Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    roketadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ömer özer
    öğrenci
     henüz bulunmamakta
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

acil yardım deneyimlerinize ihtiyacım var !!

öncelikler merhabalar ;

önümüzdeki yaz ya da sonbahara doğru ilk motosikletimi almayı düşünüyorum kafamda iki model var.

şimdilik gönlümde yatan regal raptor spyder 250cc diğer düşündüğüm motor honda cbr 125r size danışmak istediğim nokta işte tam burada başlıyor...

ilk motor olarak sizce hangisini tercih etmeliyim ?
    dediğim gibi gönlümde spyder var görünüşü tarzı vs. çok hoşuma gidiyor 1-4 mart'ta yapılan motosiklet fuarında her iki motorada baktım spyder biraz ağır geldi 191kgmış bu ağırlığı kullanırken hisseder miyim motora başlayan biri bu ağırlıktaki motoru kullanabilir mi?
    cbr 125 r 136kgdı sanırım onu kullanmam daha mı kolay olur? benim için hız önemli değil. bu arada 1.78,85 kiloyum.

reshoden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Caner Baş
    İnşaat Mh
     DD250 E10
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    CBR kullanman kesinlikle daha kolay olur. Ama illa kolay diye ondan başlamak zorunda mısın ? Bence değilsin

Spyder iyidir hoştur, ama ilk etapta biraz zordur.

Ben de ilk motor spyder aldım. Zorlandım, hatta ilk toplu sürüşte benden köşe bucak kaçıyolardı çarparım diye. Kimseye çarpmadım

Alışılıyor.

ömer özer
    öğrenci
     henüz bulunmamakta
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    aslında kolay olmasından değil hani hiç tecrübe yok alıp hem kendi hayatımı hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmak istemediğim için tereddüt yaşıyorum zaten alıcağım ilk motoru 1-2 sene içinde satıcam biliyorum yine spyder alıcam eğer spyder almazsam..
    yani ne bileyim ilk defa yakından görüp binince biraz ürktüm vay be dedim çok güzel ama kullanabilir miyim? daha önce motor kullanmadım hani hiç bilmiyorum 191kg bana ne zorluk yaşatır neyi kolay olur arkadaşlarımın motorlarına bindim motosiklet zehri ordan bulaştı :mrgreen:

ama eğer derseniz ki spyder al bişey olmaz öğrenirsin spyder alırım tabi dediğim gibi hayalimde spyder var.
    zaten hondanın güvenli sürüş eğitimine katılmayı düşünüyorum yani ehliyeti,motoru alıp trafiğe atmıcam kendimi.

Caner Baş
    İnşaat Mh
     DD250 E10
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Boyum yaklaşık senin kadar, kilom da umarım 2-3 ay içinde senin kadar olacak. Hondanın güvenli sürüş eğitimine de katıldım.

Güvenli sürüş eğitiminin faydasını kesinlikle gördüm. Çok kişi bana gitme vs demişti, ben gittim, gayet faydalı.

Motoru Kadıköy Hasanpaşadan aldım, motorsikletcim den. Bi rampanın üzerindedir o dükkan. Ordan aldım, 200 metre gittim, sonra kenara çektim. Süremedim motoru. Güvenli sürüşte kullandığın CBF ten çok farklı spyder.

Ha şöyle söyleyeyim. Bir iki gece araçsız yerde sürdüm motoru. 3-4. gün alıştım. Sonra az çok kendiliğinden geldi.

Yani, sözün özü: Güvenli sürüşe git, biraz kaza yap. Sonra biraz motorunu öğren, sonra da ehliyet ile trafik =)

ömer özer
    öğrenci
     henüz bulunmamakta
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    hikaye çok iyiymiş benimde buna benzer olucak galiba
    motosikletcim'in sitesini biliyorum ben de ordan alıcam sanırım fakat benim 200 m sonra kenara çekme ihtimalim olmayabilir zira avr. yakasında oturuyorum

peki diyelim spyder'ı aldım, sabahları çalışmama,yıkandıktan sonra çalışmama,akü sorunu gibi sorunlarla karşılaşır mıyım? bide benzin göstergesi yok o nasıl oluyor? :/

Caner Baş
    İnşaat Mh
     DD250 E10
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Ben de avrupa yakasında oturuyordum o zaman, birine rica ettim motoru oraya kadar götürmüştü.

Alacağın makine öyle ya da böyle çinli bir makine. Ve öyle ya da böyle sıkıntısı olabilir. Ben çok fazla km yapmadım, ama beni pek üzmedi şu ana kadar. Sabahları soğuktan çalışmayabilir (jikle çekip yarım gaz ver, marşa bas, çalışmazsa marşa basarken ittir az biraz), uzun süre çalışmazsa hemen çalışmayabilir (yine ittirme metodu fena değil) Beş altı defa yıkandı, yıkandıktan sonra çalışmamazlık etmedi, ama yıkamacıyı özenle seç. Bir tanesi benim benzim borumu koparmıştı parlatmaya çalışırken.

Çoğu motorda benzin göstergesi yok, ki göstergeye de gerek yok. Motoru bi sağa sola salla, ses geliyosa benzin vardır. Zaten KM den hesaplaman gerekecek, az çok bileceksin.

