2006 cbf 600 ü eklemem deki sebep fiyat, tahminen ayırığın bütçe 10000 tl civarı yoksa sıfır alacaksan yeni kasa cbf600 al derim.
performans istersen fazer 600,
konfor dersen honda cbf 600 abs derim![]()
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
Fz6 Fazer
Tokat
A Rh (+)kişisel yorumum;
CBF 600 bence tamamen uzun yol makinesi. Fazer uzun yolda enduro, şehir içinde spor bir makinedir. 1100 km yi Fazer ile bir günde katettim. CBF nin rahatlığını bilmem, hiç binmedim. 1100 km yi bir günde geldiysem demekki Fazer da rahat ve konforluben aradaki fiyat farkına ve "chopper sana yakışıyor" diyen arkadaşlarına aldanma derim. chopper üzerine oturan sakallıya da kele de şişmana da zayıfa da yakışır. önemli olan senin ihtiyaçlarını karşılayabilecek, yedek parça sıkıntısı olmayacak, çinin üstü olacak ama bence Japonun altı olmayacak bir makine. gv yi 10 a 11 e alırsın, Fazer i 12 ye 13... temiz bir Fazer sana aradaki fiyat farkını kullandığın süre içerisinde kapattırır emin ol. ben hiç kol çıkaran Fazer görmedim. illa ki örnekleri vardır fakat nadirdir. z750s hakkında da şunu söyleyebilirim; en yüksek 250 cc motosiklet kullandıysan z750 için biraz daha beklemeni tavsiye ederim. Fazer 600 cc ve çok seri bir makine zaten. kalkışta makinenin bu seriliğini kullanmak istediğinde ön kaldırıyor, 2. vitese atıyorsun devam ettiğinde yine ön kaldırıyor, üçüncü viteste devam ettiğinde ise patinajla devam ediyor... tam ölçemedim ama 0 - 200 ü 10 - 12 saniye civarında bir motosiklet. ikinci el piyasasına bakarsak Fazeri bugün al, bir daha ki yıl kaza yapma aynı fiyata satarsın. gv de ve z750s te biraz daha zorlanırsın. Son olarak kronik problem 2007 lerin altındaki makinelerin hepsinde yok. yine de tercih ederken sormak ve araştırmak lazım. senin için hayırlısı olsun.
Konu serdarozgec tarafından (03.September.2012 Saat 21:20 ) değiştirilmiştir.
.
Honda VFR 1200f
Sakarya
0 Rh (+)Saolasın valla güzel aydınlattın hocam, hakkını veren bir fazer sahibi olarak :lol:
"CaRPe DieM"
Harley Davidson XL883L Superlow
İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)Cihan biri 80 beygir 220 km, diğeri 100 beygir 240-250 vs.. km. İlla ki boş yolu gördüğümde top speed'lerini görmek isteyeceğimden, hatta bir kez yetinmeyip bunu birkaç kez yapacağımdan-ki bunu bu makineleri kullanan herkes mutlaka yapacaktır- kendim tercih etmem. Mesela ''Adapazarı yolunda 280'i gördüm, daha da istiyordu '' diyen benim enişteyi Ninja 636'dan gözyaşları içinde ayırıp Spyder'a nikahladık, şimdi kafamız rahat. :mrgreen:
(İrfan offline girip okuyorsan gıybetini yapıyorum haberin ola :mrgreen::mrgreen::mrgreen![]()
V strom
istanbul
0 Rh (+)cihan sorunu görmemişim kusura bakma geç cevaplıyorum
2 sebepten ötürü bulaşma
ilki karbrotöre sürekli olarak benzin sızdırması sebebi ise fazla sıkıştırılan motor yakamadığı benzini geri tepmesi asıl mantıksızlık su ki 2007 model üstlerine devir kesici koydular(bu sorunu gidermek için) ama bu motorlarda enjeksiyonlu yeni modellerdi
ikincisi ise
enjeksiyonlu motorlaraan karbüratörlü motorlar daha fazla yakıt yakar, bunun sebebi; hava ve yakıt basınçlarının tam ayarlanamamasından dolayıdır.güç, hız, emisyon, eeknoloji, motor ömrü v.b. gibi. her zaman
enjeksiyonun tek dej avantajı ise karbiratör arıza verirse, bozulursa minibüs tamircisi bile halleder ama enjeksiyonda felik felik usta ararsın.
ayrıca bu konuyu okuduktan sonra cbf 600 beni mest etti ,
dört silindir olması ,abs firenler ve çift ön disk 76 hp motor güçü 60 nm torku , silindir sayısına rağmet yakış cimriliği,lastik ebatları ve ağırlıyla dört dörtlük bir motormuş
kişisel olarak sevmediğim yönü ise zincirli olması,biiliyorum saçma bu tip motorlara kayış yada şaft gitmez ama zincire karşı bıkkınlığım var
Konu ağfndrdm tarafından (10.September.2012 Saat 20:08 ) değiştirilmiştir.
Honda VFR 1200f
Sakarya
0 Rh (+):mrgreen: ben de Fazer'da karar kıldım yine... Tescillemiş olduk :|
"CaRPe DieM"
BMW R1150 GS - 2003
İstanbul
0 Rh (+)Erkan sende durumlar ne? Hangi model olacağına karar verebildin mi?
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)