Alıntı Pizman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Herkeze tekrar merhaba,
Dün motorumu bakımdan aldıktan sonra inanılmaz bir fırtına ve yağmur yakalandım, yaklaşık 20 km ev ve servis arasındaki yolda sürmek zorunda kaldım, benim gibi bu işe yeni başlayan biri için çok korkutucu bir deneyimdi, rüzgar,yağmur ve öndeki araçların sıçrattığı sular yüzünden yarı ömrüm giderek eve ulaştım.
Sorularıma gelince böyle yağmuru yedikten sonra motoruma neler yapmalıyım? Mesela bakımdan yeni çıkmış motorun zincirinin yeniden yağlanması gerekirmi? Diğer sorum ise radyatorün arkasında küçük beyaz bir depo var, usta bunun radyatörün yedek deposu olduğunu söyledi ancak içindeki sını 4de1 oranında kalmıştı ve bana yeterli bu dendi ibana çok tatmin edici gelmedi açıkçası, motorun radyatör suyunu nasıl kontrol edebilirim?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Mert
ilk kötü tecrübeni yaşamışsın ama kıymetli deneyimler kazadın işallah bir daha böyle bir durumla karşılaşmazsın geçmiş olsun
arkadaşların dediği gibi zincirin temizlenip yağlanması güzel olur ama uzun olur pratik olarak zinciri yağlamakta yeterli olablir ben şahsen böyle durumda kalınca makinayı yıkamacıda köpüklü yıkama yaptırıp güzelce kurulayıp sonra hemen marşa basıp biraz yol yapıp gazlıyor rüzgarın gücüyle el girmeyen yerlerin kurumasını sağlayıp sonra zinciri yağlayıp parka çekiyorum
radyatörün yedek su deposunun içinde en yüksek yarısına kadar su olması gerek yarıdan aşagıda ise temiz içme suyu ile tamamlayabilirsiniz içinde su olduğu sürece sorun değil ordaki su radyatör su eksiltirse tamamlaması için yedek bekleyen sudur