Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Motomania34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Moto Mania
    Motor Mağazası
     YOK
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Uzun yolda gece sürüşü

MOTOMANIA'DAN SELAMLAR

Havaların ısınması ile uzun yola çıkmayı düşünen arkadaşlara bazı hatırlatmalar yapmak istiyorum .
    Takdiriniz olur ki gündüz 37-39 derecelerde seyreden hava sıcaklığında motor kullanmak zor ve yorucudur . tercihen geceleri kullanmak isteyen arkadaşlar , tüm kıyafetleriniz tam olsun ( kask + mont + pantalon & dizlik + eldiven + baf ) bu kıyafetler sizin kapartanızdır . Ayrıca reflektörlü bir yelek uzun gece yolculuklarında ize ekstra bir güvenlik saglar . Sırt çantanızda mutlaka olması gerekenler 2 adet ampül , 2 adet sinyal ampülü , 8-10-14-17 açık ağız anahtar , bir takım alyen , en az üç adet cam sigorta, lastik tamir köpüğü ve bir adet elfeneri . Kaskınız montunuz ve bafınız arasında hiçboşluk kalmasın . Böcekler geceleri ışığa dogru uçtuklarundan boğazınızdan içeri girebilir ve size zor anlar yaşatabilirler . Asla tamamen siyah giymeyim mükün olduğunca görünür olun . Yola cıkmadan önce yag , su ve lastik havalarınızı kontrol edin .

Uzun yol söförlerine gelince ,
    en güvenilir olanlar kamyon ve tır şöförleridir genelde hata yapmazlar ,
    en tehlikeli olanlar lüx araba kullanıcılarıdır , bu kişilerin %90 araçlarına bi servet ödediklerinden yolları ve kuralları satın aldıklarını sanarlar , hep tüm hız limitlerinin üstünde kullanırlar. bu arkadaşlara özellikle dikkat edin .
    birde tabiki şirket arabaları var , bu kişiler genelde acemi ve hız delisidir . mümkün mertebe uzak durun .

Yolculuk sırasında her 2 saate bir mutlaka mola verin . Motor sürerken kan dolaşımınız yavaşlar molalarda en az 5 dakika yürüyün , bol miktarda sıvı tüketin . rüzgardan sıvı kaybettiğinizi anlamazsınız .

Yol çalışması sebebi ile mıcır dökülmüş yollarda mümkün olan en sağ veya en soldan gidin öncam olsa bile sıçrayan mıcırlar çok tehlikleli olabilir

herkeze iyi sürüşler olsun . yolunuz açık keyfiniz bol olsun
    motomania

serdarozgec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Serdar ÖZGEÇ
    pazarlama
     Fz6 Fazer
     Tokat
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    çok teşekkürler, şirket aracı sürücülerinin "acemi ve hız delisi" olduklarını yazmanız haricinde hepsi çok yi yaklaşımlar. işimize yarayacak herşey burada var.
    .

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    aslında adam haklı doblo tarzı şirket aracı kullananlarda bu olay var gerçekten.Benim de fiorino şirket aracım vardı ama istisnalar kaideyi bozmuyor.

Güzel paylaşım teşekkürler

serdarozgec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Serdar ÖZGEÇ
    pazarlama
     Fz6 Fazer
     Tokat
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı ozguralic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aslında adam haklı doblo tarzı şirket aracı kullananlarda bu olay var gerçekten.Benim de fiorino şirket aracım vardı ama istisnalar kaideyi bozmuyor.

Güzel paylaşım teşekkürler
    sürekli araç kullandıklarından dolayı dikkatsiz olabilirler fakat bence istisna kısmı acemi ve hız delisi olan kısımdır. 5 yıldır şirket aracı kullanıyorum, aşağı yukarı 500.000 km trafik deneyimim var. bu 5 yılda ve 500.000 km lik tecrübemde bu söylenene cidden çok az rastladım. ama şunu söyleyebiliriz; motosiklet kullanıcısıysak, her türlü araca dikkat etmemiz gerekiyor. en iyi sürücü dahi o an dalgın olabilir.
    .

Motomania34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Moto Mania
    Motor Mağazası
     YOK
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    genelde sirket araçlarını kullananlar araçların bakım masraflarını karsılamadıkları ve benzin ödemedikleri için , dobloyu ferrari sananlardan bahsediyordum . yalnış anlaşıldıysam kusura bakmayın . istisnalar tabiki var

reshoden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Caner Baş
    İnşaat Mh
     DD250 E10
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bugün bir bursa yaptım, toplamda 210 km gidiş dönüş (kadıköy pendik -> yalova bursa) ...
    gidiş yolu çok keyifli olmasına karşın, dönüş yolu bir o kadar tehlikeli idi. Kamyonlar çok tehlikeli idi özellikle, sürekli virajlı yollarda tacizlere açık oluyorsunuz.

Ayrıca yollar çok düzgün olmasına karşın aydınlatma yoktu.

Velhasıl, ben dersimi aldım, bir daha gece şehirler arası yola zor çıkarım

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)