Sağ salim evimize döndük çok şükür sayın abiler. Yaklaşık 700 km Benim at da yiğitliğini kanıtladı sayılır artık. :mrgreen:
Vee işte ayrıntılı geniş özet ve fotoğraflar:
Rotamız şöyle gerçekleşti;
1. GÜN
Cumartesi sabahı (18.08.2012) erkenden çıkalım demiştik ama uyku tatlı geldi; geç kalktık, son kontrolleri yapıp Gerede gezisi'nde Umut Can & Barış kardeşlerin Spyder'da gördüğüm şekilde artçı koltuğuna minder bağlayarak hanımın konforunu sağladıktan sonra (çok işe yaradı, kardeşlere teşekkür ediyorum), 11:00 gibi yola koyulabildik. :D
İlk molaya kadar 70 km dayanabildim, Kırıkkale'ye gelmeden Kılıçlar Aparca Dinlenme Tesisleri'ne daldık; kahvaltımızı yaptık, daha yol başlamadan 1 saat kadar dinlendik. :mrgreen: Ama oraya kadar yol sağlam kalabalıktı; belirteyim.
Tekrar yola çıktığımızda en fazla 1 mola daha vermek konusunda kararlıydık. Yaklaşık 110 km sonra da ikinci molamızı TŞOF Kırşehir Tesisleri'nde verdik. Orada da 1 saat kadar vakit geçirdikten sonra yaklaşık 20 km önce yol çalışmasından dolayı tek şeride düşmüş olan yolumuza koyulduk.
Bir süre sonra yolumuz kendine geldi, biz de yavaş yavaş Hacıbektaş'a yaklaştık. Ziyaretimizi yapalım dedik, Hacıbektaş'a saptık. Bu arada pilot değişimi oldu, sağolSUn hanım beni dinlendirdi biraz. :D
Tekrar ana yola çıktığımızda biraz kalabalıklaşmıştı ve yolun fiziki durumu da kötüleşmiş görünüyordu. 60-70 km kadar yolumuz kalmıştı ama sol şeritteki çakıllar ve irili ufaklı taşlar tamamen asfalttan sökülmüştü ve soldan gitmek mümkün olmadığı gibi, solumuzdan kimsenin geçmemesi için de dua etmemiz şarttı. Fakat andaval bir cip sürücüsü tahmin ediyorum 130-140 km hızla solumuzdan geçerken yumruğum kadar bir taşı da bize doğru fırlattı. Sol dizimi karnıma çektim refleks olarak, taş göğsümü hedef almıştı çünkü, dizimin biraz altından, kaval kemiğimin solundan isabet aldım. Taşın göğsüme, dizime veya kemiğime gelmediğine şükrediyorum ama en çok da o hareketi yaparken dengeyi koruyabildiğime şükrediyorum. İlk benzinliğe girip hasar tespiti yaptım, mühim bir şey yok, devam...
Bir 5 km sonra da ufak bir taş hanımın alnına isabet etti, çok şükür onda da ciddi bir hasar olmadı.
Ve sonunda Göreme'ye yaklaştığımızı manzaradan anladık;
Ve varış, otel araştırması, ardından yerleşme.
Gidiş yolu yaklaşık 3-3,5 saatlik mola, fotoğraf çekimi, ziyaret ve manzara izleme duraklamaları dahil 7 saat sürdü, 18:00 itibariyle otel aramaya başladık.

DD250E-9B
Ankara
0 Rh (+)
), 11:00 gibi yola koyulabildik. :D