Bizde bu anlattığın süreçlerin hepsinden geçtik, onun için merak etme ve rahat olBende hiç bilmeden 250-E9 aldım, motoru değil akü nerede desen gösteremezdim
Ancak birazda meraklı olduğum için 1 ay içerisinde her şeyini öğrendim. Mesala bende senin gibi benzin göstergesi yok, nasıl anlıyolar falan diye düşünüyordum
Sonra binince anladım ki km. sayacını sıfırlıyosun depoyu doldurunca, yedek depoya düşene kadar kaç km. yaptığına bakıyorsun. Bir sonra ki seferde aldığın benzinle kaç km. gidebileceğini hesaplayabiliyorsun
Yıkama konusunda da kendim bezle sileyim öyle yapayım derken, bir gün benzin istasyonlarında ki yıkamacıya verdim. Köpük ve tazzikli suyla yıkadı ve çok güzel olduO günden beri orada yıkatıyorum, o merak ettiğin sorunların hiç birini yaşamıyorum.
Akü, sigorta vs.. nedir hiç bilmezken, bir gün E5' te en soldan giderken motorum stop ettiSonra yavaşladım durdum en solda ki boşlukta. Ne yapacağımı şaşırmıştım, çok komikti
![]()
Sonra bir arkadaşımı aradım, sigorta atmıştır dedi, nerede sigorta dedim, akü. de olduğunu söyledi. Orada açıp çözüm üretebildim mesala. Ondan sonrada motorunu daha çok sevmeye başlıyorsun. Bir musibet bin nasihatten evladır dedikleri olay yani
(Bu arada sigorta atma olayını merak etme, başka bir sebepten dolayı arka lastiğin orada ki kapak düşmüş ve lastik kabloları soyduğu için bu sıkıntıyı yaşamıştım. Sonra onları güzelce toparlayıp, yeni kapak takmıştım kendim.)
Uzun lafın kısası, aklına gelen herşeyi sorabilirsin. Ancak motoru almadan ya da üstüne binmeden kafanda ki soru işaretlerinin çoğu gitmeyecektir. Motor sahibi olduktan 1 - 2 ay sonra da her şeyine hakim olacaksın emin ol
Bu arada ben senin yerinde olsam direkt Spyder 250' lik alırdım. CBR125R' a 2 ay alıştıktan sonra hemen Spyder almak isteyeceksin ve buda senin daha fazla para harcamana neden olacak. Onun için direkt spyder al diye düşünüyorum. Boş alanlarda antreman yapıp, daha sonra yoğun trafikli yollarda kullanarak (dur kalk fazla olan yollarda çok hız yapamıyorsun ve kazada yapsan ufak kazalar yapabilirsin) olayı aşarsın merak etme. Ben anadolu yakasında yaşıyorum, minübüs yolunda öğrendim kullanmayı.
Hayırlısıyla güzel bir motor alman dileğiyle.

BMW R1150 GS - 2003
İstanbul
0 Rh (+)
inşallah birkaç ay sonra aranıza katılıcam..