Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4

6. Vites niye yok???

Abiler motordan hiç anlamadığımı tekrar beyan ederek başlayayım söze. [smilie=greencolorz:

Geçen ay ben tatile giderken motoru arkadaşa bıraktım; "yaptır şuna bir şeyler" dedim. O da sağolsun bir ustaya çeşitli ayarlar yaptırmış.
    Sonra da uzunca bir deneme sürüşü yapmış. Kendisi 160kg bir adam ve benim motorla 140 yaptığına yemin ediyor ayarlardan sonra. Ben öncesinde yaptığım denemelerde 115'i geçemedim hiç; hem de 70 kiloyum.

Sonrasında ben debriyaja frenlere falan bakılsın diye telefon edince başka bir ustaya götürmüş. Usta ayarları beğenmemiş, bu ayarla bu motor uzun dayanmaz demiş; değiştirmiş. Debriyaj balatası, arka fren balatası, fren teli, debriyaj teli, şanzıman yağı mıydı neydi o, bujiler falan değişmiş.

Sonra da ben tatilden döndüm, motor cillop. Debriyaj fren vites geçişleri bilmemne herşey süper. Ama benim huyum değişti sanki, eskiden hiç yapmazdım, bakım sonrası 6. vitese geçmeye çalışmaya başladım. [smilie=greencolorz:

80km falan hızla 5. viteste giderken vites yükseltmeye çalışıyorum refleks olarak; acaba diyorum motorun performansı düştü de 80km zorluyor ve bana da vites istiyormuş gibi mi geliyor? [smilie=greencolorz:

cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    Aynı his bende de var. Motor erken bağırmaya başlıyınca sanki 4'tesin hissi oluyo di mi bir vites daha yükseltirim düşüncesi oluyor. Diğer markaların son yıllarda çıkardığı özellikle 2011-2012'deki modellerinde 6. vites var bizde niye yok bizim canımız patlıcan mı :(

Buradan yetkililere sesleniyorum, duyun sesimizi, şanzımana bir dişli eklemek çok da zor değil
    "CaRPe DieM"

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı cihan54 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı his bende de var. Motor erken bağırmaya başlıyınca sanki 4'tesin hissi oluyo di mi bir vites daha yükseltirim düşüncesi oluyor. Diğer markaların son yıllarda çıkardığı özellikle 2011-2012'deki modellerinde 6. vites var bizde niye yok bizim canımız patlıcan mı :(

Buradan yetkililere sesleniyorum, duyun sesimizi, şanzımana bir dişli eklemek çok da zor değil
    Aynen öyle kardeşim. Ama bu bakımdan önce öyle bi his yoktu; o yüzden işkilleniyorum.

Acaba ben mi deneyim kazandıkça basmaya başladım; motor mu değişti bilemedim.

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı Tanis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen öyle kardeşim. Ama bu bakımdan önce öyle bi his yoktu; o yüzden işkilleniyorum.

Acaba ben mi deneyim kazandıkça basmaya başladım; motor mu değişti bilemedim.
    Motorun rölantisini düşürmeni tavsiye etsem
    "CaRPe DieM"

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Motorun rölantisini düşürmeni tavsiye etsem
    Minnettar olur; hemen uygularım.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    emrehan makinanın ayarları tam oturmazsa fazla motor sesi gelir makina gitmez sende vites değiştirme istegi oluşturur makina arkadaşının dediği hıza çıkıyorsa sorun yok ama 110-120 görmüyorsa ayarlarda sorun olabilir
    rolanti ayarının durumla ilgisi yok :mrgreen:
    Konu CELİL tarafından (19.July.2012 Saat 15:21 ) değiştirilmiştir.

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    emrehan makinanın ayarları tam oturmazsa fazla motor sesi gelir makina gitmez sende vites değiştirme istegi oluşturur makina arkadaşının dediği hıza çıkıyorsa sorun yok ama 110-120 görmüyorsa ayarlarda sorun olabilir
    rolanti ayarının durumala ilgisi yok :mrgreen:
    Ahaaa Celil abi bunu yapma bari En azından özelden söyleseydin de biraz sevinseydik İyi de rölanti yüksekse motor bağırır bu da sürekli vites yükseltme hissi doğurur yanlış mıyım.
    "CaRPe DieM"

Erkan 28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Erkan ŞENGÜN
    bisiklet tamircisi + ofisboy
     sattım
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2

Bende istiyorum bende :mrgreen:

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı theonlygun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende istiyorum bende :mrgreen:
    Ama mantıklı değil mi abi. Chooper dediğin düşük devirde güldür güldür giden alettir. 5. viteste 100'ü gördüm mü pistonlar fırlayacak kapaktan. heleki 120 mi! "Ne içirdiniz nan bana" diyo motorcağız.. bi 6 dese, nasıl rahatlıycak belli değil...:lol:

(Celil abiye teessüflerimi sunmaya devam ediyorum )
    "CaRPe DieM"

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    rolanti ayarının durumala ilgisi yok :mrgreen:
    Abi o 140'a çıkaran ayarları bakımı yapan usta değiştirmiş işte. Bu motor kaldırmaz demiş.

Ama bişeyleri çok kısmış herhalde. Aynen dediğin gibi oluyor, bağırıyor, gitmiyor. Geçen gün 100'ü biraz geçtim, Cihan'ın dediği gibi pistonlar isyan etti; daha da artmadı hız zaten.

Demek ki ya ustayı değiştiricez ya da mevcut ustaya ayar çekicez. :mrgreen:

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)