Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 6 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 55 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Alper K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

alper
    ogrenci
     RR 250 E10
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Thumbs up carb syn aleti

Arkadaşlar biraz meraktan biraz ihtiyaçtan subap ayarı ve karb ayarları ile ilgili netten araştımalarım meyvelerini verdi. :D
    sentil çakısıyla önce subap ayarı sonra ev yapımı carburator senkron ölçüm cihazıyla ince carb ayarı, üstüne para verdiğimizden çok öte sonuçlar aldım.

Motor ince ayarla çok farketti. Yakıt tüketimini de ölçüp yazacağım.

Bu arada çoğu ustanın cihazsız ayar yapmasını , denedikten ve gördükten sonra, ve ustaları iş başında gördükten sonra, hiç tasvip etmiyorum artık. Bu iş tornavida ile tek başına olcak şey değilmiş. İnce ayarda vakum değeri değişirken motor devri ve sesi değişmiyor, ancak yakıt tüketimine etki ediyor(yakmadan atılan benzin).

Tuhaftır yurtdışı forumlarda da ajs, regal sahipleri ustalardan ve ücretlerinden memnun değiller :?

Umut can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Umut Can Özdemir
    Turizm ve Otelcilik
     YAMAHA DRAGSTAR XVS 650 A
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Emeğin, ince ayarın dert görmesin. :mrgreen:

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    Nasıl kullanılıyor açıklayacak mısın? Fayda sağlayacaksa ben de yapabilirim. Ustalardan pek hoşlanmıyorum. Uzun yıllardır bir Makineci olarak.

This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı Alper K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar biraz meraktan biraz ihtiyaçtan subap ayarı ve karb ayarları ile ilgili netten araştımalarım meyvelerini verdi. :D
    sentil çakısıyla önce subap ayarı sonra ev yapımı carburator senkron ölçüm cihazıyla ince carb ayarı, üstüne para verdiğimizden çok öte sonuçlar aldım.

Motor ince ayarla çok farketti. Yakıt tüketimini de ölçüp yazacağım.

Bu arada çoğu ustanın cihazsız ayar yapmasını , denedikten ve gördükten sonra, ve ustaları iş başında gördükten sonra, hiç tasvip etmiyorum artık. Bu iş tornavida ile tek başına olcak şey değilmiş. İnce ayarda vakum değeri değişirken motor devri ve sesi değişmiyor, ancak yakıt tüketimine etki ediyor(yakmadan atılan benzin).

Tuhaftır yurtdışı forumlarda da ajs, regal sahipleri ustalardan ve ücretlerinden memnun değiller :?
    Doktor Pazar günü getir de bi bakalım şu cihaza. Hatta ayrı bi anahtarı falan varsa onları da getir. :mrgreen:

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    52,778
    Beğenilmiş
    6,999
    ALper emeğine sağlık ben dahil herkesi can damarı konudan yakalamışsın
    hepimiz ustaların yaptıgı işten emin olamayıp rahatsız oluyoruz şu işin detaylarını biraz açarmısın istanbulda olsan hemen yanına gelip bende bir ince bir ayar rica ederdim

Osman Göcen
    Elektronik Mühendisi
     Regal Raptor DD250E-9B
     Eskişehir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Emeğine sağlık arkadaş.
    Hakkaten bir de nasıl kullanıldığını yazsan, harika olacak.
    ----------------------
    Işık, ışıktır görene;
    Işıktan köre ne?!?

Alper K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

alper
    ogrenci
     RR 250 E10
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    arkadaşlar video yapmaya çalıştım ama teknik sorunlar çıktı camde. ilk fırsatta telle videoya çekicem

Ama kısaca şöyle, alette 2 tane vakummetre ve bağlı ayar ve hortum seti var. 2 silindire 2 tane. karb den motor blokuna giden iki manifolda bunları baglıyoruz. soldakine (manifold plasiğinin yanından çıkan çıkarması kolay ince plastik boru) ince hortumu çıkarıp vakummetrenin ucunu, ortaki metal ince boruya takıyoruz. Sağ tarafta ise manifold üstünde vida var. onu çıkarıp hotumu yerleştiriyoruz. Bu vidayı sökmek zor, önce gaz teli üstündeki plakayı çıkarıp ulaşıyoruz. ben çıkarırken penseyle vidayı yedim :(. Soktükten sonra bu giriş dipten kapalıysa ince tornavida ile biraz kaktırıp açıyoruz.