Bir de çok düşünme, alınca gerisi geliyor

ömer özer
    öğrenci
     henüz bulunmamakta
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    eyvalla abi en çok şu motoru sağa sola sallayarak benzin yoklama metodu hoşuma gitti :D hiç aklıma gelmemişti valla :D büyük ihtimalle tercihim spyder'dan yana olucak rüyalarıma giriyor artık kafaya koyduğunu yapan bi tipim olana kadar uğraşırım pes etmem bunda da böyle olucak gibi inşallah birkaç ay sonra aranıza katılıcam..
    çok teşekkürler yardım için.

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı roketadam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eyvalla abi en çok şu motoru sağa sola sallayarak benzin yoklama metodu hoşuma gitti :D hiç aklıma gelmemişti valla :D büyük ihtimalle tercihim spyder'dan yana olucak rüyalarıma giriyor artık kafaya koyduğunu yapan bi tipim olana kadar uğraşırım pes etmem bunda da böyle olucak gibi inşallah birkaç ay sonra aranıza katılıcam..
    çok teşekkürler yardım için.
    Bizde bu anlattığın süreçlerin hepsinden geçtik, onun için merak etme ve rahat ol Bende hiç bilmeden 250-E9 aldım, motoru değil akü nerede desen gösteremezdim Ancak birazda meraklı olduğum için 1 ay içerisinde her şeyini öğrendim. Mesala bende senin gibi benzin göstergesi yok, nasıl anlıyolar falan diye düşünüyordum Sonra binince anladım ki km. sayacını sıfırlıyosun depoyu doldurunca, yedek depoya düşene kadar kaç km. yaptığına bakıyorsun. Bir sonra ki seferde aldığın benzinle kaç km. gidebileceğini hesaplayabiliyorsun

Yıkama konusunda da kendim bezle sileyim öyle yapayım derken, bir gün benzin istasyonlarında ki yıkamacıya verdim. Köpük ve tazzikli suyla yıkadı ve çok güzel oldu O günden beri orada yıkatıyorum, o merak ettiğin sorunların hiç birini yaşamıyorum.

Akü, sigorta vs.. nedir hiç bilmezken, bir gün E5' te en soldan giderken motorum stop etti Sonra yavaşladım durdum en solda ki boşlukta. Ne yapacağımı şaşırmıştım, çok komikti Sonra bir arkadaşımı aradım, sigorta atmıştır dedi, nerede sigorta dedim, akü. de olduğunu söyledi. Orada açıp çözüm üretebildim mesala. Ondan sonrada motorunu daha çok sevmeye başlıyorsun. Bir musibet bin nasihatten evladır dedikleri olay yani (Bu arada sigorta atma olayını merak etme, başka bir sebepten dolayı arka lastiğin orada ki kapak düşmüş ve lastik kabloları soyduğu için bu sıkıntıyı yaşamıştım. Sonra onları güzelce toparlayıp, yeni kapak takmıştım kendim.)

Uzun lafın kısası, aklına gelen herşeyi sorabilirsin. Ancak motoru almadan ya da üstüne binmeden kafanda ki soru işaretlerinin çoğu gitmeyecektir. Motor sahibi olduktan 1 - 2 ay sonra da her şeyine hakim olacaksın emin ol

Bu arada ben senin yerinde olsam direkt Spyder 250' lik alırdım. CBR125R' a 2 ay alıştıktan sonra hemen Spyder almak isteyeceksin ve buda senin daha fazla para harcamana neden olacak. Onun için direkt spyder al diye düşünüyorum. Boş alanlarda antreman yapıp, daha sonra yoğun trafikli yollarda kullanarak (dur kalk fazla olan yollarda çok hız yapamıyorsun ve kazada yapsan ufak kazalar yapabilirsin) olayı aşarsın merak etme. Ben anadolu yakasında yaşıyorum, minübüs yolunda öğrendim kullanmayı.

Hayırlısıyla güzel bir motor alman dileğiyle.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Merhaba roket adam aramıza hoş geldin
    ismini bizimle paylaşır ve üye bilgilerinede kayıt edersen seviniriz

öncelikle kendine güvenmen lazım sonrası kolay bu güvenide sana sürüş eğitimi verecektir
    gönlündeki makinayla başlamanı tavsiye ederim çünki zorunlu oldugun için gönlündekinden başka bir model , makina alırsan tadını çıkaramaz keyif alamazsın
    forumda SPYDER i olan ilk kez bu makinayla sürmeyi ögrenen arkadaşlar var hepsi şimdi çok mutlu ilk başlarda biraz alıştırma yaparak süreci kolaylıkla atlatırsın motorun agırlıgından korma o agırlıgı sadece motoru yatırırsan ( allah korusun ) sen taşıyorsun onun dışında hareket eder etmez kendi dengesini kurar ve agırlıgı hissetmezsin

Nevizadeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Orhan BÜYÜKARSLAN
    Mekanik Tasarım
     DD125E
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bence hiç düşünme al benimde ilk motorum dd125 e hayatımda ilk vitesli motor o idi korkudan aldım süremem diye alışmam 15-20 dk mı aldı

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)