yok.Görünütüde onemli ama kısın goruntu degıl saglık onemlidir.Bir kere usuttunmu toparlaması zor olur onuda bırak cocugun bıle olmaz valla
    Biz motorcuların en buyuk sorunuda ılerde soguk ve ruzgardan dolayı romatizma olma şansısımız cok ama cok fazla

"çocugun bile olmaz walla" cümlesi bitirmiştir olayı. ancak benim bildigim soğuktan malum bölgeye zarar gelmez üşüyüp buz kesmesi dışında. aşırı sıcak tohumlama fonksiyonunu öldürür :?diye bilorum.nasıl argo olmadan cümle kurcağımı şaşırdım ama tabi soğuktan üşütüp pis hasta olup ateşlenincede aynı şey :D

romatizma olayı dogrudur başka bi yerde daha duymuştum. hatta orda şöyle geçiodu. dizlik sadece fiziksel darbelerden korumaz aynı zamanda rüzgarın direk vurduğu diz kapaklarını ileriki yaşlarda oluşacak romatizma vb. hastalıklardanda korur.

bu iki alternatif var motomaxde ( bu arada konu sağlam motomax reklamı içermeye başladı resmen acaba sponsor olurlarmı günlük site ziyaretçi limiti kaçtır reklam vermeleri için araştırmak lazım diye düşünüyorum)

bu ucuz olan
    http://www.motomaxonlineshop.com/mai...m-pmu1027.html
    yanlız çok kıytırık duruyor.ayrıca paçaları ve kol ağızları açık oralardan rüzgar ve yagmur girer diye düşünüorum.

buda klass bişeye benzio yapı materyali aynı olmasına ragmen hiçde muşamba gibi durmuo diğeri gibi ama 100 lira vermek ne kadar mantıklıdır muamma
    http://www.motomaxonlineshop.com/mai...m-pmu1433.html

bendeki ekipmanlar body armor+dizlik. bunları her kıyafetle giyebilirm diye almıştım dahaa en başta.ve gerçekten tek monta göre çok daha iyi oluyo.Bunlarda düşünüldüğünde;
    üst için 80 liraya
    http://www.motomaxonlineshop.com/mai...t-pmu1714.html
    alt için 120 liraya
    http://www.motomaxonlineshop.com/mai...on-pmu251.html

almaktansa tulum alıp içine içlik giymek daha mantıklı gelmeye başladı..
    tabi twowhelltango arkadaşımızın goretex membran dışında ucuza kaçınca ıslanıosun veya terliosun demeside tuz biber ekti.aerotex hakkındaki cevabını bekliorm hala bu arada..
    aerotex kullanan arkadaşların yorumlarını ve önerilerini bekliorum.

kesenin ağzı açılmaya başladı-herşey ilerde doğucak çocuğum için :mrgreen:
    At avrat silah

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)