Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 2 Toplam 6 Sayfadan BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu
Toplam 55 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    ozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ozgur
    filo yöneticisi
     acar
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Merhabalar,
    öncelikle paylaşım için teşekkür ederim. Regal motorlarda ucu boşta kalan hortumların karbüratörde nereye takılacağı ve ayarın nereden yapılacağını resimlerseniz çok seviniriz.

teşekkürler.

Levent Tamay
    Serbest
     Regal Raptor DD 250 E-9
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alper K. mesajında
    Karburatörün altındaki karışım vidalarını tam sıkıp ikisini de 1,5 tur gevşeterek (ikiz şekilde) bu işe başlayıp, her seferinde 1/4 tur max oynayarak , kadrandaki değere bakıyoruz. rölantide 2 silindirde eşit ve max değere ulaşınca işlem tamam oluyor.
    demiş. Burada alttaki ayar vidalarına konu neden gelmiş ve ''max değer'' den kasıt nedir onu anlamadım. Kendisi de sanırım foruma bir kaç aydır girmemiş. Senkron ayarı konusunda bilgisi olan varsa konuya açıklık getirebilirse harika olur.

Bu arada özgür bey, hortumların gireceği yerler karbüratörle motoru bağlayan iki sert kauçuk dirsek var. Onlardan soldakinde zaten bir meme var ve ucuna bir hortum takılı. O hortum sökülüp bizim hortum takılacak. Sağdaki dirsekte ise bir vida var. O vida sökülüp hortum takılacak ama oraya hortum sağlıklı şekilde takılmaz. Bunun için bu ayar işinde kullanılan bir ucu vidalı ince uzun iğneler var, sibop da diyebiliriz. Onlardan bizim ddeliğe uygun olanını bulmak lazım. Belki de bu delikler standarttır. Çünkü yabancılar bu sibopları gösterirken ''kolaylıkla bulabilirsiniz'' diyor. Ama nereden bulduklarını söyleyen yok

Çözeceğiz bakalım. Yavaş yavaş. Sevgiler saygılar.

mrtckrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

murat cankurt
    subay
     250 E 10
     Ankara ŞEREFLİKOÇHİSAR
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    2
    yaa arkadaşlar bizim motorlardan galiba en kronik sorun yakıt problemi ve servistir ustadır ilgilenen de yok galiba kendi yağımızda kavrulmamız lazım
    acaba diyorum bu konunun üzerine gitsek konu kapanmasa
    bu işlerden anlayan arkadaşlar resimli videolu bi anlatım yapsa çözsek şu sorunumuzu
    bende kendi çapımda nette araştırmaya başlıyorum artık ne kadar yol alabilirsem buradan paylaşacağım
    hadi raptor riders ....

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    Hatta elinde senkron aleti olan arkadaş varsa festivallere getirsin uygun bir ücret karşılığı ihtiyaç duyanlara yapsın.

Benim elimde olsa 20 liradan yapardım mesela, sonuçta değişecek bir parça yok 10 dakikalık iş.

yaptırırız derseniz gidip alıcam bi tane parasını çıkartsam yeter :mrgreen:

This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

ozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ozgur
    filo yöneticisi
     acar
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    affınıza sığınarak bir sorum daha olacak hangi karbiratörün ayarının doğru olduğunu bozuk olan karbiratörü ona uyumlu hale getireceğimizi nasıl anlıyoruz.

Levent Tamay
    Serbest
     Regal Raptor DD 250 E-9
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Sağ manifolddaki vidalı kısma hortum takmanın mümkün olmadığını, bunun için adaptörler olduğunu söylemiştim. Bunların ismini cismini buldum, Türkiye'de kaynağını bulamazsam E-bay'den sipariş vereceğim ama bunların iki boyu var 5mm'lik ve 6mm'lik. Bizim sağ manifolddaki vidanın ölçüsü nedir bilen varsa paylaşırsa sevinirim.

http://www.ebay.com/itm/6MM-Short-Ca...f120bf&vxp=mtr

http://www.ebay.com/itm/Motion-Pro-5...98af80&vxp=mtr

Bir de bunlara Türkiye'de ne dendiğini ve nerede bulabileceğimizi bilen varsa muhteşem olur tabii ki. E-bay'le uğraşmamız oluruz.

Sevgiler saygılar.

Levent Tamay
    Serbest
     Regal Raptor DD 250 E-9
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bir şey daha eklemekte fayda var, benim motorun egzostaki patlama sesinin sebebini tesadüfen buldum. Sol manifolddan çıkan hortum, ben hava filtresi hortumunu değiştirdikten sonra manifoltları geri bağladığım sırada kıvrılmış ve kırılmış. Eski de olduğu için bir yerinde yarık vardı. O kısmı kesip hortumu yeniden bağlayınca patlama kayboldu.

Egzosunda patlama olanlar oraya da bakarlarsa belki sorun tahmin edilenden küçüktür hemen hallolur benimki gibi. Ama bu senkron işinin peşindeyim.

Levent Tamay
    Serbest
     Regal Raptor DD 250 E-9
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Özgür Bey en acemilerden biri benim ama, okuduklarımdan ve özlediklerimden anladığım kadarıyla iki karbüratörü senkronize eden zaten tek vida var. O yüzden hangisinin senkronu bozduğunu anlamamıza gerek kalmıyor. Tek vidayı sağa sola çevirerek ikisini eşliyoruz yalnızca. Yanlışım varas düzeltin lütfen ki ben de öğreneym.

Sevgiler saygılar.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    52,781
    Beğenilmiş
    6,999
    Alıntı tmy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Özgür Bey en acemilerden biri benim ama, okuduklarımdan ve özlediklerimden anladığım kadarıyla iki karbüratörü senkronize eden zaten tek vida var. O yüzden hangisinin senkronu bozduğunu anlamamıza gerek kalmıyor. Tek vidayı sağa sola çevirerek ikisini eşliyoruz yalnızca. Yanlışım varas düzeltin lütfen ki ben de öğreneym.

Sevgiler saygılar.
    sağ ve sol karbiratör boğazı için karbiratörün alt ön kısmında ayrı ayrı iki ayar vidası var

Levent Tamay
    Serbest
     Regal Raptor DD 250 E-9
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Celil Abi teşekkürler düzeltme için. Ben de Alper'in mesajı üzerinden söylemiştim ama yanılmışım. Bir de iki önceki mesajda linklerini paylaştığım parçaları Türkiye'de ne diye aramak lazım ve nerede buluruz bilgin varsa harika olur.

http://www.ebay.com/itm/6MM-Short-Ca...f120bf&vxp=mtr

http://www.ebay.com/itm/Motion-Pro-5...98af80&vxp=mtr

Sayfa 2 Toplam 6 Sayfadan BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)