Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 24 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Mert İzgi
    Turizm
     Spyder 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Ustalara birkaç soru...

Herkeze tekrar merhaba,
    Dün motorumu bakımdan aldıktan sonra inanılmaz bir fırtına ve yağmur yakalandım, yaklaşık 20 km ev ve servis arasındaki yolda sürmek zorunda kaldım, benim gibi bu işe yeni başlayan biri için çok korkutucu bir deneyimdi, rüzgar,yağmur ve öndeki araçların sıçrattığı sular yüzünden yarı ömrüm giderek eve ulaştım.
    Sorularıma gelince böyle yağmuru yedikten sonra motoruma neler yapmalıyım? Mesela bakımdan yeni çıkmış motorun zincirinin yeniden yağlanması gerekirmi? Diğer sorum ise radyatorün arkasında küçük beyaz bir depo var, usta bunun radyatörün yedek deposu olduğunu söyledi ancak içindeki sını 4de1 oranında kalmıştı ve bana yeterli bu dendi ibana çok tatmin edici gelmedi açıkçası, motorun radyatör suyunu nasıl kontrol edebilirim?
    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
    Konu Pizman tarafından (07.April.2012 Saat 12:30 ) değiştirilmiştir.

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    o yagmurda zincir islanir kirlenir yollar camurlu filandir iyice kuruladiktan sonra temizleyip tekrar yaglamaniz faydaniza olur

Radyator suyu nasil kontrol edilir bilmiyorum yedek depodan kafama estikce ekliyorum..
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

Umut can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Umut Can Özdemir
    Turizm ve Otelcilik
     YAMAHA DRAGSTAR XVS 650 A
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Pizman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkeze tekrar merhaba,
    Dün motorumu bakımdan aldıktan sonra inanılmaz bir fırtına ve yağmur yakalandım, yaklaşık 20 km ev ve servis arasındaki yolda sürmek zorunda kaldım, benim gibi bu işe yeni başlayan biri için çok korkutucu bir deneyimdi, rüzgar,yağmur ve öndeki araçların sıçrattığı sular yüzünden yarı ömrüm giderek eve ulaştım.
    Sorularıma gelince böyle yağmuru yedikten sonra motoruma neler yapmalıyım? Mesela bakımdan yeni çıkmış motorun zincirinin yeniden yağlanması gerekirmi? Diğer sorum ise radyatorün arkasında küçük beyaz bir depo var, usta bunun radyatörün yedek deposu olduğunu söyledi ancak içindeki sını 4de1 oranında kalmıştı ve bana yeterli bu dendi ibana çok tatmin edici gelmedi açıkçası, motorun radyatör suyunu nasıl kontrol edebilirim?

ulusta çorbacıda mıydınız. :D sizi gördüm sanki..kırmızı racingle arka arkaya duruyordu bir spyderdı sanrıım.. radyatör suyu sorusuna bende cevap bekliyorum. küçük depoda benim motorda da 1/4 kadar sıvı var..asıl radyatör içindeki sıvı ölçüüsü ne olmalı nasıl bakabiliriz..bazen 1 2 saatlik sürüşten sonra hararet ışığı yanmaya başlıyor.
    Konu Umut can tarafından (07.April.2012 Saat 13:09 ) değiştirilmiştir.

onr
    öğrenci
     yok
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Pizman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkeze tekrar merhaba,
    regal formunda yeniyim fakat farklı marka ve modellerde motor tecrübelerim oldu yağmurlu havada kullandıktan sonra genel olarak tavsiyem eğer imkanınız var ise zinciri önce bir bez ile temizleyip arkasından mazotlu bez ile silmek (biriken kirli yağı torku kiri alması açısından)biraz bekledikten sonra tekrar yağlamak..ayrıca çamur vs gibi kirler motorun alt kısmına yapışıyor çamurluk içlerine yapışıyor ilerleyen zamanlarda çıkarılmaz kirler haline geliyor alt taraflarıda su ile yıkamakta fayda var diye düşünüyorum

Mert İzgi
    Turizm
     Spyder 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Ulus'da değildim, Oran tarafından Konya Yolunda yakalandık yağmura )

Umut Can Özdemir
    Turizm ve Otelcilik
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    o zaman kimliği açıklanmamış bir regalci daha var

_KARADUT_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İSMAİL KORKUT
    işçi
     DD250 E-10
     KOCAELİ
    Beğenmiş
    11
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı Umut can Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ulusta çorbacıda mıydınız. :D sizi gördüm sanki..kırmızı racingle arka arkaya duruyordu bir spyderdı sanrıım.. radyatör suyu sorusuna bende cevap bekliyorum. küçük depoda benim motorda da 1/4 kadar sıvı var..asıl radyatör içindeki sıvı ölçüüsü ne olmalı nasıl bakabiliriz..bazen 1 2 saatlik sürüşten sonra hararet ışığı yanmaya başlıyor.
    fan ddevreye girmiyor olabilir . müşür arızaslı yada fan arızalı olabilir
    41 PD 989
    0 (+)

Umut Can Özdemir
    Turizm ve Otelcilik
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    fan çalışıyor hatta deli gibi dönüyor..su eksilmesiyle alakalı mıdır ki? spydera su eklemeyi su kontrolünü çözemedim nerden olacak nasıl olacak bi yardım edin.çok makbule geçecek..yarın boşuz abimle.kontrol edelim bu durumu.hatta bi fotodan gerekli işaretleyerek anlatım olursa tam süper olur

yk
    yk
     yk
     yk
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    fan çalışıyor hatta deli gibi dönüyor..su eksilmesiyle alakalı mıdır ki? spydera su eklemeyi su kontrolünü çözemedim nerden olacak nasıl olacak bi yardım edin.çok makbule geçecek..yarın boşuz abimle.kontrol edelim bu durumu.hatta bi fotodan gerekli işaretleyerek anlatım olursa tam süper olur
    Yuvarlak ile işaretlediğim yerde su deposu var. Oraya saf su ekleyeceksin. İhtiyacı kadar suyu ordan çekiyor radyatör. Aman normal su koyma, radyatörü falan tıkarsın zamanla. Hararetin de bir sürü sebebi olabilir. Radyatörde tıkanıklık olması, devir daimin yapılamaması, rolantinin çok yüksek olması, motor yağının sorunlu olması gibi.
    Devir daimi şu şekilde kontrol edebilirsin; motor çalışırken radyatörün üstündeki kapağı aç. (aman dikkat et, motoru ilk çalıştırdıgında aç, yoksa su ısınmışsa fışkırıp sağını solunu yakabilir). Radyatörün kapağı açıkken bir kaç kez gaz ver. Gaz verdikçe su seviyesi düşmeli, bırakınca eski haline gelmeli. Rolantini dinle, çok yüksekse ayar vidasından gevşeterek azaltabilirsin. Motor yağını kontrol et.
    Tüm bunlardan sonra, hararet göstergesinde de sorun olabilir. Aklıma gelenler bunlar
    Konu dreamrocker tarafından (07.April.2012 Saat 20:16 ) değiştirilmiştir.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    umut hararet lanbasının yanması iyi birşey değil yedek su deposundan su eksiltiyormu eksiltiyorsa bir kaçak var demek eksilmiyorsada lanbanın yanmaması lazım ihmal etme göster problem varsa büyül sorun açmasına sebep olabilir

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)