Arkadaşlar bende hafta sonu İğneada tarafına gittim. Çok kötü bir yer denize girmek ve gezmek için.
Ufacık bir yer ve merkezde yürümeniz neredeyse imkansız. Belediyesi çok kötü, hiç çalışmamış. Her yer çar çöp dolu. Denizi orman gibi yosunluklardan geçilmiyor. Gözlerime inanamadım yani ben çok farklı bekliyordum. Balık falan yok, hep buzhane balığı ve fiyatlarda hiç ucuz değil. Kaldığımız kamp yerinde duşta su akmıyor, tuvaleti tahmin edersiniz falan filan... Kısacası kamp yeride çöpten geçilmeyen kötü bir yerdi. 3 tane kamp yeri olduğu yazıyordu sitelerde ancak 1 tanesi kapatılmış ve 2 yerde birbirinden kötüydü.
Neyse bu arada bizi çok zorlamadı, çünkü geze geze geldik İğneada' ya ve Kıyıköy falan oralarda durduk denize girdik. İğneada' ya geldiğimizde saat 16:00 falandı. Yemek yeme, denize girme çabası, çadır kurulumu falan derken zaten akşam oldu. Cumartesi sabah 04:00 gibi eşyaları yükleyip yola çıktığımız için yorgunluktan çadırlara zar zor girip uyudukSabahta kahvaltı edip yola çıktık.
Pazar günü Beğendik köyüne gittik, İğneada' ya 12 km. Bulgaristan sınırında. İğneada ne kadar kötüyse burasıda o kadar güzeldiDenizi Ege veya Akdeniz' in denizi gibi her mavi tonunu yansıtıyordu. Dalgalıydı ama dalgayla oynamakta ayrı keyifti
Burada tenekede tavuk yedik, güzeldi
Oradanda Demirköy' den devam edip Dupnisa mağarasına gittik burasıda çok güzeldi. Yaz ayında gidilebilecek en iyi yer herhalde, buz gibi çünkü
Ormanlık yollar keyifliydi ve bolca ormanlık yollar vardı. Hayatımda ilk defa bataklık gördüm
Tilki falan değişik bir tur oldu yani.
Eve geldiğimizde Pazar gecesi (Pazertesi sabahı) 02.30 falandı. Çok yorucu ama çok keyifli oldu. Böylelikle çadırla yatağıda test etmiş olduk ve çok memnun kaldık
İğneada' yı çok merak eden arkadaşlar olur diye paylaşmak istedim. Sakın bu aylarda gitmeyin diye yazıyorum bu konuları. Çünkü insan internette araştırınca çok güzel bir yer hissine kapılıp hemen gitmek istiyorSonbahar' da longoz ormanları güzel oluyormuş, manzara açısından. Göllerin suları yükselip güzel bir manzara oluşturuyormuş. Belki sonbaharda gidilebilir. Okuduklarınıza hemen inanmayın
Gitmek isteyen arkadaşlar olursa, aklına takılan şeyler için benimle iletişime geçebilir.
Resimleri daha toparlayamadım. Toparlayınca bir kaç resim buraya yüklerim.
Şimdilik benden bu kadar, sağlıcakla kalın...

BMW R1150 GS - 2003
İstanbul
0 Rh (+)
Sabahta kahvaltı edip yola çıktık.