Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

nevzat
    mühendis
     regal raptor 250E-9B
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

soğutma sistemi

Merhaba Arkadaslar
    geçen hafta rr 250e 9b aldım aynı gün de foruma üye oldum kafama takılan bir kaç bişey var sizle paylaşmak istiyorum... bu su soğutma sistemi belli bir noktadan sonra mı devreye giryor yoksa sürekli devir daim mi yapıyor. Geçen gün motorla sadece dur kalk yapıyordum debriyajına falan alışayım diyee bir süre sonra radyatör tarafından su sesi gibi bir ses gelmeye basladı anlayamadım durum nedir tam olarak

cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    Daha iyi bilgi sahibi üstadlar var forumda, seni iyi şekilde aydınlatacaklardır. Fakat ben biildiğim kadarıyla söyliyeyim, su devir daim, sürekli olan birşey. Yani Motorun soğutulmasını sağlayan yegane sistem. Olmazsa olmaz. Radyatör fanı, motor çok ısındığında, hararet arttığında devreye giren birşey. Raptor'larda nadir devreye giriyor. Çünkü her ne kadar su soğutmalı olsa da, aynı zamanda seyir halindeki hava akımıyla da motor hava soğutmalı etkisi altında da olduğundan dolayı kendini yeterince soğuk tutabiliyor. Yani hem hava hem su soğutmalı diyebiliriz

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    51,645
    Beğenilmiş
    6,884
    Merhaba Nevzat aramıza hoş geldin
    yeni makinan hayırlı olsun allah kazasız belasız binmek nasip etsin
    su soğutmalı makinanların tümü makina çalışdıgı andan itibaren devirdaim motorla birikte sürekli çalışır motor sıcagı 80 dereceyi buluncada fan devreye girer
    gelen su sesinin sebebi radyatörün suyu eksik olabilir kontrol etmekte fayda var
    yan akü kapağını sök akünün yan arka tarafında siyah yuvarlak sişe kapagı gibi bir kapak görücen ucu aşagı motorun altına doğru radyatörün yedek su deposuna gider altta zor görünen beyaz şeffaf bir kutu o kutu yarısına kadar su dolu olmalı eksikse üstteki siyah kapağı aç yavaş yavaş suyu doldur kolay gelsin

nevzat
    mühendis
     regal raptor 250E-9B
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Teşekkürler arkadaslar sağolunn

nevzat
    mühendis
     regal raptor 250E-9B
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    yaa ben bu müşürün yerini bulamadım... radyatör fanı çalışmıyor hiç...müşürden mi diye kontrol edeceğim ama kaldım gene :((

turq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ibrahim a
    serbest
     RR 250E-9
     BURSA
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    2
    Alıntı nevo_T-gidon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaa ben bu müşürün yerini bulamadım... radyatör fanı çalışmıyor hiç...müşürden mi diye kontrol edeceğim ama kaldım gene :((
    Once suyu kontrol et, su yoksa fan calismaz, yedek feposa sorun olabilir o yuzden radyator kapagini acip bakmanda fayda var
    SIRADAN ÇİNKOKARBON PİL

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    Aynı motor bende de var. Müşür radyatörün hemen arkasında kalın bir hortum var onun üzerinde takılı yanılmıyorsam.

nevzat
    mühendis
     regal raptor 250E-9B
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    arkadaşlar selam

Bu müşür fan olayı benim canımı çok sıkıyor yaww... müşürü buldum yanılmıyorsam radayatörün sol alt köşesinde üzerinden de iki tane kablo çıkıyor ama bu çıkan kabloları kesmişler hiç bir yere bağlı değil...ben de diyorum ki bu fan niye çalışmıyor ...nası bağlayacağım ben bu kabloları nereye nasıl kafayı yicem arkadaşlar yardım edin bi :((
    we believe in the sky, and we don`t believe in the sunroof

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı nevo_T-gidon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar selam

Bu müşür fan olayı benim canımı çok sıkıyor yaww... müşürü buldum yanılmıyorsam radayatörün sol alt köşesinde üzerinden de iki tane kablo çıkıyor ama bu çıkan kabloları kesmişler hiç bir yere bağlı değil...ben de diyorum ki bu fan niye çalışmıyor ...nası bağlayacağım ben bu kabloları nereye nasıl kafayı yicem arkadaşlar yardım edin bi :((

Iyi kotu bi servise goturun sunlari baglayin diyin gene calismazsa bidr benim radyatote bakin filan diyebilirsin

Motorun suyu eksikse takviye edin
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

Umut can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Umut Can Özdemir
    Turizm ve Otelcilik
     YAMAHA DRAGSTAR XVS 650 A
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Merhaba, hallettiniz mi sorunu? Gelişmelere bağlı olarak yine yardımcı olunur..

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)