Hortumlar takılıyken, hava kaçağı yoksa (yerine iyi yerleşmişşe) , vakummetreler her iki silindirin rolantide ne kadar hava çektiğini ölçüyor(hava yakıt karışımı).

Boylece, alet takılı motoru çalıştırınca, 2 silindirde rölanti esnasındaki vakum değerlerine bakarak: aynıysa senkronize olmuş, 230-240 değerleri arasındaysa yanma iyi diyoruz.

aynı değilse iki karburatör arasındaki yaylı vida yardımıyla aynı yapıyoruz, böylece senkronize oluyolar.

Karburatörün altındaki karışım vidalarını tam sıkıp ikisini de 1,5 tur gevşeterek (ikiz şekilde) bu işe başlayıp, her seferinde 1/4 tur max oynayarak , kadrandaki değere bakıyoruz. rölantide 2 silindirde eşit ve max değere ulaşınca işlem tamam oluyor.

Bu arada bu ayar, motor sıcakken, yağ değişmiş, buji değişmiş, sibop ayarları giriş 0,10(sıkı), çıkış 0,10-0,15( yada gevşek 0,10), hava fitresi temiz motorda en verimli sonucu veriyor.

Yağ deiştirmeye üşendiğim ve bujilerde nerdeyse yeni olğundan keşif amaçlı denedim. Şimdi motor artan devirde çekişten düşmüyor, max hıza çabuk çıkıyor. iyi oldu yani

Bu aleti satıyorlarda ama pahalı

dörtlüsü

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...95448971/detay

digitali

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...76784503/detay

Kısaca makineyi yıkayıp parlattıktan sonra ince bi ayar, ve gülüseyen sürücü. Demir ata şeker vermek gibi.

Bazı ayrıntıları atladım kısa olsun diye, yaptıkça kolaylaşan bi iş

Konu Alper K tarafından (06.Eylül.2012 Saat 23:05 ) değiştirilmiştir.

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    valla çok özendim bunu yapmam gerekli bi şekilde :|

This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

Levent Tamay
    Serbest
     Regal Raptor DD 250 E-9
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bir kaç gündür bu konuyu araştırıyorum. Bu başlığa denk gelmem iyi oldu. Bu konuyla ilgili bir sürü video var ama ben en ilginçlerini sizinle paylaşayım.

4 Silindir Motor için ev yapımı manometre ile karbüratör senkronu
    http://www.youtube.com/watch?v=GaTRyHxvneY

2 Silindir Motor için ev yapımı manometre ile karbüratör senkronu
    http://www.youtube.com/watch?v=2PiQBr20kM8

Alper K'nin paylaştığı resimdeki mekanik manometrelerin fiyatlarına bakacağım eğer çok uygun değilse bu ev yapımı sul sistemi denemeyi düşünüyorum. Hatta direk bu ev yapımı sistemi deneyip arkadaşlar için bir rehber hazırlamak da güzel olur. Üşenmezsem deneyeceğim.

İki gündür bu hortumarı karbüratörün neresine sokacağımı ve ayarları hangi vidalardan yapacağımı arıyordum, cevap yine burada çıktı. Meğer yanlış yerlerde aramışım. Alper K'ya çok teşekkürler.

Ayarı yapmayı becerirsem ve sistem başarılı olursa burada ayrıntılı şekilde anlatırım.

Sevgiler saygılar.

Zafer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Zafer Ayvaz
    makina
     🤟🤟🤟🤟🤟
     İstanbul - Beylikdüzü (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    2,760
    Beğenilmiş
    1,322
    Kardeşim ellerine saglık güzel bir paylasım olmus bence bu konuyu rehbere eklemek lazım daha detaylı bir şekilde

Sayfa 1 Toplam 6 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)