Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 14 arasi kadar sonuc gösteriliyor

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    52,432
    Beğenilmiş
    6,960
    Konu 2012 yılına ait hortlatmışsın ama bilği eklemiş oldun
    O silikon çubukla geri dönüş sistemini iptal etmiş ve makinanın yakış düzensizliğini doğru olmayan bu şekilde çözmüş olması gereken karbiratör hava ayarı ve eksoz emme siboplarının ayarlanmasıdır egzos açılmış ise bu ayarlar tam olarak oturmaz kompresöre binince patlama yapar

Zekeriya beyaz
    öğrenci
     pejo 103
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Celil Bey,

Benim motosiklet redline'a girecek kadar devir yapmıyor. Ama aynı marka-model motosikleti kullanan tüm arkadaşlar redline girdiğini söylüyor. Kullanıcılarına sorduğumda Hava ayarı iyi yapılmamış ise yeterli yanma sağlanamaz ve motorun çekişten düşmesi normaldir dediler. Geçtiğimiz hafta 2-3 tane tamirci gezdim hava ayarı yaptırmak için. Tamirci motora 1-2 defa gaz veriyor bu normal bunda bir sıkıntı yok diyor. Hava ayarının nasıl yapılması gerektiği ile ilgili okuduğum birkaç başlıkta ustaların yaptığından çok daha farklı şeylerden bahsedilmiş. egzostdaki benzin kokusundan tutun, son gazda maksimum devire hangi ayarda çıktığına kadar. Ama benim götürdüğüm ustalar bu ayarlardan birhaber galiba.

Sonuç olarak size sormak istediğim bu hava ayarının ve yukarıda bahsettiğiniz emme sibopları ayarı (Subap ayarı denilen şey bu galiba ) denilenleri doğru bir şekilde yapıldığından nasıl emin olurum ? Daha önce fazla yakıt tüketimine subap ayarı yapılmalı diyerek bir ayar yaptı usta. Yaparken kendisini izledim. Benim motor üstten egzantirikli olduğu için üst kapağı söküyor, piyano takımlarının üstündeki benim adlarını subap olarak bildiğim parçalara 10 numara anahtar kullanarak sıkıyor yada gevşetiyor. Sonra üst kapağı kapatarak marşa basıyor. Motor çalışırken çanak sesi varsa tüm bu işlemleri bir kere daha tekrar ediyor. Ta ki ses kesilene kadar. Ama sesin kesilmesi demek piyano üst kapağa vurmuyor demek. Peki içerdeki emme subaplarının ayarı bu esnada tam olarak oturdu mu ? Deneme yoluyla yapan usta bundan ne derece emin ? Bunların bir standartı yok mudur ? aradaki boşlukları ayarlamaya yarayan bir alet vardı, bob çakısı, bunu kullanması gerekmez miydi. Siz bu ayarlarınızı nasıl yapıyorsunuz ayda yaptırıyorsunuz
    Konu ExpForCuTT tarafından (10.Aralık.2013 Saat 16:03 ) değiştirilmiştir.
    If you want to be happy for a single day 'Drink'
    If you want to be happy for a year 'Marry'
    If you want to be happy through a life 'Ride'.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    52,432
    Beğenilmiş
    6,960
    Bu konuda hepimiz şikayetçiyiz makinayı elletmeye korkuyoruz resmen çünki ustalar bu işi el yordamıyla yapıyor işin olması gerekeni hava yarı için özel ayar kalibrasyon cihazları var onunla olması gereken değerlede yapılması gerekiyor ama ustalar motor sıcakken motora ani gaz yüklenir motor gazı düzgün yer kesiklik yapmazsa tamam derler ve öyle yaparlar malesef
    sibop ayarları içinde senin anlattığın gibi pek çoğu el yordamıyla yapıyor olması gereken ayar silindir başına düşen 2 sibop'un ayrı ayrı ayar dereceleri var ve bu ayarların ayar çubuğu (sentil çubuğu veya farklı bir ismi vardı) ile yapılması gerekiyor o zaman ayar tam olarak fab. değerlerinde oturuyor

Hüseyin AYDOĞAN
    Öğrenci
     Regal Raptor
     Çanakkale
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    O ses benim motordan da çıkıyor egsozlarım açık. O sesi çok da seviyorum. Pat pat özellikle çıkartıyorum basıyorum gaza devrni yükseltiyorum vites değiştirirken yapıyor süper. Arada egsozdan ateşte çıkıyor gece karanlığında egsozdan ateşte çıktımı yemede yanında yat filmlerdeki gibi valla. Yihuuuuuuu :D

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)