Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 19 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4

Forumda bulunmak bile bu kadar keyifliyse; "Rider" olmak kim bilir ne büyük zevktir..

Selamlar efendim, saygılar... Başlık çok uzun oldu, ama daha kısa bir ifade bulamadım hissiyatıma dair.
    Öncelikle şimdiden hepinize teşekkür ederim. Daha şimdiden çoğunuzdan pek çok şey öğrendim. Bir süre önce bir Raptor almaya karar vermiş olmama rağmen, nerdeyse tüm bildiklerim forumda yazdıklarınızın okuyabildiğim kadarlık kısmından ibaret.
    Şimdiye kadar yazılanlar okudukça bana pek çok bilgiyi sağlayacaktır fakat benim kişisel bir sorum olacak tecrübeli arkadaşlara;
    Kısa boylu (1.68 ), orta yaşlı (32) bir adama önereceğiniz başlangıç motoru ve ekipmanı nelerdir?

SonsOfAnarchy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

korhan ışık
    öğrenci
     yok ama olucak
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    sana gönülden katılıyorum motorum olmadığı için bende daha rider olmanın keyfini çıkaramadım doğrusu. yaza doğru bende motor alıp uzun yol yapmayı istiyorum. sana önereceğim motor dd250 olur çünkü hem boy fazla değil sanırsam kiloda yok , dd250 de ön çatal kısa çokta ağır olmayan bir motordur bana kalırsa bunu bi düşün derim tekrar hoş geldin.

MaRCoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Apocan
    BDO
     Tabanvay
     İst-Avp / 60
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    2
    Alıntı Tanis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar efendim, saygılar... Başlık çok uzun oldu, ama daha kısa bir ifade bulamadım hissiyatıma dair.
    Öncelikle şimdiden hepinize teşekkür ederim. Daha şimdiden çoğunuzdan pek çok şey öğrendim. Bir süre önce bir Raptor almaya karar vermiş olmama rağmen, nerdeyse tüm bildiklerim forumda yazdıklarınızın okuyabildiğim kadarlık kısmından ibaret.
    Şimdiye kadar yazılanlar okudukça bana pek çok bilgiyi sağlayacaktır fakat benim kişisel bir sorum olacak tecrübeli arkadaşlara;
    Kısa boylu (1.68 ), orta yaşlı (32) bir adama önereceğiniz başlangıç motoru ve ekipmanı nelerdir?
    hoşgeldin abi, allah hayırlısını versin, RR nin bütün motorlarıyla başlayabilirsin, bence sakıncası yok.

Eski: RR 350 Daytona
    Eski: XT 660 R
    Yeni: ...tabanvay
    Yeni: hyndai blue

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,631
    Beğenilmiş
    7,107
    Merhaba emrehan aramıza hoş geldin
    benimde boyum 1.68 spyder in 2012 modeline kadar olanlar hariç hepsine boyumuz yeter 2012 modelde ayaklar geri çekildi bize göre oldu ben hemen bir tane aldım :mrgreen:

Casper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Özgür BjK
    Computer Systems Manager
     Daytona DD 350E
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Ben başlangıcı Daytona ile yaptım ama o modeli size tavsiye etmiyorum. Benim boyum 1.75. Motorum 2011 model T gidon ve oturduğumda gidon biraz ileride kalıyor benim boyum için tam oturuyor ama biraz daha kısa birisi için biraz ileride kalabilir. Kullanmanızda sorun olmasada bi süre yol aldıktan sonra rahatsız etmeye başlar muhtemelen. Diğer modelleri bilmiyorum bilen abilerim mutlaka tavsiyelerde bulunucaklardır.

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4

Teşekkürler

Arkadaşlar teşekkür ederim karşılamanız ve tavsiyeleriniz için.
    Başta da söylediğim gibi, konuyla ilgili bilgim çok yetersiz.
    İlk etapta ihtiyacım olacak ekipmanla ilgili de öneride bulunabilir misiniz acaba? Bir sualim daha olacak; anladığım kadarıyla kullanıcılar arasında "T gidon" modeller revaçta, banaysa "kartal gidon" modeller daha çekici geliyor. T gidonun tercih edilme sebebi sadece estetik midir yoksa kullanım açısından da avantajları var mıdır? Kartal gidon tercih edersem bir handikap olur mu benim için?

turq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ibrahim a
    serbest
     RR 250E-9
     BURSA
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    2
    T gidon kullanmanin biraz daha zor oldugu soylenir, ben bu yuzden kartal ggidon tercih ettim. Fakat yeni model dusunuyorsan kartal gidon yok diye biliyorum varsa da az sayida oldugundan zor bulunuyor galiba
    SIRADAN ÇİNKOKARBON PİL

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,631
    Beğenilmiş
    7,107
    T gidon makinanın yürürde farkı yok sadece ön teker daha ileride dengesi kalkışlarda az alışmak ister turu kartal gidona göre birazcık azdır rahatlık açısından aynıdır ama T gidon uzun yolda daha az bel agrısı yapar çünki oturuş pozizyonu daha diktir

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Merhaba, hoş geldin aramıza. Diğer arkadaşlar zaten yeterince bilgi vermişler. Ben naçizane tecrübemi paylaşmak istedim Benimde ilk ve tek motorum 2006 model DD250-E9. Bundan önce herhangi bir motor tecrübem yoktu. Bu motorla başladım kullanmaya yani. Gayet memnunum sanada başlangıç motoru olarak kesinlikle tavsiye ederim.

Zaman içerisinde max. hızı ve torku düşük olduğu için değiştirmeyi düşüneceksin. Özellikle de rampalarda hızın düşüp, yanından diğer araçlar geçtiğinde Ama ben bu fikrimden vazgeçtim. Bunun 3 tane sebebi var.

1.' si şehir içinde kış dahil sürekli kullanıyorum ve yakıt maliyeti + performans değerlendirmesi yaptığımda makinemin iyi olduğuna karar verdim.

2.' si yazın eşimle beraber Gökçeada turu yaptık ve hiç bir sıkıntı yaşamadık. Yani uzun yol ihtiyacımıda gideriyor.

3.' sü makine ne kadar kuvvetli olursa o kadar hız yapıyorsun. Yani en azından ben kendimde, bunun tersi yönünde bir irade göremedim

Bu sebeblerle şimdilik, yeni motora geçme kararımı rafa kaldırdım. Bakımlarımı yaptım, değişecek parçaları değiştirdim. Gayet memnun bir şekilde kullanmaya devam ediyorum.

Boyum 1.73, kilomda 100' ün üzerinde. Ağırlık olarakta sıkıntı olmuyor yani

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4

öğreniyorum

Arkadaşlar tekrar teşekkür ederim.
    @xcell; hocam tam da ilanlarını takip ettiğim, bütçeme ve zevkime uygun bulduğum motoru kullanıyormuşsun. Yani tavsiyene uyacağım kuvvetle muhtemel.
    @CELİL; ben T gidondan kollarımın kısa olduğunu düşünmemden dolayı da bira çekiniyorum galiba hocam. Nasıl olacak bilmiyorum.
    Arkadaşlar ekipmanla ilgili kimse öneride bulunmayacak anlaşılan. Konuyu biraz daha açayım ben, nasıl olsa artık kısmen de olsa sizden sayılırım.
    Arkadaşlar benim motorla beraber neler almam gerekecek ve bunların bana maliyeti ortalama ne olacak? Merak ettiğim bu. Ona göre hesap kitap yapmalıyım. Daha hanıma da bana da ehliyet alınacak.

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)