Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 56 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

av. Cevdet Yılmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cevdet Yılmaz
    Avukat
     Gv 650
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Kardesim hayirli ugurlu olsun motorun Su yasadigin acemilik sureci isin en zevkli kisimlarindan birisi.Detaylarla bogulup tadini cikarmaktan mahrum kalma.Onun disinda ruhsat belgeni aliyorsun zorunlu trafik sigortasini yaptir axa oyak sanirim en ucuzu olan.Bunun disinda brandasiz olmaz hem havadan koru hemde bzim motorlar cok dikkat cekicidir serseriler biter etrafinda.Motoru hor kullanma ani kalkislar vs rodaj surecini olumsuz etkiler zincir yagi edin kisa donemde ustaya herseferinde.Tekerin duz bassin kazasiz belasiz bin ins

CrimsonLove - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mehmet Fazil Erciyes
    Gazeteci
     Suzuki GSXF 750
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı av. Cevdet Yılmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardesim hayirli ugurlu olsun motorun Su yasadigin acemilik sureci isin en zevkli kisimlarindan birisi.Detaylarla bogulup tadini cikarmaktan mahrum kalma.Onun disinda ruhsat belgeni aliyorsun zorunlu trafik sigortasini yaptir axa oyak sanirim en ucuzu olan.Bunun disinda brandasiz olmaz hem havadan koru hemde bzim motorlar cok dikkat cekicidir serseriler biter etrafinda.Motoru hor kullanma ani kalkislar vs rodaj surecini olumsuz etkiler zincir yagi edin kisa donemde ustaya herseferinde.Tekerin duz bassin kazasiz belasiz bin ins
    çok teşekkür ederim allah razı olsun, ruhsatı alma işlemi sırasında sigortada yapılıyormu yoksa ayrıyetten bir bayiye gidip mi yaptırmamız lazım? , dediğin çok doğru sabah sesler duyuyorum bi kalkıyorum motorun başında bir sürü adam soru yağmuru

sprey zincir yağları oluyormuş sanırım onu fıslatırız zincire :|

Mehmet Fazil Erciyes
    Gazeteci
     Suzuki GSXF 750
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı dreamrocker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle hayırlı olsun arkadaşım. Mecbur kalmadıkça bu tarz makineleri dışarda bırakmamak lazım. Hem hırsızlık hem de boya krom parçalara zarar gelmemesi açısından. En basitiyle çekemeyen biri anahtarı takıp çizse hepimizin içi yanar Madem dışarda saklamak zorundasın, gelelim soruna;

1- ilk iş bir branda. XXL ebat. Alırken içini kontrol et, iç tarafı yumuşak malzeme olsun ki motoru çizmesin. (elyaf, pamuk vs) (40-80tl)
    2- Alarmlı disk kilidi. Motosiklet ileriye doğru asla hareket etmez. motorun en ufak hareketinde uyarı sinyali verir, hareket devam ederse alarm çalar. (50-90tl)
    3- Yağmura dayanıklı çelik halat. (yapmur suyu kilide kaçarsa sorun olabiliyor, kilit kısmı plastik korumalı kilitler var onlardan alırsın(40-50tl)
    4- Krom koruyucu-parlatıcı krem (5-15tl)

Diğer gerekenler;
    1- Kitapcık ve ıvır zıvırın mutlaka peşine düş.
    2- Aldığın yer neresi bilmiyorum ama rodaj bakımı ilk 300 ve 1000 km de yapılır.
    3- Makinanda hali hazırda 2 tane yedek sigorta var. Ama ne olur ne olmaz diye birkaçtane daha yedek sigorta edin. zaten paraya pula satılan birşey değil. (15 amper cam sigorta)
    4- Mutlaka yanında izole bant bulundur. Bu makinaların en sorunlu yeri elektrik tesisatı.
    5- Rodaj bitene kadar sakın makineyi zorlama. ani hızlanma ani kalkış ve ani duruşlardan kaçın. Rodaj süresinde makinene ne kadar iyi bakarsan, geri kalan sürede o sana o kadar iyi bakar.

Şimdilik ilk etapta aklıma gelenler bunlar. Ha bir de unutmadan. Mutlaka her zaman kaskını tak
    bu muhteşem cevap & bilgilendirme için müteşekkirim, dediklerinizi aynen yerine getireceğim,

kullanma klavuzunu aldım, 500km olunca rodajını yapıcaklar, sigortaları isterim alırım dert değil bantta keza, ilk aldığım gün ani kalkışlarım oldu ama alıştım artık rahat rahat kullanıyorum,

kaskımı motora binmeden takıyorum öyle diyeyim

son olarak yağmura dayanıklı çelik halat ne işime yarayacak anlayamadım, yağmur suyunuda ? :|

yk
    yk
     yk
     yk
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı CrimsonLove Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu muhteşem cevap & bilgilendirme için müteşekkirim, dediklerinizi aynen yerine getireceğim,

