Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 4 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci ... 234
Toplam 32 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 32 arasi kadar sonuc gösteriliyor

KIZILELMA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

MURAT GULSEVEN
    Makina Mühendisliği
     HARLEY DAVİDSON 2006 Heritage
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Yanımızda bir adet molfix bebek bezi bulundurucaz.Benzini hızla orta tabakaya geçirsin.

Topuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cafer Yunus Özkurt
    Akademisyen
     Regal Raptor - 2005
     Erzurum
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    benim de başıma geldi.

mehmetonur'un yazdığı gibi oluyor. motor titreşimden ve de musluğun açılıp kapanmasından, bir zaman sonra musluk üzerindeki iki vidada gevşeme ve hatta diş atması oluyor.

3 gün önce motoru çalıştırmak için musluğu açtım. musluk çok gevşek bir şekilde açıldı. daha önceleri böyle gevşek değildi. tabi motorun üzerine binmeden musluğu açtığım için anında benzin kaçırma olayını görmüş oldum. halbuki genelde motorun üzerine oturup, musluğu açardım. sonra dedimki, ya motoru çalıştırıp, gitmeye kalksa idim. Allah korusun, yanma ihtimalimiz de vardı.

baktımki, musluk üzerindeki alt vida gevşemiş. onu yıldız tornavida ile sıkayım dedim. ama biraz sıkılıyor ve daha sıkılmıyor, boşa dönüyor gibi oluyordu. anlayacağınız, hafif bir diş atma olayı olmuş, yani "yalama" dediğimiz hadise. bu sorunun olabileceğini bilse idim, ara ara o vidaları kontrol ederdim. böyle bir durum da olmazdı. aslında bu sorun, geliyorum demiş ve ben anlamamıştım. çünkü, yukarıda yazdığım gibi, musluğu motorun üzerine bidikten sonra açtığım için, önceleri biraz sert açılan musluk gittikçe gevşek açılmaya başlamıştı. ben bunu hissediyor ama nedenini anlayamıyordum. arıza ortaya çıkınca, anlamış olduk.

arızayı nasıl giderdim. vidayı sıkılabildiği kadar sıktıktan sonra, izole bant ile vidalı yerleri iyice sardım. işe motor ile gittim. hemen sarıkayaları aradım. musluk kaç para diye.. bu arada aradığım tarih 28.07.2007. sarıkayalar musluk için: 22 tl dedi. emre ltd. aradım. onlar da 25 tl dedi. şimdi bir vidaya sebeb musluk değişmek zorunda mıyım diye sanayiye gittim. orada torna işlerinden iyi anlayan bir ustaya nasıl bir çözüm üretebiliriz diye sordum. bildiğim kadarı ile, vida dişlerinin girdiği yuva içine bir madde sürüyorsunuz.. sonra vidayı sıkıyorsunuz.. bu vida bozulan yuva içine madde üzerinde dişlerini oluşturuyor. bu madde hava ile temas ettikçe sertleşiyor ve işinizi görmüş oluyorsunuz. böyle bir şey vardı. ama tabi bulunduğumuz yerde böyle bir maddeyi nerden bulacaz. usta bana dedi ki, ordaki vidadan azıcık daha kalın bir vidayı takarsak.. sorun çözülür. çünkü, vidanın takıldığı parça, alüminyum alaşım. vida adımı açılması sorun olmaz dedi. ben de ona, bu işi yaparken dikkatli olmalıyız, parçayı çatlatmayalım dedim. neticede, oraya uyacak bir sac vidası taktık. sorunumuz çözüldü. orjinal olmasa da, şimdilik 20 küsür tl + kargo parasını vermekten kurtulmuş olduk.

arkadaşlar, bu arıza ile birlikte benzin musluğu üzerindeki vidaları ara ara gevşemiş mi diye kontrol etmemiz gerektiğini de öğrenmiş olduk.

bu arada musluk fiyatı hiç de ucuz gelmedi bana.

http://www.regalraptor.net/forum/vie...dar-artti.html

Sayfa 4 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci ... 234

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)