Herkese merhaba,
bugün saat 6 civarında başlayan yağmur keyifliyken git gide korkunç bir hal almaya başladı. Şişli dere yolunu (bomontini aşağısı) bilen varsa iyi bilir, bugünkü yağmurda arabalar suyun üstünde yüzüyordu. Bazı arkadaşlar bilir, benim motor şirketin garajında duruyor. Garaj yerin dibinde ve çıkışı da dik bir yokuş. Saat 6:30 civarında panik sesleri geldi bizim garajdan. Bir fırladık ki, sel almış basını doldurmuş garajı. garaja ilk indiğimde diz kapağımın seviyesindeydi su. Patronlar 4x4 jeeplerini çalıştırdılar ve garajın çıkışından zar zor çıktılar. üstüne üstük garajın kapısı da bozldu ve aşağıda kaldı. bu esnada benim gözüm gibi baktığım motorum seleye kadar suya batmıştı. herkes binbir zorlukla çıktı garajdan. Benim gözüm gibi baktığım, "bakımdan dün çıkmış" motorumdan hiç ümidim yoktu. Çalışmayacak bile dedim. Şansımı denemek için bir kere kontagı cevirip marşa bastım ve canavar gibi bir sesle calıstı. Deniz otobüsü misali suyun içinden dalgalar cıkarttı motor önce, egzostaki suyu bosaltmak için.Debriyajı bırakmamla o akan suyu yararak gitmesi bir oldu. yokusa geldiğimde sanki şelale ile karşı karşıya kalmısım gibi su akıyordu üstüme. Gazı verip tırmanmaya basladım. Öyle güzel tırmandı ki, şok oldum. Bir tek giderin olduğu demir alana geldiğimde arka tekerlek epey bir kaydı Allahtan kontrolü kaybetmeden gazı biraz kesmemle toparladım. Zaten yokusun bazı yerlerinde durmam gerekiyordu, ve durmak için fren fayda etmeyecekti, çünkü üstüme akan su beni arkaya sürüklemek için elinden geleni yapıyordu. Motoru yokusta tutabilmek için bildiğiniz gazı verip debriyajı bıraktım. Tekerlek olduğu yerde dönüyordu anlayacağınız. Şirketimizin güvenliği sağolsun hemen arkadan biraz ittirdi ve o engeli de aştıktan sonra düz yola çıktım. Motoru park edecek yer ararken onumde bir girdap olusmustu. Arkadaslar geçme ordan diye işaret etti ama ya ordan geçecektim, ya da motorumu sele bırakacaktım. motora son kez yüklenerek o girdabında içinden geçtim, sote bir yer buldum ve parkettim motorumu. Aman arkadaşlar benim gibi bir yerde saklıyorsanız motorunuzu, ve benim kadar aşıksanız, mutlaka en ufak yagmurda makinenizi sağlama alın. Regal raptora ise sadece helal olsun diyorum...

yk
yk
B Rh (+)