kullanma klavuzunu aldım, 500km olunca rodajını yapıcaklar, sigortaları isterim alırım dert değil bantta keza, ilk aldığım gün ani kalkışlarım oldu ama alıştım artık rahat rahat kullanıyorum,

kaskımı motora binmeden takıyorum öyle diyeyim

son olarak yağmura dayanıklı çelik halat ne işime yarayacak anlayamadım, yağmur suyunuda ? :|
    Rica ederim. Motosiklet hırsızları genellikle motoru çalıştırmakla uğraşmıorlar. Bir minibüs yaklaşıyor 2-3 kişi asılıyor, minibüse yükleyip götürüyorlar. Halatla bir yere bağlamalısın. (Bu hırsızları tamamen durdurmasa bile epey yavaşlatır. Yağmura dayanıklı olması şu, kilide su kaçınca kilit mekanizması paslanıp, oksitlenip takılabiliyor, açılmayabiliyor ya da kapanmayabiliyor. Bak böyle yağmura korumalı bir model var mesela.

http://www.feyizoglu.com/2012-Halat-Kilit_44464.html#1 Bunun kilit girişinde plastik bir parça var. Çevirince plastik kapanıyor ve suyun kilide gelmesini engelliyor. Ben de bundan kullanıyorum, memnunum.

İlk başta yazdığım ve Celil abinin de dediği gibi, ilk bakım 300km'dir. Kitapçığı aldığında arka sayfada yazar zaten
    Konu dreamrocker tarafından (31.May.2012 Saat 15:46 ) değiştirilmiştir.

Mehmet Fazil Erciyes
    Gazeteci
     Suzuki GSXF 750
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı dreamrocker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rica ederim. Motosiklet hırsızları genellikle motoru çalıştırmakla uğraşmıorlar. Bir minibüs yaklaşıyor 2-3 kişi asılıyor, minibüse yükleyip götürüyorlar. Halatla bir yere bağlamalısın. (Bu hırsızları tamamen durdurmasa bile epey yavaşlatır. Yağmura dayanıklı olması şu, kilide su kaçınca kilit mekanizması paslanıp, oksitlenip takılabiliyor, açılmayabiliyor ya da kapanmayabiliyor. Bak böyle yağmura korumalı bir model var mesela.

http://www.feyizoglu.com/2012-Halat-Kilit_44464.html#1 Bunun kilit girişinde plastik bir parça var. Çevirince plastik kapanıyor ve suyun kilide gelmesini engelliyor. Ben de bundan kullanıyorum, memnunum.

İlk başta yazdığım ve Celil abinin de dediği gibi, ilk bakım 300km'dir. Kitapçığı aldığında arka sayfada yazar zaten
    anladım, zaten motoru aldığım gün en kaliteli zincirden ve yüksek güvenlikli kilitten aldım 2 sefer dolayıp arka tekerden sabit parmaklıklara bağlıyorum, yinede almam gerekirmi o kilidi ?

kitapçık 5 model için içinde benim kıullandığım da var 300-1000 km arası yazıyor ne yapmalı acaba (:

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    anladım, zaten motoru aldığım gün en kaliteli zincirden ve yüksek güvenlikli kilitten aldım 2 sefer dolayıp arka tekerden sabit parmaklıklara bağlıyorum, yinede almam gerekirmi o kilidi ?

kitapçık 5 model için içinde benim kıullandığım da var 300-1000 km arası yazıyor ne yapmalı acaba (:
    bütün modeller için ilk bakım 300km ikinci bakım 1000 km üçüncü bakım 3000 km dir

yk
    yk
     yk
     yk
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1

Kilit aldıysan tekrar masraf yapmana gerek yok. Ama kilidi tekerleğe değil şaseye dola

bahadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bahadir hancçer
    ses ışık teknisyeni makinist
     DD250E-10
     bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    hayırlı ugurlu olsun kazasiz belasız sürüşler darısı başıma bugun Bursadaki serviste 7.750 + plaka dediler 2. el bulamadım sanırım bende sıfıra doğru yönelicem ...

Mehmet Fazil Erciyes
    Gazeteci
     Suzuki GSXF 750
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı bahadir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı ugurlu olsun kazasiz belasız sürüşler darısı başıma bugun Bursadaki serviste 7.750 + plaka dediler 2. el bulamadım sanırım bende sıfıra doğru yönelicem ...
    bende 7.630 + plaka olarak aldım kardeşim, inşallah kısa zamanda sende alırsın allah hiçbirimize kaza bela vermesin inşallah..

turq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ibrahim a
    serbest
     RR 250E-9
     BURSA
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    2
    Alıntı bahadir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hurriyet deki bankalarin yaninda bir motorcuda 2.el spyder var, 5500 istiyordu, bilgine.
    SIRADAN ÇİNKOKARBON PİL

Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)